0 oy
239 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (76 puan) tarafından
Merhabalar. Benim bebeğim bugün 5 aylık oldu. Ben ek gıdaya 6 ayda başlamayı düşünüyordum fakat bugün doktor kontrolünde yeterli kiloyu alamadığını ve ek gıdaya geçmemizi söyledi bir liste verdi ancak çok net olarak değil ben tam anlamayamadim yada bilmiyorum. Sizden rica ben normalde de yemek yaomayi pek bilmiyorum o yüzden yanlış bişey yapmak istemiyorum bizim gibi erken başlayanlar 3 gün kuraliyla neyi nasıl tattiracagim hakkında bilgi verebilir mi rica etsem. (Yoğurt makina alacağım onu ilk olarak veremiyorum o yüzden onun dışında ilk neyle başlayın ne kadar vereyim nasıl yapayım bilgi verirseniz çok sevinirim) bebeğimin cildi çok hassas ve alerjik şuan da zaten isilik oldu bile heo sicaktan o yüzden üç gün kuralı uygulamak mecbur dedi doktor ona göre bana anlayacağım şekilde soyeleyen olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederimm.
Bebek Ayı 5

1 cevap

0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yoğurt ile başlamak şart değil zaten. Sebzelerle başlayabilirsiniz. İlk başladığınız gün bir çay kaşığı veriyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir çorba kaşığı. Örneğin üç gün balkabağı denediniz. Sonra patates üç gün. Bu  üç gün denediğiniz ve alerji yapmayan sebzeleri karıştırıp verebilirsiniz daha sonra. Balkabağı ve patatesi örnek olarak verdim. Bu şekilde tüm sebzeleri deneyip tattıktan sonra meyveler aynı şekilde. Tadım aşaması uzun sürüyor hemen yemek yapmaya başlamıcaksınız merak etmeyin :)) sebzeleri buharda pişirerek verdim ben sert meyveler de aynı şekilde. Ya da armut elma gibi meyveleri tatması için eline de verebilisiniz. Yemek istemediği, sevmediği ya da alerji yapan besinleri bi süre vermiyorsunuz daha sonra tekrar denemelisiniz. Bunun dışında normalde nasıl besleniyorsa ve ne düzenle aynı devam ediyorsunuz. İlk zamanlar yiyebildiği sebze meyveler aşağıdaki resimde var ama doktor listesiyle karşılaştırın. Özellikle yemesin dediği bi şey varsa onu vermeyin. 

image


Profil image (76 puan) tarafından
Ay çok teşekkür ederim çok makbule geçti liste klasik liste ekstra bişey demedi ilk geçtik diye galiba tekrar teşekkür ederim ☺️
Profil image (1,148 puan) tarafından
Rica ederim  :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 271 göst.
11 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yeni bir anne (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 289 göst.
14 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 237 göst.
21 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Fundisss (250 puan) tarafından soruldu
...