0 oy
801 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (163 puan) tarafından
4 ay 1 haftalık bebeğime sadece uyuturken emzik vermeye başladım. Bazen evde temizlik yaparken onunla çok ilgilenemediğim için ağlamasın diye de verdiğim oluyor. Beşiğine yatırıp, emziği ağzına verdiğim zaman başka hiçbir şey yapmadan en fazla10 dk içinde kendi kendine uyuyor. Uykuya geçerken emziği de ağzından atıyor. Bi daha da istemiyor. Bi nevi uykuya geçişte uyku arkadaşı gibi kullanıyor. Bu uyku şekli sonraları sorun olur mu? Böyle uyutan anneler var mı? Büyüyünce emziksiz uyutmayı öğretmek istediğimde çok zorlanır mıyız? 
Bebek Ayı 4

10 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Beeeen. Maalesef benim kızım da emziğini uyku arkadaşı yaptı. Ben hiç vermek istememiştim ama karışan çok oldu başlarda bi şekilde alıştı. Sadece uyurken aliyor. Uyanıkken alsa da oynamak için aliyor dişlerini kaşıyor, bir elinden öbürüne geçirip oyun oynuyor. Emzikle uyuyor. Gece çıkarıyor uykusu derinleştiği zaman sabaha kadar istemez ama bazı geceler hafiflediğinde uykusu uyanıp emzik aramaya başlıyor yatağın içinde. Bulursa takar ağzına uyur bulamazsa ağlar ben takınca uyur  şimdi çok sorun oluyo diyemem bu söylediğim nadir oluyo. Ama nasıl bırakırız  hiç bi fikrim yok henüz. Kizim 8 ay 3 günlük 
(163 puan) tarafından
Biz de 8 aylık olduğumuz günleri görecek miyiz acaba :) hep aynı rutinde gitmesi çok güzel olmuş, kimi bebekler her emzik düştüğünde ağlayarak istiyolarmış ya, o yüzden biraz korktum açıkçası. İnşallah sizin gibi oluruz o aylarda da :)
Profil image (1,148 puan) tarafından
İnan bana anlamadım nasıl geçti o kadar ay. Sanki daha dün gibi doğduğu zaman. Çok hızlı geçiyor zaman her anının tadını çıkar. Şimdi aaa gazı var, neden uyumuyor, bak konuştu, bak kendi uyuyor, bu yemeği sevmedi bunu sevdi su içmedi karnı doydu mu acaba derken 8 aylık oluverdik. Bebekler arasında da fark oluyor canım benim kızım maşallah diyeyim hep çok uslu bi bebekti. Uykuyu çok seviyor :)) emzik bazen çok işime yaradı inkar edemem
(163 puan) tarafından
Ne güzel konuştunuz, çok teşekkür ederim :) maşallah bebeğinize :) benimki de öyle, bozulacak diye korkuyor insan :)) sağolun.
tarafından
Yaaa benim kızımda öyle:)))) resmen benim kızı anlatmışsınız çok seviyor emziği nasıl bırakacak çok merak ediyorum
Profil image (1,148 puan) tarafından
Uykuya geçerken eline alıp bakıyor tutma yeriyle oynayıp geri ağzına takıyor  :D inşallah bırakırken kolayca bırakırlar şimdilik bi zararı yok bakalım  :)
tarafından
Aynen tutma yeriyle parmağını sokup oynuyor sonra ağzına koyuyor :) yerim ben yaaa
-Reklam-
0 oy
(739 puan) tarafından
Canim ben 1.5 yaşına kadar sadece uyurken emzik verdim iyiki de oyle yaptım onun sayesinde sallanmayida kolay biraktik korkma kararli olduğun surece emzigi 2-3 gunde birakio bende birakamaz nasi birakcak dedim ama kizimla beraber gidip emzigi çöpe attik sora ona güzelce anlattim aglamadi mi tabiki ağladı o kacinilmaz ama sakinlestirdim hep anlattim bisiler yaptım kizim su an 27 aylik ve asla aramio hatta oyuncaklarin arasindan baska bi emzik çıktı gecen verdim napcak die agzina goturdu ve direk firlatti elinden
(163 puan) tarafından
Yaaa çok mutlu oldum :) bebeğinize de maşallah :) o son hareket çok tatlı olmuş :) teşekkürler.
(739 puan) tarafından
O yüzden endiselenme canim icin rahat olsun elbet birakio yani:)
(163 puan) tarafından
Çok sağolun :)
(287 puan) tarafından
Peki gece boyu emziklemi uyuyordu?
0 oy
(198 puan) tarafından
Benim kızımda 9 aylık olmasına az kaldı bayadır emzik kullanuyoruz uykuya geçişte tam bir kurtarıcı brnim için uykuya dalınca kendi atıyor zaten ağzından sorun olduğu bir durum yok yani anlayacağın cnm..
(163 puan) tarafından
Böyle cevaplar gelince çok mutlu oldum :) içim rahatladı, çok teşekkür ederim. Bebeğinize de maşallah :)
0 oy
(63 puan) tarafından
Ben de hemen hemen o aylarda aynı şekilde uyuturken  emzik vermeye başlamıştım.Kızım 11 aylik olacak 8. ayda kendisi almamaya başladı emziği ve hala emzik aramıyor  zorlanacağınızı zannetmiyorum.
(163 puan) tarafından
Ay çok teşekkür ederim, iyiki yazdınız bunu :) artık gönül rahatlığıyla verebilirim, gereksiz vicdan yapıyordum galiba :) bebeğinize de maşallah.
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Desteksiz uyuyorsa sorun olmuyor. Sadece uyurken veriyorum. 10 aylık uykuda sıkıntı olmuyor
(163 puan) tarafından
Herhangi bi destekte bulunmuyorum; pışpışlama, beşik sallama, popoya pat pat gibi şeyler yapmıyorum. Sadece yatağında örgüden bi ayıcık var, uyku arkadaşı olsun diye koydum, o kadar. Bazen kafasını ona yaslayarak uyuyor. :)
0 oy
(418 puan) tarafından
Uyuduktan sonra emzik ağzından düştüğünde uyanıyorsa sıkıntı canım onun haricinde bir sıkıntı olmaz 
(163 puan) tarafından
Şimdilik öyle çok şükür, inşallah değişmez :) çok teşekkürler.
(418 puan) tarafından
Rica ederim canım değişmez inşallah ağzından attığında tekrar verme alışmaz o zaman inşallah :)
(163 puan) tarafından
Tamam, iyi fikir :) sağolun.
0 oy
(24 puan) tarafından
Benim de kizim bir bucuk aylik suan veriyorum sıkıntı olmaz.insllh ama iyi bi kurtarıcı ama.gosunude ihmal.etme
(163 puan) tarafından
Bizimki daha küçükken hiç almadı emziği, daha 1 haftadır emmeye başladı :) o yüzden bi sormak istedim tecrübeli annelere :) teşekkürler.
0 oy
(626 puan) tarafından
Ne olacak ya.2 yaşa kadar emdim ben..büyüyünce bırakır.bırakamazsa emzik bırakma hattını arar : ) bağımlılık yaptı abiler ablalar bu meret yardım edin der..

Şaka bir yana başta ben de tereddütlüydüm.sonra ilaç gibi geldi.hem sürekli çekmiyor ki uyku arkadaşı diyosun.büyüyünce bırakır
(163 puan) tarafından
İnşallah :) huy değiştirip emziği düştükçe ağlayıp ister mi, 10 defa uyanır mıyız diye korkmuştum; ama balık baştan kokar herhalde, şimdilik iyi gidiyoruz :) teşekkürler.
0 oy
Profil image (606 puan) tarafından
Aynı şekildeydi oglum da ek gidaya başlayınca bıraktı kendi kendine 7 ayında
(163 puan) tarafından
Bunlar iyi haberler :) peki bir şey soracağım; emziği bırakınca nasıl uyumaya başladı? Kendi kendine mi yoksa başka bir destekle mi?
Profil image (606 puan) tarafından
Biberon ile zaten ama yiyordu
Ayagima aliyorum çok uykusu varsa mamasını bitirir uyir yoksa çok hafif sallarım uyur yatagina koyarim sonra
Biberini öyle eline verip yatagina koymak bana cok soğuk bi davranış geliyor
Bazen ic3r mamasını kucagima gelir oynarız sonra yatırım ayagima biraz sallarım uyir
Yani destekli uykusu var canim
(163 puan) tarafından
Emziği bırakınca da işler çok zorlaşmamış yani, ne güzel :) darısı başımıza :)
Profil image (606 puan) tarafından
Yok yok hiç öyle olmadi keske daha email emseydi ya öyle yürüyen bebeklerin ağzında email çok severim ben ya
Çok seker duruyor bebekler emaille tam bebek oluyor
(163 puan) tarafından
Siz söyleyince bana da daha bi tatlı geldiler:)) çok teşekkür ederim, sağolun:) iyi geceler.
0 oy
(607 puan) tarafından
Gayet başarılı bı uyutma bence şöyle düşün çevrende yetişkin olupta emzik emen gördün mü.yani en fazla kaç yaşına kadar bunu bu şekilde yapabilirki bide sadece uyurken diyosun bence deyme biz üç aylık emzihe yapışık gündüz uykusu pis piş piş sallanmak hala bı düzen yok keşke benimkide o şekil uyusa büyük oğlum aynı sizinki gibi emiyodu sadece uyurken azından aldım 15aylik filandi yanilmiyosam hiç ses etmedi .
(163 puan) tarafından
Bu yanıtınız o kadar iyi geldi ki bana, yazan elleriniz dert görmesin :) inşallah en yakın zamanda sizin bebişiniz de bi rutin tutturacak annesi. Çok teşekkür ederim.
(607 puan) tarafından
Ayy insallahh yaa meme reddi yapiyo gazlı bı bebek süt alerjisi belirtileri var kucami çok seviyo ben hiç kıyamıyorum uykuda hep beni istiyo gündüz ,20yildan sonra oldu  çok nazlı teyzesi diyerlerini nasıl büyüttüm bende hatırlamıyorum bazen düzene gircek inşallah biraz daha büyürse inanıyorum Rabbimin izniyle buda gecicek neler neler geçmediki abisi asker ben inanamıyorum nasıl büyüdü emziği bırakırım biberona çok alıştı yok bunu yemiyo şöyle uyusa kilo almiyo derken boyu beni geçti kilosu benden fazla yani inanamiyo insan tadını çıkar her anın  hiç canını sıkma bı gün öyle bı gün böyle geciyo sen bile anlamıyosun sonra nasıl geçti ah canım sende sağlıcakla büyüt bebesini
(163 puan) tarafından
Öyle duygusallaştık şimdi süt sızdıracağız:)) tüylerim diken diken oldu yazdıklarınızı okurken:) Allah çözümsüz dert vermesin. Gazmış, uykuymuş hepsi geçici. Doğru diyorsunuz. İnşallah biz de oğluşumun benim boyumu geçtiği günleri göreceğiz:) gecemi güzelleştirdiniz. Çok teşekkürler.
(607 puan) tarafından
Bişey deyil tatlım  ben teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 1,837 göst.
6 Şubat 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Havva (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 301 göst.
23 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SeiFer (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 515 göst.
2 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasemen (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 334 göst.
4 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Cns88 (454 puan) tarafından soruldu
...