0 oy
424 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (118 puan) tarafından
Normalde sadece anne sütü alıyordu bebegim 3 gündür ek gıda tadımlara başladım havus haşlayıp veriyorum ama yemiyor siz neler düşünüyorsunuz erken mi

8 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,447 puan) tarafından
Evet erken tabii ki. Bizim 6 aylık oldu ben hala tadım bile yaptırmıyorum. Anne sütü ya da formül süt içmeli o bebek daha. Bağırsaklarını zorlar böbreklerini yorarsınız, 6 aylık olmadan başlamayın.
(118 puan) tarafından
Doktorumuz tadımlara başla deyince başlamıştım zaten hiç yutmadı yemedi yarım çay kaşığı kadar bile yememistir
Profil image (1,447 puan) tarafından
Neden böyle bir şey dedi ki? Doktorunuzu değiştirin derim, emzirme düşmanı doktorlara gitmeyin :(
(45 puan) tarafından
Benim doktoruma 5 bucuk aylıkken tadımlara baslayalım demiştide ne varki bunda zaten oturtup yemek yedirilmiyoren fazla verilen bir corba kasığı.
Profil image (406 puan) tarafından
4.5 aylik bizimde doktorumuz basla dedi
(118 puan) tarafından
Sadece anne sütü alırken mi başla dedi fatma2424
Profil image (406 puan) tarafından
Aynen sadece anne sütu. Kilo alimi biraz yavaslamisti. Direk ek gida dedi. Ben mama bekliyordum.Normalde kayinvalidem annem bana ver diyorlardi yok diyordum. Doktor oyle diyince anladim ki veriliyormus :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Eğer dik oturuyorsa, yediğiniz yemekler dikkatini çekiyor istiyor hatta ağzını yemek yer gibi yapıyorsa ek gıdaya hazır demek oluyor. Tadımlara başladıysanız bi çay kaşığı en fazla bir yemek kaşığı yicek zaten daha fazla değil onu da Yemiyorsa hazır değil demek ki. Neden erken başlama ihtiyacı duydunuz ? Ek gıdaya 6. aydan önce başlanacaksa doktor tavsiyesiyle başlanmalı.. 
(118 puan) tarafından
Kendi kendine oturamıyor ama kucağıma alıp yemek yerken kaşığı ben ağzıma goturdukce ağzını acıyor bende doktora sordum o da bu ay tadim yaptir sebzelerden dedi
Profil image (1,148 puan) tarafından
Doktor tavsiye ettiyse bi şey diyemem. Ama keşke size daha fazla yardımcı olup bi yol haritası da çizseymiş. Havuçtan vazgeçip başka sebze deneyebilirsiniz. Ya da yoğurt. Onları da yemezse bi süre bekleyin derim. Benim tavsiyem:)
(118 puan) tarafından
Bugun kabak haşlayıp denemek istiyorum
0 oy
tarafından
Ben de verdim öyle ama direk havucla mi başlanır yoğurtla basladim ben çoğu insan öyle veriyor bi kaşıkla günde sadece anne sütü alıyorsa 
(118 puan) tarafından
Yogutt ev yoğurdu ve tatli olmasi gerekiyordu ve evde yoktu
(8,945 puan) tarafından
Direkt sebzeyle de baslanir. Ben de havucla basladim. Yogurdun alerji yapma olasiligi yuksek oldugu icin neredeyse 6. ayin sonunda verdim. Direkt havucla baslanabiir yani.
0 oy
(45 puan) tarafından
Gunaydın cnm bir on gün sonra 1 tatlı kaşığı yogurtla baslaya bilirsin 3 gün cogaltarak ver alerjisine bak yada sebze püre siyle başlaa içlerine biraz zeytin yağı koyabilirsin. Sonra meyveler elma muz armut ya as yavas tadımlık verebilirsin. Biraz oturmaya baslaşlayınca silikon filelere var meyveleri biraz haslayıp içine koyabilirsin hem dişini kaşıyor hem de hoslarına gidiyor gelen su. 
(118 puan) tarafından
Cok tesekkur ediyorum günaydınlar
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Destekli ve ya desteksiz bir sekilde oturyormu bebeginiz?ilk zamanlar 1cay kasigi kadar ancak yer.bazen onj bile yemez.onemli olan tadim yaparken bebegin alerji durumunu gozlemlemek ve bagirsaklari yavas yavas ek gidaya hazirlamak.havuc sindirimi zor biraz.o yuzden kabak daha rahat olur.bir iki dilim kabagi haslayib izerine biraz zeytin yagi ekleyin catalla ezib yedirmeyr calisin.kasiga agzini acmiyir ise henuz hazir degildir.6ayin dolmasini bekleyin.
(118 puan) tarafından
Cok teşekkür ediyorum
0 oy
tarafından
Yorumlarda gördüm de sanırım doktorunuz önermiş başlamayı. Bizde 5. ayda başladık ağırlıklı olarak mamayla besleniyor diye. Öncelikle ek gıdaya havuçla başlanmaz. Havuç zaten haşlanınca tadı değişen bir sebze. Önce yoğurtla başlayın sonra patates kabak balkabağı havuç diye devam edersiniz. Mutlaka 3 gün kuralı uygulayın alerji olursa anlamak daha kolay olur. Bir de sebzeleri veya meyveleri suda değil buharda pişirirseniz Besin değeri kaybolmaz
(245 puan) tarafından
Bende başlamak istiyorum ilk önce yoğurt mu vereyom
tarafından
Siz istiyorsunuz da doktorunuz istiyor mu :) gerekli olmadıkça 6. aydan önce başlanmaz çünkü
0 oy
(1,026 puan) tarafından
Canım benim doktorumda 5 aylıkken tadımlara başlattı zaten günde 1 çay kaşığı alerjisi varmı bakmak için 
0 oy
(112 puan) tarafından
Ben dr tavsiyesi ile tam anlamıyla başladm 3 gün kuralı yaparak bebeğim 5 aylık 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 266 göst.
12 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tubiyavuzz (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 258 göst.
16 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde cansu35 (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 718 göst.
0 oy
5 cevap 178 göst.
19 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Omerayaz (45 puan) tarafından soruldu
...