0 oy
668 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,630 puan) tarafından
Bebeğim 10 aylık. Yürüteç hiç kullanmadı. Yürüme arkadaşı almıştık onu da daha kullanmayı bilmiyor. Emekliyor ve sıralıyor.

Yürüteç zararlıymış diye istememiştim ama forumlarda gruplarda gördüğüm yürüteci kararında kullananların bebeği hep erken yürümüş. Bu arada çoğu emeklemeyi öğrenememiş. Bazen acaba diyorum, sonra diyorum bırak zaten geldik 10.aya.

Yürüteç geciktirmez de erken mi yürütür hakkaten?

11 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Kardesim iki cocugunda da kullandi 2de 13aylikken yurudu.ben kullanmadim kizim 13aylikken yurudu.pek bir farki yok anlayacaginiz.bebek ne zaman hazir hiss ederse yurur.bebeginiz tutunub kalkyormu?siraliyormu?bunlari 11-12aya kadar yapmazsa o zaman yurutec oneriyor doktorlar.koltuk altindn tutunub yurutun o daha faydali olacakdir
(1,630 puan) tarafından
Teşekkürler. İyi yapmışım o zaman ben :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zararlı olsada bende dahil çoğu anne koyduk.. ben iki çocuğumu da 7. Ayda koydum . 11 aylık olmadan ilki yürüdü ikincisi de sıralıyor.. 10 aylık bebek binmez ztn yürütece benim ki de 10 aylık sarkıyor çıkmaya çalışıyor durmuyor. Siraliyormus ztn zamanla da yürür inşallah her bebek yaşında yürüyeck diye bir kaide yok her bebeğin gelişimi farkli..
(1,630 puan) tarafından
Teşekkürler :)
0 oy
(229 puan) tarafından
Alakası olduğunu sanmıyorum biraz bebekle alakalı birqzda kilosuyla kızım 6 aydan beri kullandım 10 aylık olana kdar sora üstü bı kez kilosunu tasimadi sanırım eşimde sinir oldu kırdı yuruteci ...şuan 12 aylık oldu hala yurumuyo cekyata tutunup siraliyo ama cesareti yok henüz yürümeye emelliyoruz bir aydır yürümeye çok hevesli halbuki ama yurumuyo zamanı var herşeyin ne zman hazır olursa o :)
0 oy
(8,957 puan) tarafından
Yurutecin kararinda diye bir durumu yok. Uzmanlar 5 dakika bile koymayin diyorlar.
(1,630 puan) tarafından
İşte diyenler öyle diyo kararında koydum 10 dk yarım saat koydum diye :) Aslında hayır hiç faydası yok denilsin diye açtım konuyu, kendimi rahatlatmak için
(8,957 puan) tarafından
Hayir, hic faydasi yok, aksine zarari var.
(8,957 puan) tarafından
Şimdi biraz daha araştırma yaptım bu konuda. Kanada'da 2004 yılında yürüteç satışı yasaklanmış. Amerikan Pediatri Akademisi de Amerika'da yasaklatmaya çalışıyor. Araştırmalara göre yürüteç çok ciddi ev kazalarına sebep olabiliyormuş. Koca bir ülke bunu yasaklıyorsa demek ki gerçekten zararlı.
0 oy
(108 puan) tarafından
Zararlı olması mı, geç yürümesi mi? Henüz 10 aylık geç yürüyeceği de kesin değil zaten de bundan sonra da koyma bence canım. Oğlum da 9 aylık yürüteç almadım. 
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Sıralıyorsa hiç gerek yok yürütece. Uzmanlar geciktirdi gibi söylüyor
0 oy
(237 puan) tarafından
Yürüteç kullandım ve 2 kızım da 10 buçuk aylıkken yürüdü çok şükür 
0 oy
(204 puan) tarafından
Kullandim 6.aydan beri 9 aylıkken yürüdü 
0 oy
(145 puan) tarafından
Canım ben iki bebeğimde kullandım gerçekten erken yürüdüler tavsiye ederim valla hiç bir sorun yaşamadık 
0 oy
(1,601 puan) tarafından
Biz kullandık ama bebeğim pek binmek istemedi, çok az kullandık yani, 10 buçukta yürüdü şükür şuan 13 aylık
0 oy
(271 puan) tarafından
Yurutece asla karşı değilim 7 buçuk aylıkken koydum bebeğimi çünkü hiç durmuyordu hareketli ve çok ağlayan bı bebek. Şuan 10 Aylik artık kendisi binmek istemiyor ztn yürüdü yürüyecek ben hiç bir zararini görmedim sülale boyu koyduk çocukları yigenlerimde yurutec kullandı biri 9 aylık biri 1 yaşında yürüdü ne parmak ucu yürüme oldu ne de başka bişey. Koltuk kenarında yürümesi daha tehlikeli derinlik algıları daha tam oturmadığı için sürekli düşüyor. Ama sizinki ztn 10 aylık olmuş artık boşuna para vermiş olursunuz. Ztn siraliyormus 
(553 puan) tarafından
Bende sizin gibi düşüyordum ama bugün yürüteç kazası yaşadım çok dikkat gerektiriyo gerçekten
(271 puan) tarafından
Geçmiş olsun. yürüteç olsada olmasada heran  dikkat istiyor çocuk büyütmek. Bomboş bir odaya konulsa bile kendine zarar verecek illaki bişey buluyorlar. 1 haftadır hergun 3 kere düşüyor koltuk kenarından tutup yuruycen diye tutmamizada izin vermiyor. Koltuğu kaldırıp atasim geliyor.
(553 puan) tarafından
Benim ki 8 ayını yeni geçti öyle çok hareketlenemedi ilk defa düştü korktu cani acıdı bi yürüteç vardi onlada daha yeni yeni dolaniyodu ortada  hala elim ayağım titriyor teşekkür ederim dediklerinde de haklısın her an dikkat gerekli

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 412 göst.
6 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asncln (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 342 göst.
0 oy
15 cevap 596 göst.
...