0 oy
146 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,406 puan) tarafından
Merhaba

3 aydan büyük bebeği olan arkadaşlara soruyorum. Gece gündüz farkını bilen bebeklerinizi gündüz aydınlıkta mı loş ışıkta mı yatırıyorsunuz? Bi yerde okumuştum farkı bilen bebeklerin aydınlıkta yatırılırmaması gerektiğine dair. Siz nasıl yapıyorsunuz

4 Cevaplar

0 oy
(186 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık gündüz aydınlık odada uyur gece de tam karanlık değil ama loş ışık yapıyorum 
-Reklam-
0 oy
Profil image (144 puan) tarafından
Gece tam karanlık yapmıyorum gece lambası ile uyuyo gündüz ise bazen aydınlık ama çoğu zmn perdeleri kapatıp uyutuyom biraz karanlık oluyor 5 aylık bebegim
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Doğduğundan beri sıkıntı yaşamadık bu konuda. İlk üç ay gündüz aydınlıkta gece karanlıkta uyudu. Şimdi gündüz uykusunu uyurken de karanlık yapabildiğim yapmaya çalışıyorum. Çocuk odasına koyu fon perdelerini taktım şimdilik kendininkileri kullanmıyorum. Bu şekilde daha iyi uyuduğunu düşünüyorum. Geceleri zaten karanlık oluyor gece lambası falan kullanmıyorum. Bahsettiğiniz yazıyı ben de okudum ama ben bu yazıdan önce bu şekilde uyutmaya başladım. Gündüz uyku süreleri uzadı ve gece uykusunu etkilemedi. Şu an 8 aylık :)

(1,406 puan) tarafından
Ben de bu düzeni oturtmak istiyorum benimki henüz 66 günlük ama şimdiden çok esnek olmak kaydıyla belli başlı uyku alışkanlıkları edindirmeye çalışıyorum. 3.ayı dolana kadar sr gündüz aydınlıkta yatıracağım zaten gece uykusu gündüz uykuları gibi problemli değil. Tek fark aydınlık karanlık olması diye düşünüyorum. O yüzden merak ettim karanlık uyku ilişkisinş nasıl kuruyorsunuz diye. Biraz daha büyüsün deneyeceğim :)
Profil image (1,148 puan) tarafından
Bizim de aynı şekilde. Gece hep sıkıntısız uyuyordu. Gündüz yarım saat uyusa şükrediyordum. Herhangi bi rahatsızlığı olsa gece de uyumaz diye düşündüm. Ee haliyle yarım saat uyuyup kalktığı için uykusunu alamıyor ve bütün günüm yatır kaldırla geçiyordu. Pedeleri değiştirdim. Şimdi 1,5-2 saat uyuyor yatınca. Sanırım karanlığı seviyor. Ben de asla gündüz aydınlıkta uyuyamıyorum o yüzden sabah gün doğar doğmaz uyanıyorum. Inşallah faydasını görürsünüz denediğinizde  :)
(1,406 puan) tarafından
İnşallah teşekkür ederim
0 oy
(302 puan) tarafından
Yazının linkini koyabilir misiniz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 236 göst.
0 oy
4 cevap 265 göst.
4 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Elif19971993 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
0 oy
1 cevap 125 göst.
9 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Adenneva (207 puan) tarafından soruldu
...