0 oy
949 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (353 puan) tarafından
İki aylık bebeğim var emiyo ve uyuyakaliyo sonrasında gazını çıkarirken uyaniyo ve tekrar emiyo tekrardan uyuyo ve tekrar gazı çıkarken uyaniyo derken böyle bir kısır döngü içindeyiz :) Yani kısacası uyuyan bebeğin gazı mutlaka çıkarılmalı mı? 
Bebek Ayı 2

8 Cevaplar

+1 oy
(439 puan) tarafından
Kesinlikle çıkarmalısınız çünkü çıkarmadan uyursa hem çabuk uyanır hem gazı artar
-Reklam-
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Çıkarmalısınız. Uyanıkken hareket halinde olup nefes alışverişleri hızlı olduğu için sanırım gazını çıkarıyo ama uyurken daha uzun sürüyo doğrudur. Dik pozisyonda sırtını pışpışlayıp sıvazlayın arada bir başını belini tutup kendinizden uzaklaştırıp tekrar alıyo gibi yapın ben uyurken öyle yaptım mı gaz  çıkarma seansları daha kısa sürüyo genelde :) 
0 oy
(399 puan) tarafından
Hayır uyuya kalınca almiyordum sizde almayın derim çünkü kısır döngüye dönüyordu artık.
0 oy
(8,814 puan) tarafından
Bebeğiniz çok küçük, mutlaka çıkarmanız gerekir, hem gazı olur hem de mide gazı basınç yaptığı için reflü ve hıçkırık olabilir. Kızım 8,5 aylık, aslında kendisi çıkarabiliyor ama bir dönem gaz yüzünden kusması oluyordu, için rahat etmiyor hala çıkarıyorum gazını :)) 
(44 puan) tarafından
Kızınız emeklıyor mu acaba benim kızımda 8 bucuk aylık hala emeklemıyor destekli oturuyor
(8,814 puan) tarafından
Sürünüyor, emekleme pozisyonuna geçiyor ama galiba henüz dirsek kasları zayıf geliyor o şekilde ilerleyemiyor. Bunu daha  bir haftadır yapıyor sizinki de yakında yapar. Ben kızımı sürekli yerde oynatıyorum faydası oluyor
0 oy
(63 puan) tarafından
Ben de bizim bızdığı emzirip uyutuyordum sonra gazını çıkarayım diye sırtına pit pit yaparken bi bakıyordum oooo uyanmışız.Sonra bir yöntem öğrendim sol ayak altına,parmakları ile ayağının birleştiği noktaya masaj yaparak emzirdim sonra yatırdım .Bu gaz çıkarmasını kolaylaştıran ve bağırsaklarını rahatlatan bir masaj.Hatta sonraki aylarda kabızlık ve gaz sancısı olursa hep aynı yöntemi kullandım.Siz de deneyin isterseniz annesi.
(1,406 puan) tarafından
Ayak altına masaja ben de bugün başladım organik Zeytinyağıyla ya bebe yağıyla masaj yapıyorum. Karnına ısıttığım mendili de koyuyorum. Artık ondan mıdır yoksa bugün az sancılı geçeceği mi vardı bilmiyorum gaz yönünden rahattık :)
(63 puan) tarafından
Aynen karnını da sıcak tutunca baya rahatlıyor minikler.Hep rahat olsun insallah sağlık sihhatle büyüsünler.
0 oy
tarafından
Youtobede osman gönülalin videosunu izleyin. Bebeğin gazı mutlaka çıkmalıdır emzirme aralarında ama bebek uykuya güzel daldiysa ve bu durumdan rahatsız değilse çıkarmayın diyor. Gaz çıkarma videosunu izleyin
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Aynısını bizde yaşıyoruz ama çıkarmadan yatirinca kusma oluyo daha kotu oluyo
0 oy
(44 puan) tarafından
Benım kız 9 aylık olcak hala cıkartır im gazını yoksa kusuyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 942 göst.
25 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde vefaselin (401 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 980 göst.
0 oy
3 cevap 4,584 göst.
7 Nisan 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde hllogzhan (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 327 göst.
...