+1 oy
854 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (35 puan) tarafından
Emmeden durmuyo napmaliyim
Bebek Ayı 4.5

12 Cevaplar

+4 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Duymamalısınız. Takmamalısınız. Emzirmelisiniz. 

Insanların lafıyla iş yapılmaz. İnsanı önündeki ekmekten ederler. :dizzy: bu konuyu doktora sorun. İyi beslenip sağlık açısından bir problem olmadığı sürece emzirmeye devam edebilirsiniz. Hamileyken emzirme kafasındaki insanlar yüzünden ne çok bebek anne sütünden mahrum bırakılıyor. İtalyan perinatal tıbbi topluluğu, italya sağlık bakanlığı emzirme çalışma kolu,  amerikan aile hekimleri akademisi hepsinin yazılı açıklaması var emzirmenin zararli olmadığı ile ilgili. Irakta ve türkiyede yapılan en son çalışmada da ayni sonucu görürsünüz. Irak’ta bir yıl boyunca 215 hamileyken emziren ve 288 emzirmeyen hamile kadın üzerinde bir vaka çalışması (Aldabran 2013) yapılmış. Erken doğum ve düşük doğum kilosu, iki grupta da istatistiksel olarak farklı olmamış. Beklenmedik bir şekilde, emziren grupta düşük oranı kayda değer ölçüde daha az görülmüş. Vardıkları sonuç:

“Emzirmek düşük veya erken doğum riskini artırmadığı gibi doğum kilosunu da etkilemez.”

En güncel olarak Türkiye’de yapılmış bir çalışma (Ayrım 2014):

Hamile kaldığında emzirmekte olan 165 tekil bebek bekleyen kadından 45’i emzirmeye devam ederken 120’si etmemiş. Emziren gruptaki hamile kadınların daha az kilo aldığına ve hamilelikleri boyunca hemoglobin seviyelerinde azalma görüldüğüne işaret edilmiş. Bununla beraber, iki grup arasında hiperemzis gravidarum, düşük tehdidi, preeklampsi, erken doğum kasılmaları ve erken doğum, doğum kilosu ya da Apgar skoru açısından kayda değer bir istatistiksel fark bulunamamış.

Vardıkları sonuç:

“Hamileyken emzirmek zararlı değildir, ve sağlık çalışanları örtüșme olduğu durumlarda sütten kesmeyi tavsiye etmemeli, anneyi, bebeği ve fetüsü olumsuz etkileme ihtimaline karşı yakından gözlemelidir. Olumsuz etkiler görüldüğü takdirde gereken önlemleri almalıdırlar.”

Güncel bilgilere göre, genel nüfus içinde, doğurganlık yaşındaki kadınların düşük veya erken doğum riskinin hamileyken emzirmeye devam ettiğinde arttığını gösteren tıbbi bir kanıt bulunmamaktadır. Aynı şekilde kayda değer bir rahim içi büyüme güçlüğünün hamileyken emzirmenin bir sonucu olarak meydana gelmesi beklenmez, özellikle de gelişmiş ülkelerdeki sağlıklı ve iyi beslenen kadınlarda.”

Bu miti çürütmenin zamanıdır. Kadınlar hamileyken de emzirmeyle ilgili kendilerine uygun kişisel kararlar alabilirler, diğer her koşulda olduğu gibi. Her zamanki gibi, hamileyken emzirme konusundaki seçimler de bireye odaklı olmalıdır. Anne bu karar sürecinde kendisine şu soruları sormaya devam etmelidir, “Bu örtüșme benim bedenimle uyum içinde mi? İyi gidiyor gibi hissediyor muyum?” Bu sorular üzerinde düşünürken anne, garip veya tehlikeli bir şey yapıyorum mitinin yükünü taşımamalı. Eğer gebeliğinizde emzirmeyi düşünüyorsanız, ya da böyle yapan bir anneye tavsiyede bulunuyorsanız, en iyisi hem hamileyken emzirmenin güvenliği üzerine gerçek tıbbi araştırmaları hem de büyük çocuk için emzirmenin getireceği uzun vadeli faydalar üzerine yapılmış çok kuvvetli araştırmaları dikkate alan bir kadın doğum uzmanı veya ebenizin olmasıdır.

Bi de bunlar yıllar önce denenip kabul edilmiş şeyler. Umarım kafanızdaki soru işaretlerini biraz olsun giderir. Tabi ki en önce doktorunuzla konuşmalısınız. Herhangi bi sağlık problemi olmadığında geçerli yazılan her şey 

(199 puan) tarafından
Emzirilmez sakın aklına uyuo öyle bısey yapmayın
Profil image (1,148 puan) tarafından
Ne yazdınız okudum okudum anlamadım daha düzgün anlatabilirseniz. Emzirilmezi anladım bir tek. Okudun okudun emzirilmez dediysen tamam o zaman. Sen daha iyi biliyorsundur  :D
(157 puan) tarafından
@tugcecenazli ne güzel yazmışsınız,  bilgilerinize sağlık...
Profil image (1,148 puan) tarafından
Bildiklerimi paylaşmak, bilmediklerimi öğrenmek isterim sizlerden. Teşekkür ederim  :)
(199 puan) tarafından
Ahh bide şu çok bilmiş hareketleriniz yokmu okuyup okuyup onu anladıysan ne mutlu sana senin adına sevindim..:D .d
Profil image (1,148 puan) tarafından
Sen hayırdır battı heralde sana noluyor. Senin seviyene inemicem seviyesiz. Senin gibi insanlar bayılıyo böyle kaos çıkarmaya. Ekmeğine yağ süremicem istediğini yazabilirsin. Senden çok şey bildiğimden eminim  :)
-Reklam-
0 oy
(1,971 puan) tarafından
Doktorunuz ne diyor bu duruma 6 aydan sonra bırakması gerek sanırım doktorunuz daha iyi bilir 
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Emzirebilirsiniz öyle bir şey yok ama çok iyi beslenmeniz gerekir 2 bebeğiniz için de.
(19 puan) tarafından
Dini olarakta emebiliyor hatta ikisi aynı anda bile emebilir bebeğiniz doğduğunda tabi doktorunuz ne derse o ama insanlar emzirme diyo diye sakın kesmeyin ne olur miniciik bebegin rızkını emsin diye uğraşan anneler var siz emzirmenin keyfini çıkarin bağınızı iyice kuvvetlendirin
0 oy
(452 puan) tarafından
Tadı acı tuzlu oluyırmuş oyıe dyorlar Allah yardımcn olsun zor vallahı yıne doktora syle 
0 oy
(300 puan) tarafından
Benim oğlumda 11 aylık şuan karnımdakida 8 haftalık 20 haftalık olana kadar emzirebilirsin dedi doktorum
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Eğer karnindakinde  gelişim sorunu  yoksa emzirebilirsin  diye biliyorum bunu doktoruna sorman lazım 
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Düşük, erken doğum vs bildiğimden değil salliyorum  bi riskin yoksa emzirebilsin gebelik seyrinide biz bilemeyecegimiz için bunu doktorunla görüşmelisin sormak istediğin şey zehirlenir mı gibi birseyse dünya da bu güne kdr böyle bir vaka görülmemiş ..
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Doktorunuz aksini soylemedikce emzire bilirsiniz
0 oy
(326 puan) tarafından
Cnm bende yaşadım oğlum 4 aykken hamile kaldım 7 aya kadar emzirdim sütteki şeker oranı düşüyor oğlum emerken ağlıyor du kestim formül mamaya geçtim şuan 15 aylık sadece ek gıda yiyor o kadar kasmadim kendimi oglun emiyorsa emzir hiç birşey olmuyor baktın rahatsiz oluyor formül mamaya geç gelişimi için 
0 oy
(5 puan) tarafından
Benim ablam doguma  2 gün kalasıya  kadar küçük kızını emzirdi 
0 oy
Profil image (1,553 puan) tarafından
Tandem emzirmeyi araştır canım. Dünyada çok yaygın. Bence yapmalısın. ❤️ Benim bir sürü arkadaşım yaptı, hiç bir sıkıntı yaşamadılar. 
0 oy
(863 puan) tarafından
Net olarak bilmiyorum canım  ama Hastane de bi bayanla karşılaşmıştım 3.5 aylık bebeği vardı ulturosn sırası bekliyordu bebekte bisey mı var diye sordum 2 aylık hamile olduğunu söyledi doktor 6 aya kadar emzirebileceğini söylemiş

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 184 göst.
0 oy
11 cevap 300 göst.
21 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nehirin annesi97 (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 451 göst.
5 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Enesbeyy (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 405 göst.
...