0 oy
317 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (112 puan) tarafından
Merhabalar herkese hayrlı bayramlar kızım 5.5 aylık ek gıda veriyorum kabızlık sorunumuz var ne verdiysem ne yaptıysam olmadı şimdi bir yerde okudum size danışmak istedim makat az sabun işe yarıyormuş sizce yorumlarınızı alablrmym yapılmalı mı? Yapılmamalımı ?

9 Cevaplar

+1 oy
(1,026 puan) tarafından
Hayırr sakın öyle bir şey yapma eczaneden lağman al zeytinyağı koy biberona kulak çubuğu ile popişinin etrafına sürebilirsin zeytinyağı hiç olmadı hastaneye götür
-Reklam-
+1 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yapılmamalı. Eskiden kalma bir yanlış uygulama daha.. Ben sizin yerinize koyuyorum kendimi ben olsam doktora götürürdüm götüremiyorsam arardım ama sabun falan yapmazdım bebeğimin poposuna. Araştırdığınız yerde zararları da yazmıyor mu ?? Bunun yerine çorba, lifli meyve sebzeler tüketin hiç bi şey yapamıyorsanız.

Çocuk sağlığı ve cerrahisi uzmanı Gülcan Çetin, yanlış beslenmeden kaynaklanan kabızlığın giderilmesi için uygulanan sabun koyma ve yağ içirilmesi yöntemleriyle çocuğun sağlığının tehlikeye atıldığını söyledi.

Gülcan Çetin, yaptığı açıklamada, sabun koyma ve yağ içermenin kabızlığı tedavi etmeyeceğini, aksine çocukta başka sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Çetin, "Sabun bir tedavi aracı değil. Aslında çocuğa çok büyük acı veren bir uygulama. Makat hassas bir bölge. Sabun konulması o bölgeyi yakar. Çocuk bu sebeple acıyla zorlanarak ıkınır ve bir miktar idrarını yapabilir. Ancak bu kabızlığın bir tedavisi değildir. Çocuğa daha büyük bir acı verir. Makatını tahriş eder, çatlatır. İltihaba neden olabilir. Sabunun sebep olduğu büyük acı sebebiyle tuvalete gitmekten korkabilir. En doğrusu bir hekime başvurulması ve kabızlığın nedeninin belirlenmesi gerekir." diye konuştu.

Kabızlığa karşı yağ içirilmesinin de yine yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Çetin, şu uyarıda bulundu: "Yemek yağı, çocukta gaz oluşumuna sebep olur. Yağ içinde bulunan katkı maddeleri mideye zarar verir. Bebek ve çocuklara bir çay kaşığı has zeytinyağı içirilmesinde bir sakınca yoktur. Kabızlık şikâyetlerinin giderilmesi ancak doğru beslenme ile mümkündür."

(112 puan) tarafından
Saol cnm yok yapmam zaten sordum
+1 oy
(8,982 puan) tarafından
Once kendinizde deneyin, emin olun sonra bebeginize yapmak istemeyeceksiniz. Ek gidayi cok mu veriyorsunuz? Balkabagi, avokado vermeyi denediniz mi? Yeteri kadar su veriyor musunuz? Once kabizliga neden olan seyi durdurmak lazim.
(112 puan) tarafından
Siz kendinizde denedinizmi vermeyi düşünmüyorum sadece sordum pataesi kestim avakado vercem az sonra kayısı kaynattım verdim yağ içirdim ama zorlanıyo hala o yüzden sordum sadece
(112 puan) tarafından
Anne sütü de alıyor suyunuzda eksik etmiyorum kan ilacını kestim oda etkiledi baklm ne yapacaz
(8,982 puan) tarafından
Evet, babaannem kucukken verirdi maalesef. Cok can yakan bir sey.
0 oy
(184 puan) tarafından
Sakin yapma cnm bnde yaptım çocuk çatlayacaktı aglamaktan
(112 puan) tarafından
Tmm cnm yok yapmam sordum sadece
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Kulak çubuğu lavman  popoyu buyana sabun bunları sakın  deneyin popoda  catlaga  ve bagimliliga  sebep oluyor bebek bunlarsiz yapmıyor eczaneden fitil alın 4 e bölüp ince şekilde traslayin  bebeğe öyle verin 
(112 puan) tarafından
Tmmm cnm fitil var olmadı veririm
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Öyle çok  alternatif var ki sabuna gelene kdr makat çıkışında çok katılaştıysa eczaneden fitil ,lavman ile çözersin ek gıdalarınida bu soruna yönelik hazırlarsan bie daha böyle bir sıkıntı yaşamazsın 
0 oy
(140 puan) tarafından
Glisrin isminde fitil var o cok faydali
(112 puan) tarafından
Tmm cnm tşkler
0 oy
(135 puan) tarafından
sabun yok artık sakin bsğırsaklarına zarar verirsin. ek gıdaya başladıysan iyi markanın keçiboynuzu özü al 1 tatlı kaşığı koyabilirsin yoğurda meyve püresine asla kabızlık yapmaz faydası var. patates ve muz pirinç  uzak dur bu aralar. kabak bal kabağı verebilirsin kabızlığı geçer.
(112 puan) tarafından
Tmm tşkler deneyeceğim
0 oy
(22 puan) tarafından
Yapma canım saf zeytin yağını kulak copune batır poposuna uyarı ver ylağma şeklinde saf zeytin yağı içirebilirsin  yata hiç bisi yapma ılık kuvvetin içine otuturt oda fayda edecektir 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 79 göst.
22 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ugpfupupf (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
19 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde FurkanAnnesi (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 175 göst.
...