0 oy
480 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızlar bebeğimi her zaman sağ ya da sola dönük yan yatiriyorum kusarsa falan diye bu doğru mu nasıl yatmalı bebek
Bebek Ayı 10 günlük

7 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Boğulma ihtimali sağa sola yatırdığınızda daha fazla. Doğru olanı sırt üstü yatırmak başını sağa veya sola çevirebilirsiniz. Kızım 8 aylık hep sırtüstü uyudu şimdiye kadar. Zaten belli bi aydan sonra onlar canları istedikleri gibi yatıyorlar. 
(93 puan) tarafından
Canım düz yattığında bebeğin nefes borusuna kaçar kusmuk asıl doğru pozisyon yan yatırmaktır;)
(320 puan) tarafından
Reflü yatağı ile destekliyorum yoksa kendi döner zaten biraz da sırtüstü yatırmayı deneyim
Profil image (1,148 puan) tarafından
Sırtüstü pozisyonda yatırma; Yenidoğan bebeklerin boyun kasları yeteri kadar güçlü olmadığı için birebir gözlem altında olmadıkları zaman ve gece uykularında, mutlaka sırtüstü pozisyonda yatırılmalıdır.

Bebeğiniz sırtüstü pozisyonda yattığında, kusmasından ve tıkanmasından korkuyorsanız; bebeğin yatağının baş kısmının altına bez-battaniye desteği koyup,25-30 derecelik hafif bir eğim sağlayarak güvenlik önlemi alabilirsiniz.

Yüzükoyun pozisyonda yatırma; Yüzükoyun yatırmak istenmeyen durumlar yaşanma ihtimali nedeniyle bebeğin boyun kasları güçlenip gelişene kadar önerilmez.

Tehlikeli olması bebeğin gün içinde yüzükoyun pozisyonda bırakılmayacağı anlamına gelmiyor. Bebek birebir gözlem altındayken bakımları yapılırken ve alt değişimlerinden sonra kısa süreli olarak yüzükoyun pozisyonda bırakılıp izlenebilir. Bebeğin kısa süreli, yüzüstü pozisyonda ve hareket halinde olmasını sağlamak; yüz, omuz ve kol kaslarını geliştirirken, sindirim ve boşaltım sistemine de olumlu katkı sağlar.

Yani güvenlik açısından bebek uyurken yüzükoyun yatırılmamalı, gözlemimiz altındayken yüzükoyun pozisyonda hareket halinde olmasını destekleyebilirsiniz.

Yan pozisyonda yatırma; Yan yatırma mide ve gaz problemlerinin rahatlamasına destek sağlar.

Çok kusan bir bebeğin beslenmesinden hemen sonra yarım saat kadar sol tarafına, çok gazlı bir bebeğiniz var ise beslenmesinden hemen sonra yarım saat kadar sağ tarafına yatırılması, kusma ve gaz problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur.

Bebeğinizi yan pozisyonda yatıracağınız zaman, battaniye ya da yastıktan değil bebek için özel olarak üretilmiş olan yan yatırma yastıklarından destek alabilirsiniz. Yan yatırma yastığı, bebeğin sırt ve karın kısmını destekleyerek, bebeğin güvenli bir şekilde uyumasını sağlar.

Buradaki püf nokta ise bebeklerin uzun süreli yan yatırılmamasıdır. Sürekli yan yatırmak omurga eğriliklerine, kaburga kemiklerinde şekil bozukluklarına neden olabilir. Bebek tam olarak uykuya geçtiğinde yan yatış pozisyonundan sırtüstü yatış pozisyonuna geçilebilir.
Doktorumuz sırt üstü uyumasının en sağlıklısı olduğunu söyledi. Eğer çok kusan bir bebekse bi süre yan uyutulup sonra sırt üstü çevrilmelidir dedi buna dayanarak söylüyorum  :))
(93 puan) tarafından
Evet katılıyorum ama şuda var ben sık sık pozisyonunu değiştiriyorum yani saatlerce yan yatırmıyorum bir sağ bir sol yanımdaysa düz yatırıyorum
-Reklam-
0 oy
(143 puan) tarafından
Brnim kide çok kusuyor diyr geceleri yan yatırıyorum gündüz de sırt üstü 
(320 puan) tarafından
Aynen ben de gündüz sırtüstü yatırmayı deneyim en azından teşekkürler:)
(143 puan) tarafından
Oğlum gece yatıyor du gündüzde öyle uyanık di kafasının arkası düzgün değil Allah'dan bu sefer ki bebeğim uyuyor
0 oy
(93 puan) tarafından

Bende o şekilde yatırıyorum bebeği düz şekilde yatırırsan kustuğunda nefes borusuna kaçar kusmuğu bende sağ bir sol pozisyonunda uyutuyorum hemde bebeğimin gazi rahat çıkıyor 

(320 puan) tarafından
Ben de öyle yapıyorum canım inşallah zararı yoktur
(93 puan) tarafından
Hiç bir zararı yok 8 yaşında oğlumda var şimdi 2. Oğlumu o şekilde yatırıyorum az çok tecrübe edindiğimi düşünüyorum:) ve şunu söyliyim 8 yaşındaki oğlumu teyzem düz yatırdığında kustu boğazına kaçtı allahtan yan yatırdık hemen kusmuğunu çıkardı
0 oy
(213 puan) tarafından
Biz 57 günlük olduk. İlk 50 gün sırtüstü yatırdığım zaman kusuyor gibi oluyordu başlıyordu öksürmeye ve hep çırpınarak uyuyordu Yan yatırdığımda rahat yatmaya başlıyordu. Son bir haftadır ne yan ne sırt üstü uyumuyor. Yüzüstü uyumaya başladı. Normalde yüzüstü alıştırma yaparken basbas bağıran kız şimdi sadece yüzüstü uyumaya başladı. Gündüz yatırıyorum ama gece uyuyunca pozisyon değiştiriyorum hemen el kol çırpınıyor. Bozmicam rahatını doktor karışma sadece dikkat et dedi. 
0 oy
(616 puan) tarafından
Bende gece sağ veya sola yatırıyorum her emzirme sonrası diğer tarafa çeviriyorum arkasını yastıkla destekliyorum dönmesin diye.Gündüz sırt üstü yatırıyorum yanındaysam eğer kusmasına karşın.Doğru yapıyorsunuz sizde
0 oy
(607 puan) tarafından
O kadar alistiki hep yan yatiyo hiç yatiamoyorum başka türlü yan yatmayı seviyo bence doğduğunda gün fark ettim uyutup yan yapıyorum 
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Bende 1 aydan fazla öyle yaptırmıştım yanlismis sırt üstü  sert zeminde yatırılacakmis, başını cevir sağa sola. Kendin yanindauken başını arkaya da yatır yoksa yumurta gibi oluyo kafası. Ben hep sağa sola yatirdigimda arkası sivrilesti

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 174 göst.
8 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yağmur3001 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 244 göst.
2 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Byrc (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
12 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Baby.by (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 580 göst.
30 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Baran yanaz (66 puan) tarafından soruldu
...