0 oy
295 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (203 puan) tarafından
Arkadaşlar 5 günlükken bebegimin kalbinde iki delik oldugunu söyledi doktorumuz. 1 ayn sonunda tekrar gelin dedi. Şu an 37. Gündeyiz. Randevusuz almadılar pandemiden ötürü pazartesiye randevu aldık. O zaman üstüne düşmedi doktorum kimi bebeklerde bu zamana kadar geçer kimisi de biraz daha uzun sürede kapanır falan demişti. 

Kalbi delik olunca ne oluyor, belirtileri neler. İnternette okudum, emerken dinlenerek emer, terler, ne bileyim yüzü morarır falan demiş de. Yani sizler de biliyorsunuz bebek hızlı hızlı emer yorulur, uyur geri uyanır emer ıkınırken kızarır morarır falan. Başka bir belirtisi var mı. Şu ana kadar geçip geçmediğini anlatabileceğim bir belirti var mı bildiğiniz. 

7 Cevaplar

0 oy
(160 puan) tarafından
Hiçbir fikrim yok canım ama rabbim şifasını verir ins kuzucugun tez günde sağlığına kavuşsun ❤️
(203 puan) tarafından
Amin çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(302 puan) tarafından
Kilo alımı nasıl?
(203 puan) tarafından
1 ayın sonunda 950 gram almıştı. Şimdi yine agırlaştıgını hissediyorum bir sıkıntı yok kilo alımında sanki.
(302 puan) tarafından
Çocuk kardiyologumuz kilo alımı iyiyse korkma demişti. Gerçekten de deligimiz küçüldü.  Normal beslenme ile bebek kilo aliyor ise semptom beklemiyorlar.
(203 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için içime su serpildi :/
(302 puan) tarafından
Biz de takipteyiz. Çok büyük bir bolumunun  kakanmadı, kapanmayanlarin ise semptom vermeden ve sorun çıkarmadan hayat boyu baki kalması bekleniyor. En kötü ihtimalde yani kapanmayan ve belirti veren deliklerde ise ameliyatla delikler kapatılıyor. Yani çok çok da korkulacak bir durum değil böyle düşündüğünüzde. Şifası olan bir durum.
0 oy
(302 puan) tarafından
Bu arada emerken yorulma, morarma, nefes nefese kalma tüm yenidoganalrda beklenen bir bulgu. Ilerleyen aylarda bu şekilde emiyorsa kalp ile ilgili denilebilir .
(203 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cidden.
0 oy
(24 puan) tarafından
Kuzenimin bebeğimde vardı o bildiğim kadarıyla soylicem canım onda da vardı zamanl kpnir demişti kontrollere devam ediyorlardı ara ara takip ediliyor kiloaliki cok onemliymis bide işte yanında esans kolonya parfüm falan siktrmiyrlardi etkilenmesin dıye genel olarak büyüdükçe kapanır demişti 
(203 puan) tarafından
Çok şükür sevindim inşallah benim yavrumunki de sıkıntı olmaz :/ teşekkür ederim
0 oy
(187 puan) tarafından
Benim kalbim aynı şekilde delikti ağlayınca dudaklarım tırnaklarım mosmor olurmuş çok zayıfmışım bide annem farkında olmadan hamile kalınca üzerine sütünde zehirlenmiş beni ek gıda (patates unu) ile kilo alıp kapanmış deliklerim şuan 33 yaşındayım gayet sağlıklıyım korkmayın çoğu bebekte görülen bir durum takipte kalın yeterli Allah şifa versin 
0 oy
(68 puan) tarafından
Benim kizimda vardi. Biri her bebekte olana ve zamanla kapanan bir delik onu kaale almayin. Digeri normal degil ama kötü bir belirtisi yoktu. Herhangi bir tedavisi de yok. Ergenlige kadar gecemsini bekleriz sonra mudahale ederiz demisti doktor. 1 yasina girmeden geçti şükür. Dert etmeyin dua edin, zamani gelince gececektir.
0 oy
(927 puan) tarafından
Benim komsum 50 yasinda,kalbinde delik varmis dogustan gecen sene farketmisler ameliyat oldu 

50 yasina kadar farketmeden yasamis ins bebeginizde sifa bulur 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 465 göst.
12 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ahısha (472 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 170 göst.
27 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Süt kuzusu (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
9 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selin. Alyus (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 278 göst.
9 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Banu_seker (76 puan) tarafından soruldu
...