0 oy
227 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından

Merhabalar,
Oncelikle herkese iyi bayramlar dilerim. 8,5 aylik kizim var gece 23.00 de mamasini yer ve uyur. Ama her gece de saat 02.00 de uyanir. Sabah 06.00 ya kadar asla uyumuyor. Aslinda cok uykusu oluyor,ama agliyarak uyaniyor surekli. Gunduz hicbir sorunumuz yok. Disimiz de henuz cikmadi. Ona da baglamam gerek mi bilmiyorum.
Boyle bi durumla karsilasan annelerimiz var mi acaba,fikirlerinize ihtiyacim var.
Tesekkur ederim.

3 Cevaplar

+1 oy
(3,758 puan) tarafından
Gece çok geç yatıyor. Gündüz de ona bağlı geç uyuyorsa gece uykusunda sıkıntı yaşarsınız. Sabah en geç 8 bucukta uyandırın 3-3 buçuk saat arayla 2 gündüz uykusu yapın.son uykudan uyandıktan  minimum 3 bucuk saat sonra gece uykusu olacak şekilde yatırın. Gündüz toplam uyku saati 3 gece 10 saat olacak
(662 puan) tarafından
10 aylık benimki gündüz 2,5 gece 11 saat uyuyor.gündüz 2,5 geçtimi gece saat başı uyanır.
-Reklam-
0 oy
(438 puan) tarafından
9da gece uykusuna yatıyoruz. 10da illaki kalkar. 12.2.5.7de günaydın. Bu aralar özellikle böyle gidiyor. Her defasında emzirmemeye çalışıyorum alışmasın diye ama ertesi gece yone aynı. 9 buçuk aylık. Gündüz uykularını da hep saatli uyuturum. Gece uyumadan duş aldırırım. Gündüz illaki dışarı hava almaya çıkartırım. Çok haraketli emekliyor, tutunup yürüyor ama gece hiç yorulmamış gibi hep kalkıyor sonra yine uyuyor.
0 oy
(63 puan) tarafından
İyi bayramlar arkadaşım.Gündüz uykusunu fazlasıyla alırsa gece uyumakta zorlanabilir ya da fazla yorgun olursa yine  gece uyumakta zorluk çekebilir. Ben de böyle bir durumdan muzdariptim doktoruna danıştığımda gece uykusuna yatmadan 2 saat önce beslenmeyi kesmemi beslenir beslenmez uyursa bunun onu rahatsız  edeceğini ve uykusunu böleceğini söylemişti.En geç saat 10 da uyutmamı tavsiye etmişti ki öyle yapıyorum.Benim kızım formül mama ile besleniyordu bunu da kademeli olarak azaltmamı gece beslenmek için uyanıp ağladığında formül mamayı daha sulu kıvamda hazırlamamı ve zamanla su miktarını arttırıp mama miktarını azaltmami söylemişti  böylece geceleyin sadece su içmek için uykusunu bölmeyeceğini söylemişti.Dediğini yaptım saat 9:30-10 gibi uyutuyordum gece 2 civarı uyaniyordu tarif edildiği gibi  mama bazen de sadece su verip tekrar yatiriyordum sabah 7 ye kadar uyuyordu.Zamanla uyku rutinimiz akşam 10 dan kesintisiz( ara sıra kesintili:)  )sabah 7 arası oldu.Doğal ve önlenebilir bir durum yani annesi.Umuyorum düzene girer .Sağlıkla büyüsünler minikler.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 425 göst.
23 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nazlı.. (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 86 göst.
0 oy
10 cevap 755 göst.
...