0 oy
88 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (176 puan) tarafından
Merhaba kızlar

31 günlük bebeğim var. Son günlerde biraz gaz sıkıntısı çekiyorduk ve bugün de çiş yapmasında sıkıntı yok ama kakasını yapmadı. Kabız olmuş olabilir mi?
Bebek Ayı 1

2 Cevaplar

0 oy
(8,819 puan) tarafından

Hayır, kabız olması için keçi pisliği gibi sert kaka yapması gerekir. Bebekler doğduğunda bağırsakları su hortumu gibi düzdür, bu nedenle yedikleri kolayca kaka olarak atılır. 5-5,5 aya kadar bağırsakları gelişir ve kıvrımları oluşur, sindirim daha uzun sürer. Zaten anne sütü de neredeyse tamamen sindirilen bir besin. O nedenle anne sütü ile besleniyor ise 14 güne mama ile besleniyorsa 10 güne kadar kaka yapmayabilir, bu bağırsakların sağlıklı ve normal gelişiminin göstergesidir.

Benim kızım 1 aylık oluncaya kadar günde 4-5 kere kaka yapardı, 1 aydan 5 aya kadar 5-6 günde bir kaka yaptı ve hepsi de sıvı kakalardı. 5 aydan sonra yine hergün kaka yapmaya başladı. Bu dönemde sık sık ıkınabilir, bu da normaldir, makat kaslarını kullanmayı öğrendikleri için ıkınırlar, biz de ıkınıyoruz sonuçta :) 
Bebeğinizin bacaklarını karnına iterek yardımcı olmak dışında burada söylenenlere itibar edip lütfen poposuna fitil, kulak çöpü, sabun filan sokmayın. Bunlar makatını uyarıya alıştırıp kronik sorunlara neden olur, uyarılmadan yapamaz hale gelir
(176 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
-Reklam-
0 oy
(475 puan) tarafından
her gn kaka yapmayabilir canım endişe etme. 10 güne kadar normal anne sütü alan bebeklerde 
(176 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende şu zamana kadar her gün yaptığı için endişelendim

İlgili bir soru bulunamadı

...