0 oy
342 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (163 puan) tarafından
4 ay 14 günlük bebeğime 3 gün önce mayaladığım yoğurdu verdim. Normalde anne sütüyle besleniyor; ama tadımlık 1 çay kaşığı verdim. Sonra kayınvalidem 2 günden fazla yoğurdu verme dedi. Ona bi şey demedim; ama acaba kötü bi şey mi yaptım? Siz nasıl yapıyorsunuz? 
Bebek Ayı 4

8 Cevaplar

+4 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Mevzu, 4 aylık bebeğe ek gıda vermen değil de 3 gün önce mayalanmış yoğurdu vermen mi ?
(163 puan) tarafından
Soruma cevap vermeyenler yer işgal etmesin lütfen.
Profil image (1,852 puan) tarafından
Peki öyle yaparım ama burada benden çok var bilgin olsun..
(163 puan) tarafından
Ya kusura bakmayın da gerçekten gergin günler geçiriyorum. Bana hiç kimse yardımcı olmadığı gibi herkes her şeye o kadar karışıyor ki. Annem ve kayınvalidem daha bebeğim 3 günlükken havuç suyu verelim diye başladılar. Geçen gün annem çocuğa sebze çorbası yapacağım diye tutturdu. İnanın 4buçuk aydır bunlara engel olmaktan imanım gevredi. Dün biraz meme reddi de yaşayınca ağzına yarım çay kaşığı yoğurt değdirdim, belki değişik bi tat onu keyiflendirir diye. İşe yaradı gibi de. Sonra biraz daha emmeye başladı, eskisi kadar büyük bi iştahla emmese de. 7 aylık olunca çorbaya tuz atmadan çocuğa yedireceğimi söyleyince tuzsuz çorba mı olur muhabbetlerini hiç yazmadım. Gerisini siz düşünün.
(6,550 puan) tarafından
Gmzozn sonuçta izin veriyorsun canım. İzin vermesen yapamazlar senden yüz buldukları için yapıyorlar kaynanam 2 defa insan içinde tattırmaya çalıştı insan için de sana saygısızlık etmek istemiyorum bir daha bişi tattırma anne dedim ece gelince eşim tepki gösterdi tattırsın ne olcak gibisine. Herkes kendi çocuğuna baksın sende annen gibi davrancaksan söz konusu çocuklarımsa seni bile boşarım dedim eşim çok annecidir. Şimdi kızım 28 aylık hala kaynanam şunu ywdirebilir miyim diye arar sorar.
(163 puan) tarafından
İzin vermiyorum anacım ama bizimkiler çok yüzsüz. Çocuğumu güvenip anneme bile bırakamıyorum, ben yokken bi şey yedirir diye. Öyle arayıp izin de istemezler, kızıyorum diye gizli yedirirler. 3 aylıkken doktora kontrole gittiğimizde annemi de götürdüm, sırf doktor buna da kızsın diye. Annem ek gıda diyor doktor bey dedim, o da anneme kızdı, bebek zaten bu ay anne sütüyle 1200 gr almış ne diye acele ediyorsunuz diye.  Ama anlamıyolar, hala geçen hafta sebze çorbası yapacağım diyor.
-Reklam-
0 oy
(577 puan) tarafından
Taze verilmesi daha iyi olur. Bebeğiniz sadece mama ile mi besleniyor? 
(163 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Artık yeni mayaladığımda veririm azıcık. Hayır sadece anne sütüyle besleniyor; ama tadımlık 1 çay kaşığı hatta yarım kaşığı kendi mayaladığım yoğurttan verdim.
(577 puan) tarafından
Anladkm sadece mama ile beslenen bebeklerde 4.aydan sonra öneriliyor ama oğlum 4. Ayda sadece mama ile besleniyordu 6.ayı beklemiştim yine de. Size de 6. Ayı beklemenizi öneririm
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Henüz çok erken daha bağırsak gelişimini tamamlamadi doktor aksi bir şey demedikce 6 aydan once başlama 6 ve 7ntadim aylaridir
(163 puan) tarafından
Haklısınız. Dün biraz meme reddi yaşadık. Belki değişik bi tat onu keyiflendirir diye düşündüm :)) bir kerelik bi şeydi zaten.
0 oy
(102 puan) tarafından
1 hafta sonra 10 aylık olacaz ilk zamanlar günlük yapıp verdim şimdi de enfazla 2 günlük yoğurdu veriyorum. Kayınvalıden akıllı kadın benimki tembellikten 5 günlük yoğurdu ver bişey olmaz diyor sanki 20 yaşında bu çocuk. Birazda erken başlamışsın sanki ek gıdaya
(163 puan) tarafından
Hayır başlamadım, dün bi tadımlık yarım çay kaşığı ağzına değdirdim diyelim :)) çok teşekkürler. Artık başladığımızda öyle yaparız :)
0 oy
(21 puan) tarafından
Bağırsakları henüz hazır değil ek gıda için 6 ayı bekleyin. Yoğurdunu da küçük kaplara ayrı ayrı mayalarsınız zamanı geldiğinde şu an yarardan fazla zarar verir bebeğinize
(163 puan) tarafından
Annem ve kayınvalidem daha bebeğim 3 günlükken havuç suyu verelim diye başladılar. Geçen gün annem çocuğa sebze çorbası yapacağım diye tutturdu. İnanın 4buçuk aydır bunlara engel olmaktan imanım gevredi. Dün biraz meme reddi de yaşayınca ağzına yarım çay kaşığı yoğurt değdirdim, belki değişik bi tat onu keyiflendirir diye. İşe yaradı gibi de. Sonra biraz daha emmeye başladı, eskisi kadar büyük bi iştahla emmese de :)
(21 puan) tarafından
Allahım ahh bu büyükler bazen fazla merhametleri büyük hatalara sebep oluyor. Benim kayınvalide de ha bire şekerli su ver deyip duruyordu 1 aylık bebeğe. Neyseki artık tavrımı görünce pek karışmıyor. Bebekler büyüdükçe kendi isteklerini bir şekilde belli ediyorlar. Benim kızım da aşırı sinirliydi. Memeyi almıyordu. Önce birqz sakinleştiriyordum 15-20 dk sonra kendi güzwl emiyordu. Doyunca da diliyle ittiyor zorlamıyorum ondan sonra. Çişli bez sayısını takip edin doyuyordur annesi muhtemelen:)
0 oy
Profil image (1,204 puan) tarafından
Canım  3 günlük  yoğurdu  geçtim  daha  minnacik bebeğe  yoğurt vermen olmamış  en erken  5.5 ay yada  5 aylıkken  vermelisin  tabi  mamayla  besleniyorsa 
0 oy
(8,962 puan) tarafından
Hic vermemeniz daha iyi. Sindirim sistemi henuz hazir olmadigi icin yogurt gaz yapabilir, alerjiye neden olabilir.
0 oy
(315 puan) tarafından
Canım bişey olmaz ama 4 aylık ek gıdaya başladıysan mutla alerji için üç gün kuralına uy bide erken ek gıda obeziteye yol açar diye okumuştum ama şoyle bir gercek var ki sen annesisin en güzelini bilirsin içen kurt düşmesin ben bazen çalamadım da hazır yogut bile vermişligim var herşeyi aşırı hassas yapanları anlamıyorum 
(163 puan) tarafından
Teşekkür ederim, ne güzel yazmışsınız :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 128 göst.
0 oy
4 cevap 294 göst.
27 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yusuf'unannesi (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 185 göst.
...