0 oy
343 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (8,814 puan) tarafından
Merhabalar, 

Kızım 9 aylık olmak üzere. Ek gıdaya 6.ayda başladık. Şuan artık öğün olarak verme aşamasına geldik ama çeşit konusunda tıkandım.

Zaten pandemi nedeniyle çok fazla çeşit göremiyorum market ve pazarda. Tropikal meyveleri veremiyoruz, kayısı, yeni dünya, şeftali yeni çıktı, hiç tadı yok, zeytin ve hazır labne uzlu... Geriye meyve olarak elma, armut, muz, sebze olarak kabak, bal kabağı, brokoli ve patates kalıyor, hazır mama da vermiyorum. Zaten diş nedeniyle iştahsız, hep aynı şeyleri veriyormuşum gibi geliyor.

Siz ne yediriyorsunuz bebeklerinize? 
Bebek Ayı 8 ay 21 günlük

4 Cevaplar

+1 oy
(131 puan) tarafından
Kizima uzun sure ben labne peyniri sut alip tuzsuz sekilde kendim yaptim. Kahvalti icin sizde hazirlayabilirsiniz. Az tuzlu zeytin alip suyunu degistire degistire suda beklettim. Kahvaltiya cesit olarak kattim. 7. Ayda cift cekilmis kuzu kiyma alip yemeklerine kattım. 8. Ayda köy tavugu getirtip haslayip kucuk kucuk paketleyip dolaba attim. Tavuklu havuclu corbalar yaptim. İnternette bebekler için urun hazirlayan sayfalar var onlardan tuzsuz sebzeli makarna bebel tarhanasi alip cesit olarak onlari yaptım. Sadece sebzeye kalinca is cok zorlasiyor. Sonra zaten bakliyatlara basliyorsun. Simdi zaten 11 aylik oldu. Bizim yemeklerden veriyorum. Fasulye, bezelye de verebilirsin. Biz havuc cok kullanmistik. Yeşil yaprakli sebzeler olabilir. İspanak, pazi gibi. 
(8,814 puan) tarafından
Labneyi nasıl yaptınız? Markette tuzlu görünce almadım, kendim yapayım diye düşünmüştüm, tarifiniz varsa sevinirim
(131 puan) tarafından
Yogurt mayalar gibi yapiyorsunuz. Eger cig sut almissaniz sütü kaynatiyorsunuz. Günlük uht süt almissaniz isitmaniz yeterli. Ortalama 40-45 derece sutu suzme peynirle mayaliyorsunuz. Ben suzme peyniri oncesinde biraz su da bekletiyordum. Sonra mayalayacaginiz sutten biraz peynirin uzerine koyup iyice eziyorsunuz peyniri. Sonra da mayalayacaginiz sute katip guzelce karistirip sariyorsunuz ilik tutmak için. 10-12 saat mayalandiktan sonra dolaba kaldirip dinlendiriyorsunuz. Ayni yogurt gibi tutmus oluyor. Sonra da temiz bir beze koyup suyunu suzduruyorsunuz. Katiligini arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Tarifi cok iyi yazmamis olabilirim. Kusura bakmayin. İnternette cok fazla tarif ve video var. Daha detayli tarif icin oralara da bir bakin isterseniz.
(8,814 puan) tarafından
Yooo, çok anlaşılır olmuş, çok teşekkür ederim, hemen deneyeyim :)
(131 puan) tarafından
Afiyet olsun minik kuşa ;)
-Reklam-
0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
Kendi yaptığım yemeklerden veriyordum yavaş yavaş canim ben
(8,814 puan) tarafından
Şuan verdiğim elma, armut, bal kabağı, brokoli gibi şeyler bile kakasında olduğu gibi çıkıyor, bizim yediklerimize cesaret edemiyorum. Gerçi pandemiden herhalde markette pazarda kendimiz için bile sebze çeşidi bulmakta zorlanıyorum
(99 puan) tarafından
Bal kabağı nerden buldun
Profil image (3,278 puan) tarafından
Kizim 27.5 aylik yedigi çekirdek bile senin dediğin hesap bozulmadan şekli cikiyir onu bende anlamadım valla
(99 puan) tarafından
Bal kabağı nerden buldun acaba
(8,814 puan) tarafından
Marketlerde dilin olarak satılıyor, ben pazarda tüm olarak bulup doğrayıp buzluğa koymuştum.
(8,814 puan) tarafından
Ay gerçekten mi yaaa, ben de o kadar özen gösteriyorum bu çocuğun midesi bağırsakları gelişmedi diye üzülüyordum, demek ki bazı şeyler uzun süre sindirilemiyor
(99 puan) tarafından
Şu anda marketlerden var mj acaba ben de kızımı yedirmek istiyorum ama bulamadim
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Kizim 9 aylikken yavastan baslamistim kendi yemeklerimizden vermeye tuzunu - baharatini ayarlayarak tabi. Her corba cesitini veriyordum. Yemek olarak dolma, sulu kofte, patates yemegi (patatesin her hali hala favorimiz), kabakyarık (karniyarigin kabakla yapilan versiyonu-kabak haslaniyor) vs. Su an aklima gelenler bunlar. Ama zaten dis sorunu nedeniyle istahsizlik varsa cok da usteleme derim. Sevdigi seyleri sık sık verdiginde bile yiyorsa sorun yok bence :)
(8,814 puan) tarafından
Dişten dolayı herhalde, kaşık görünce ağzını kilitliyor, eline verdiklerimizi yiyor sadece, ona da yemek denirse işte. Belki de çeşit arıyor hanfendi, deneyeyim bakalım kabakyarık :)
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Aynı konudan ben de muzdaribim. Zaten sebze , meyve kısıtlı gerçekten. Hazır mama ben de yedirmiyorum. Çok tıkandığım zamanlarda gurme bebek menüleri diye bir uygulama indirdim oradan bakıyorum çeşit var güzel şeyler de var. Belki fikir olabilir 
(8,814 puan) tarafından
Ben de bir bakayım o zaman, küçük hanım gurme gibi izler, eller, koklar ondan sonra ikna olursa ağzını açar, belki oradan bişeyler buluruz küçük gurmeye

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 414 göst.
0 oy
2 cevap 277 göst.
10 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
30 Ağustos 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Mevaninannesii (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
...