0 oy
293 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (82 puan) tarafından
Erkek bebek anneleri ne zaman sünnet yaptırdınız yada ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz? 

Doktorumuz ne kadar erken olursa o kadar iyi olur dedi. Lokal anestezi kullanıyorlarmış büyüyünce bebek hareketli olur zor olur dedi.

Cesaret edemedim daha iki aylık oğlum. Birde özel hastanede karşılamıyormuş eşim devlette yaptıralım diyor. 

Deneyimleriniz nedir bu konuda? 
Bebek Ayı 2 ay 10 günlük

12 Cevaplar

0 oy
(457 puan) tarafından
Ben 5 aylik iken yaptırdım suan 6.5 aylik oğlum   hani iyi ki yaptırdık diyorum ilk 2 gün zor geçti sonra düzelmeye basladi.donmelere başlamadan yaptırmani tavsiye ederim hem senin için de iyi olur  ... özelde yaptırdım sadce bölgesel uyuşturdu ilk 6 saat hic agri sizlama olmadi  6 saat sonrada anestol krem ve yara kremi kullandik 
(82 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için.  "Dönmelere başlamadan" derken yüz üstü yatması sorun oluyor mu? Ben uykuya hep yüz üstü yatırıyorum da..
(457 puan) tarafından
Yüz üstü yatması sizin için zor olur. Benim bebeğim hep sirt üstü yattığı için sorun olmadı. 6.5 alik olduk artık yuz ustu saga sola donmeler basladi. Iyi ki erken yaptırdık diyorum. Tavsiye ederim kararsız kalma. Hem daha iyi ve sağlıklı gelişir. Ben arada ki farkı gördüm
-Reklam-
0 oy
(7 puan) tarafından
Sünnetten hiç korkmayın ilk iki gün zor oluyor sonra yavaş yavaş kendine geliyor tabi bu küçük çocuklar için büyükler daha zor atlatıyor.benim oğlumda 5 aylık 10 gün sonra ünv. Hastanesi'nde sünneti var.ilk oglumuda 8 aylıkken yaptrdim aynı devlet Hastanesi'nde hiç bir sıkıntı olmadı şükür. Ne kadar erken okadar iyi bence.
0 oy
tarafından
2.5 aylıkken yaptırmıştim ben canjm tüm gün kucagimda durmustu cok hareket etmeden yaptır bence.
0 oy
(5 puan) tarafından
Bizde lokal anastezi olduk 3 bucuk ayligiz ve bu sureci rahat atlattik. Sunneti erken donemde yapmak anne icin hemde bebek icin cok daha rahat atlatilir diye dusunuyorum. Biz sunneti olali 2 hafta oldu ve hicbir sikinti yasamadik 3.5 aylik bebegin yapacagi hareketler kisitli oldugu icin cok erken surede gecer tabi ki gereken bakim ve ozeninde iyilesmede onemi var. Eger yaptiracaksaniz tabi ki sizi doktorunuz yonlendirecektir ama ben bebegime kullandigi bezin 1 numara buyugunu kullandm ve pipisinin beze surunen yerine (bezine) vaseline krem surdum herhangi bir yapisma durumu yasamamamiz adina.  Ayrica ilk gun doktor agrisi olmamasi icin operasyondan 4-5 saat sonra agri kesici kullanmamizi onerdi.
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Ben 5 aylıkken yaptirdim iyi ki de yaptirmistim. 
0 oy
Profil image (85 puan) tarafından
Benim oglumda 4. 5 aylikken sunnet oldu. Suan 6 aylik. İyiki yaptirmisim. Hic bir sorun yasamadan iyilesti gitti cok sukur. Ne aglama ne sizlama ne agri hic bisey olmadi. Ben izmir de ozel klinikte yaptirdim ev ortami gibi rahat bi yerdi. Annesi babasi olarakta yanindaydik. Gozumuzun onunde oldu.
0 oy
(695 puan) tarafından
55 günlük ken yaptırdık iyi ki yaptirmisiz ne kadar küçük okadar iyi....hic korkmayın daha cabuk iyileşiyor 
0 oy
Profil image (7 puan) tarafından

Doktorumuz 40 inin çıkmasını bekleyin dedi 45 günlükken hemen yaptırdık

Özel hastane çok para istediği için aile hekimliğinde çalışan bir cerraha yaptırdık daha uygun fiyata.
Hicde zorlanmadık çabuk toparladı. Kendisi hissetmedi bile galiba
Pansuman yaparken falan hiç acır gibi tepkileri yoktu
Zaten kendi ıdrari da çabuk iyileştirirmis doktor öyle demişti.Ne kadar erken o kadar iyi bence de :)
0 oy
(31 puan) tarafından
Biz zorunlu bi durumumuz olduğu için 1 aylıkken yaptırdık ve iyiki yaptırmışım bence hiç geciktirme anlamıyolar bile. He evet ilk 2-3 gün birsz sıkıntısı oluyor sonra oda geçiyor 
0 oy
(8,933 puan) tarafından
5 aylıkken yaptırdım. Burada devlet hastanesi pandemi nedeniyle acil durumlar dışında sünnet yapmıyordu. Özel hastanede lokal anestezi ile yaptırdık. Ne kadar erken o kadar iyi. Hiç sıkıntı yaşamadık. Hareketlenmediği zamanlarda daha iyi. Bence yaptırın.
0 oy
(818 puan) tarafından
3 aylık olmasına 5 gün kala yaptırdim ıyiki de yaptırmıştım erkenden şimdi hareketleniyor zor olurdu bence siz de erken yaptırın 
0 oy
(3,645 puan) tarafından
43 gunluktu yaptirdik iyikide yaptirmisim hic anlamadi aglamadi. Yine oglum olsa yine boyle yaptiririm

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 158 göst.
25 Temmuz 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Merve2015 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 239 göst.
3 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kevser_varlık (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 632 göst.
...