0 oy
461 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,522 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba bebeğim 6 aylık oldu  ek gıdaya başlayacağım sebze meyve püresi yapacağım nasıl tatlandirabilirim   ? 

Bugün aşısı vardı meyveler en son öneriliyor  şekerli olduğu için  dedim hayır sen ver dedi elma başladım ezecekle  ezdim ama tadı değişmişti pek beğenmedi öneriniz nedir 
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Merhaba , ben yoğurtla başladım. Ne ile başlamak size kalmış ama meyveden sonra sebzeyi reddetme ihtimali var. Biz büyükler için de aynı şey geçerli tatlı sulu meyve dururken haşlanmış havuç, kabak yemeyiz. Ben bu şekilde düşünüyorum. Beğenmeyebilir yarın başka bir şey deneyerek devam edebilirsiniz. Benim kızım da elmayı sevmemişti ilk denediğimde :) şimdi sıkıntısız yiyor. Sebze ve meyveleri buharda yumuşatarak vermiştim. Daha sonra denedikçe karışım yapabiliyoruz. Bi de biraz pekmez de ekleyebilirsiniz muhallebi, meyve pürelerinin içine. Aşağıya bırakayım yiyebileceği sebze, meyveleri. Beğendiğinizi deneyin :)

image

Profil image (1,522 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim  Allah razı olsun  bebeğimin  çoklu besin alerjisi  var  yazmayı unutmusum o yüzden muhallebi yoğurt veremiyorum
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Benim haşlamak için özel bi aparatim yok az su ekleyerek haşliyorum hiç blendır kullanmadım başlarda çatalla eziyordum şimdi 8 aylık oldu elimle küçültüp yediriyorum meyveler için de cam rende kullanırsanız rahatlıkla yer..
Profil image (1,522 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Sebzeyi buharda ya da az miktarda suyla haslayip catalla eziyoruz. 2 3 damla zeytinyagi katiyoruz, bu kadar. Nasil bir tatlandirma istiyorsun? :)
Profil image (1,522 puan) tarafından
Ya elmayı başladım da çok su  tadı geliyordu suda  haşlandi  normal ama bi garipti
(8,933 puan) tarafından
Cam rende al ya da evde altı tırtıklı gibi cam tabağın varsa o da olur. Meyveleri haşlamana gerek yok. Cam rende ile aynı püre gibi oluyor.
Profil image (1,522 puan) tarafından
Bugün alacaktım  da imkanım olmadi ama alacağım inşallah teşekkür ederim  :))
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bizde başladık ama doktor bize meyveleden ve yoğurt tan baslicaksn dedi ilk ay.3 gün kuraliyla tabikide.ilk 3 gün havuç verdm ilk gün püresini yaptım.kabigunu soyup haşladm sonra blender da çektim yedi biraz.2 günde suyunu verdim havuçları rendeledm tülbentin içine koyup suyunu sıktım kaşıkla yedirdm.yarim elmaya baslayacaz.

Silikon mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için

Ayrıca şekilde tatlandirmaya gerek yok Zarar verir şeker tuz koymak bu sekilde olduğu gibi yedirecekesnz demişti doktor.
Profil image (1,522 puan) tarafından
Bebeğim alerjik sadce sebze meyve verebilirim  teskkur ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 359 göst.
0 oy
6 cevap 525 göst.
0 oy
11 cevap 488 göst.
22 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Slmh (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 270 göst.
16 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yarensunbul1 (31 puan) tarafından soruldu
...