+1 oy
471 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (302 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sevgili anneler,

Sorum özellikle aramızda varsa çocuk gelişim uzmanları, psikolog, dil bilimci, ogretmen ya da bu konuda araştırma yapmış annelere.. (uykusuzluktan aklima gelmeyen meslek grubu varsa lutfen affedin). bebeklerimize yabancı dil eğitimi için erken dönemde yapabileceğimiz şeyler var mi? Bunu oneriyor musunuz? Oneriyorsaniz  neler yapabiliriz? 
Bebek Ayı 4

13 Cevaplar

0 oy
(199 puan) tarafından
Valla kenarda beklim bnde arapça öğretmek istiyorumda 
(302 puan) tarafından
Inşallah konu ile ilgili annelerimiz vardır
-Reklam-
0 oy
(353 puan) tarafından
Bir sınıf öğretmeni olarak kesinlikle öneriyorum. Bebekler doğdukları andan itibaren dil gelişim kuramlarına göre(nörofizyolojik ve biyolojik) dil öğrenmeye meyilli olarak dünyaya gelirler. Yani şunu net olarak söyleyebilirim ki siz çocuğa neyi verirseniz çocuk onu alır. 6 yaşında bir çok dil bilen çocuklar zeki oldukları için değil tamamen doğru eğitim sayesinde o hale geliyorlar sonuçta :)
(302 puan) tarafından
Çok haklısınız öğretmen hanım. Peki önerebileceğiniz yöntemler var mı? Ya da sınıfınızdaki çocuklardan başarı örnekleri...
(302 puan) tarafından
Ve katkınız için çok teşekkürler
(353 puan) tarafından
Sınıfımdaki başarı örneği tüm çocuklarım :) Ben Diyarbakır'da bir dağ köyünde öğretmenlik yapıyorum. Hepsi hem Kürtçe hem Türkçe konuşabiliyor. Hatta bir kısmı Arapça :) yani şunu demek istiyorum aile içinde konuşulan dil her ne ise çocuk o dille büyür. Yabancı dil seviyenizi bilmiyorum ama önce sizin o dile hakim olmanız gerekir. Çünkü araştırmalar gösteriyor ki sosyal öğrenme bunu kapsar. Tabi bu zamana kadar da sürekli olarak öğrenmesini istediğiniz dilde şarkılar dinletmek veya söylemek, özellikle oral dönemin yani 1 yaşın sonuna doğru dil kartları ile oyunlar oynamak çok işe yarar. Dil kartları bulma imkanınız yoksa kendiniz yapın örneğin araba resmi gösterip ardından 'car' kelimesini sık sık tekrarlayın ki kulak aşinalığı oluşsun
(302 puan) tarafından
Oradaki tüm güzel çocuklarımıza ve öğretmenlerimize selam olsun. Aile içinde anadil düzeyinde konuşmalar dışında dediginiz gibi şarkılar ile eğitimin başarısını merak ediyorum aslında. Bir görüş de diyor ki evdeki her birey çocukla tek dilde konuşmalı. Örneğin benim iyi düzeyde ingilizcem var ancak bebisle hem Türkçe hem ingilizce konuştuğumda ileride iki dili karistirabiliyormus. Ancak babası sürekli ingilizce, ben sürekli türkçe, annanesi arapça konuştuğunda 3 anadille büyüyebiliyormuş sizin de dediginiz gibi. Temelde merak ettiğim bizim konuşmamız dışında ne gibi uygulamalar faydalı olabilir? Şarkılar, masallar gibi. Ya da bunların bir zararı olur mu?
(302 puan) tarafından
Dil kartlari oneriniz uzerine calisacagim. Cok tesekkurler
(353 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(315 puan) tarafından
Bende beklemedeyim :) 
0 oy
(75 puan) tarafından
İnstagramda Hilal hanımın 'bebedeyipgeçme' sayfasına göz atmanızı tavsiye ederim dil gelişimi ile ilgili çok güzel paylaşımlar yapıyor. 
(302 puan) tarafından
Teşekkürler.
0 oy
(302 puan) tarafından
Konuyla ilgili başka önerisi olan annemiz olur mu acaba?
0 oy
(135 puan) tarafından
ben 2 yaşına kadar ana dillerini öğrenmelerini ve konuşması  gerektiğini biliyorum 2 yaşından sonra yabancı dil eğitimine başlayabilirsiniz faydası ve zeka gelişimi acısından çok faydalı olur
0 oy
Profil image (391 puan) tarafından
Selamlar canim.  Ben aktif ingilizce biliyorum ve hamilelik donemimde,bebegim ilk dogdugunda devamli ingilizce şarkılar dinlettim (özellikle bebek sarkilari) ve kurani kerim.su an 11 aylik hem Arapçaya hemde ingilizceye kulağı yatkın.1 yaşından sonra artik ingilizce konuşmaya başlamayı düşünüyorum onunla . Özellikle bildigi kelimelerin karşılığıni ogretmekle başlarım diyorum. Sonra yavaş yavaş gun içinde yarim saat sonra 1 saat sonra devamli.bakalim insallah başarılı olurum.  Su an monkey dediğimde üstündeki maymunu duck dediğimde oyuncak örneğini tutuyor ama cocuk şarkılarının etkisi  cok oldu
0 oy
(235 puan) tarafından
Bende ögretmek isterimde siz hangili istiyorsunuz?
0 oy
(911 puan) tarafından
Ben cift dilli buyutuyorum dogdugundan beri. Su an 22 aylik ve hem almanca hemde turkce konusuyor. 22 aylik ama 4 5 yasindaki bir cocuk gibi konusuyor ve cumle kuruyor. Hatta ve hatta cift dil ile buyumesinin faydasi olarak dusunuyorum. Almanca benim anadilim oldugu icin benim icin rutin birsey. Ama sen elinden geldigi kadar yap kitaplarda hayvanlari renkleri vs hep istedigin dilde soyle
0 oy
(49 puan) tarafından
Canım benim oğlum 5 aylık her gün onunla ingilisce konuşmaya çalışıyorum, kimi zaman 1 saate oluyor bazende 10- 15 dk filan nasıl etkili olacak bilmiyorum ama umarım başarırım.instagramda  Selen Akakin adlı ingilizce öğretmeni var çocuklarıyla doğduğundan beri konuşuyor , büyük kızı artık ingilisce biliyor. 
0 oy
(835 puan) tarafından

Merhabalar. Eşimde bende dilciyiz. Kızımiz 15 aylik. Her an yurt dışına çıkma durumumuz olabiliyor. Ya da orada yaşama ihtimalimiz sürekli var. Dolayısıyla bizde erken yaşta dil gelişimi için bir takım şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bazen evde ingilzice konuşuyoruz.  Yada babası fransızca konuşuyor veya kitap okuyor. Ingizlice çocuk şarkılarının da çok büyük faydası oluyor. Çocuk kitapları da oldukça ilgilerini çekiyor. Eğitimini de büyükelçilik okullarında aldırmayı düşünüyoruz. Şimdiki böyle :)

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Benim arkadasim bebegi dogdugundn evde sadece ingilizce konusyordu.esi de kendi de buna ozen gosterdiler.cocuk 3yasinda 2dil biliyor.ana dili gibi ingilizce konusuyor Masallah.kizim 1.5yasinda.ana dilimizi guzel konusmaya basladi cok sukur.2yasina rusca oyreticem.sonra kismet olursa ingilizce.tabi bakicam.oyrene biliyormu zorlanirsa once ingilizce sonra rusca.

Genel gorus bebek bir dili tam oyrendikden sonra ikinci dili oyretmek.
0 oy
(902 puan) tarafından

Bende Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim küçük yaşta dil gelişiminin önemli olduğunu biliyoruz ben bebeğim 2 yaşına geldiğinde başlamayı düşünüyorum açıkçası ingilizceye temel kavramlardan başlayabiliriz mesela sebzeler meyveler renkler sayılar hayvanlar...vb ilgili kartlar ya da bunlarla ilgili şarkılar olabilir hiç unutmam küçükken ingilizce öğretmenim harfleri şarkı ile öğretmişti ve severek söylerdim hala kulağımda tınısı.  Temel kavramları şarkı ile öğretmeye başlayabiliriz.  Daha çok oyun odaklı olarak öğretmek gerekiyor 1 5 yaş arası çocuklara ingilizceyi, benim kızım 2.5 aylık  şu an nasip olursa o yaşlara 2 yaş sonrası bi ingilizce eğitmen bulmayı düşünüyorum çevremdeki ingilizce öğretmenlerimizin görüşünü alarak, bebegime ilgili cok hayalim var umarım hepsini gerçekleştirmek nasip olur piyano kürsü, ingilizce eğitimi, jimnastik....  ;)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 292 göst.
10 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Narincan (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 160 göst.
9 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Miraçasyaonurhan (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 280 göst.
18 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Arsbebek (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
29 Temmuz 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Anneolmak (57 puan) tarafından soruldu
...