0 oy
145 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (83 puan) tarafından
Hayırlı sabahlar ☺️ bebeğim daha dün doğdu sol mememden emiyo fakat sağ memeyi bir türlü çekemiyor süt de az geliyor o mememden anne sütünü artırmak için ne yapabilirim anneler internetten biraz araştırdım fakat siz daha deneyimli olduğunuz için bilginiz fazladır bana yardımcı olabilir misiniz 

4 Cevaplar

+1 oy
Profil image (342 puan) tarafından

Merhabalar, öncelikle bebeğiniz hoş gelmiş hayırlı olsun :)

Sütünüzü en çok ve güzel emzirmek arttırır. Bol bol emzirin. Gak dese meme, guk dese meme :) hem böylece bebeğiniz de emme konusunda daha güçlenecek ve profesyonelleşecek. 

Bol su için. Şekersiz kompostolar yapın kuru dut ayva elma kuru üzüm incir ne varsa artık evde. 


Bir de, bebekler ilk üç ay doğduklarının farkında değillerdir ve tek tanıdıkları bildikleri şey sizin kokunuzdur. Bu sebeple memede kendilerini güvende hissediyorlar ve hep memede olmak isterler. Bu normaldir,bebek aç mı doymuyor mu sütüm mi yok az mı VS diye düşünmeyin. Açtır emer susamıştır emer kakası vardır emer uykusu vardır emer kucağınızı ister emer, yani emer de emer :)

Günde 4-8 kakalı bezi varsa, ayda ortalama 500gr alıyorsa doyuyordur ve sütünüz yeterlidir. Emerken yutkunma sesini dinleyin yutkubuyorsa sütün vardır :)


Mutlulukla büyütün bebeğinizi. 

(8,987 puan) tarafından
Gak meme, guk meme kesinlikle en doğru yaklaşım :)
-Reklam-
0 oy
(86 puan) tarafından

Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün daha yeni doğmuş annesi çekemeyebilir zamanla alışacak sen ısrarla ver bebeğin emdikçe sütün artacak merak etme 

Kuru dut 
Dereotu
Bol su
Kuru incir 
Hurma 
Tahin, pekmez karışımı ye 
Bir göğüsünü boşalttıktan sonra diğer göğüsü ver 
Banyo yaparken göğüslerine masaj yap süt bezlerin çalışır 
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Sağdan az geliyorsa gücü yetmiyor yoruluyordur onu elle sağın bol bol.. Tek meme sorununu çoğumuz yaşıyoruz benimki 8 aylık hala sola yükleniyor ve ben hala sağ tarafı elle sağıyorum kesilmesin diye bazen mööö diye bağırasım geliyor:D Sağlıkla büyütün inşallah..
0 oy
(83 puan) tarafından
Hepinize tecrübeleriniz için teşekkürler teker teker deneyeceğim Allah razı olsun

İlgili bir soru bulunamadı

...