0 oy
1,463 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,019 puan) tarafından
Kızlar , kızım 1 hafta sonra 7 aylık olacak. Hep bizim odada yattı . Kendi odasında yatırmaya başlasam mı acaba. Kendi odası daha sıcak oluyor , kış geliyor daha rahat eder. Eşim ayrı yatırmak istemiyor , çocuk odasına yatak alalım bizde onun yanında yatalım diyor ama ben ayrı yatmaya alışsın istiyorum. Sizce erken mi odasını ayırmak için.

15 Cevaplar

+1 oy
(5,307 puan) tarafından
1 yasini bekle canim erken daha
(1,019 puan) tarafından
Aslında çok hareketli olduğu için korkuyorum ama yinede odasını sahiplensin diyordum. Biraz daha bekleyelim.
(1,279 puan) tarafından
Bencede canım ben olsam içim rahat etmez şahsen. İlla ki büyüyunce odasını benimser renkli sekillli şeyler asarsin.
-Reklam-
0 oy
(46 puan) tarafından
Bence daha erken annesi. Günün yorgunluğuyla uykusuyluğun payıyla derin uyursanız sesini ağlmasını duymayabilirsiniz üstü falan açılır. Yatağımdan kalkıp odasını kontrol etmeye üşenirim ben. ama yanimda uyuyunca arada gözümü açıp kontrol ediyorum
(1,019 puan) tarafından
Aslında odalar çok yakın birbirine sesini duyarız ama yalnız olduğunu anlayınca korkabilir. Yatağında yatarken , park yatağın file olan kısmından bize bakıyor , yerimizdeysek yatmaya devam ediyor , bizi göremezse ağlıyor.
0 oy
(148 puan) tarafından
Benm oglm 4 aylik baba kendi yatyo ben bebisle hosnutmuyum degilim ayri yatrirmiyim yatramam 7 aylik oluncada bizimle yatmiyo :((( ise gidiyo agliyo diye bide rahat yatn siz diyo ben gel yat diyorum yok :( 
(5,307 puan) tarafından
O da iyi degil canim. Anne baba yataklarinda, bebek ayni odada ama kendi yataginda yatmali
(1,019 puan) tarafından
Bizde bebek doğmadan önce eşimle öyle konuştuk, sen ayrı yat dedim. Önce tamam demişti ama hiç ayrı yatmadı. Benim uykum ağır eşim olmasa sabaha kadar üstümüz açık uyuruz.
Profil image (91 puan) tarafından
Asla izin vermem bu konuda valla :) cok seye ikna olabilirim ama buna olmam :)
(148 puan) tarafından
Bende oyle diyodum halada diyorum ikna edemyorm okadar uzuluyormki 4 aydir ayri yatyoruz besigi bos benm yanmda yatyo o yatmaynca bende cocugu alyom yanma
Profil image (91 puan) tarafından
Hmm anladım canım
(5,307 puan) tarafından
Alma canim. Cocuk yanina iyice alisirsa kocan hic donmez sanki. Birak cocuk besiginde uyusun ve o da gorsun
(148 puan) tarafından
Yaptim canim onu yine gelmedi agliyo uyuyamyom ise gidyom diye uzuluyorum cok
(5,307 puan) tarafından
Hay Allah ne diyeyim bilemedim ki canim. Uykuya duskun demek kaldiramiyor yorgunlugu heralde
0 oy
Profil image (1,229 puan) tarafından
Bence erken 1 yaşını doldursun
(1,019 puan) tarafından
Acaba 1 yaşına kadar beklersem ayrılmak istemez mi diye düşünüyorum. Şimdiden odasını sahiplense dedim ama bilemiyorumki.
0 oy
(84 puan) tarafından

1.5 da ayirdim ben ama ne zaman olsada ayirman gerekli  cunku akli basina gelince ayirmasi zor oluyor:)

(1,019 puan) tarafından
1,5 yaşına kadar mı bekledin sen , zor olur ayrılması. Ben erkenden odasını sahiplensin istiyorum ama belki 2 ay daha bekleyebilirim.
(84 puan) tarafından
O civarda ayirdim evet biraz aglafi falan ama cokda zor  olmadi simdi cok rahatım cunku oglum oldu o bizim odada besikte  kiz ayri yatiyo
0 oy
Profil image (91 puan) tarafından
Ben 2 yasında ayırdım :) gece ve gündüz emmeyi bırakması, tuvalete alışması, ayrı yatması hepsini birden çıkardık aradan simdi ikinci 46 günlük bunu da öyle düsünüyorum 
(1,019 puan) tarafından
Zor olmadı mı 2 yaşında ayırmak. Kızım 2 yaşına girdikten sonra ikinci bebeği istiyoruz . O zamana bırakınca zorlanırım heralde.
Profil image (91 puan) tarafından
Yoo zor olmadı çok şükür. Bende kızım 2.5 yasında iken hamile kaldım :)
0 oy
(108 puan) tarafından
6 aylıkken ayrı yatırmaya başlamıştım bende ayrı odada. 1 yaşına kdr ayrı yatırdım bir gün park yatağının içine koydum temizlik yapıcaktım gözümün önünde yataktan aşağı attı kendi yetişip tutamadım şükür hiç bşy olmadı ama o günden beri yine bizimle aynı odada yatıyor cesaret edemiyorum ayrı odada yatırmaya yine atarsa kendini diye..
Profil image (609 puan) tarafından
Nasıl attı kendini aşağı yüksek oluyor onlar
(1,019 puan) tarafından
Ahh çok geçmiş olsun Allah korumuş. Çok hareketli olduğu için doktor 4.ayda park yatağın alt kademesinde yatırın dedi ama zor olur diye altta yatırmıyorum. En iyisi yavaş yavaş sevdirmeye çalışayım kendi odasını.
(108 puan) tarafından
Kardem: Kollarının dirsek kısmıyla yatağa dayanmış ve ayaklarının yardımıyla yukarı doğru kaldırmış kendisini ve aşağı attı bu şekilde düştü 1 yaşındayken.

Hilal Sena: Aynen cnm doğduğundan beri çok aşırı hareketli 6 aydan beri alt kısmında yatırıyorum ben ama yukardada dediğim gibi tırmanıp attı kendisini neye uğradımı şaşırdım.
Profil image (609 puan) tarafından
Maşallah yani ne diyim akıllı bıdık
(108 puan) tarafından
Aynen valla maşallah diyim çok akıllı, daha 8 aylıkken anakucağındaki kemerleri birbirine takıyordu, acıktığı zaman mama sandalyesine gidip içine giriyor kendini kemerlerle bağlıyor ve mama diyor. Önceden dışarı çıkmak istediğinde el sallıyordu şimdi datti diyor. Bi tane kedimiz var Umut minnoş nerde diyince parmakla gösteriyor falan :)
0 oy
(456 puan) tarafından
Bu konuyu bende çok düşünüyorum aslında erken ayırmak daha iyi olur gibi me geliyor ama uyanır duymam diye de cesaret edemiyorum telsiz alsam ne kadar işime yarar onu da bilemiyorum odalar yakın aslında ama günün yorgunluğu ile duymam belki de bizimkide suan 5 aylık daha erken tabi. Bi tanıdığım var kızını anca odasına geçirdi 2 yasından sonra ve sorun yaşamamış her çocuk bir değil oda ayrı aslında 
(1,019 puan) tarafından
Aslında gece uykusu çok iyi kızımın , uyanacağını falan zannetmiyorum ama kendini terkedilmiş gibi hisseder diye de çekiniyorum. Durup dururkwn çocuğun psikolojisini bozmak da istemiyorum.
(456 puan) tarafından
Belli olmaz ki uyku durumu canım benimde oglum güzel uyuyor ama bazende sürekli uyanıyor ondan çekiniyorum bende
0 oy
(2,152 puan) tarafından
Kızım şuan 9. 5 aylik ve 8 aylık ti ayırdım odası daha sıcak alışması laizm gece uyanınca emziriyorum kalkio
(1,019 puan) tarafından
Bizimkininde odası daha sıcak ve daha rahat o yüzden kış gelmeden alışsın diyorum ama kafam da karıştı.
(2,152 puan) tarafından
Valla benimde karisiyo du ama ayırdım yapamam vs diyodum şimdi herkes kendi odasında ilerde daha zorlanilor bence hem aklı baisina gelince vs  korkar ağlar anneye zor oluyo sadece git emzir gel vs eşinle özel münakaşa a vs tanık olmaması laizm ben ayırdım coook da rahatım gece emiyo uyuyo zaten
(1,019 puan) tarafından
Zaten yanımızda çocuk var diye özel münasebet falan sıfır. Bende kış gelmeden yavaş yavaş alıştırsam daha iyi olur.
(2,152 puan) tarafından
Başla bu geceden baktın zor oluyo 2 günde bir vs ayır gündüzleri o odada yatsın gündüz uykusu vs
0 oy
(76 puan) tarafından
Bence ayırın çünkü ilerde daha zor Olcak büyüdükçe hep yanında sizi isteyecek. İlk 5 ay odasında o kendi yatağında yattı ben odadaki kanepede yattım sonra ayırması zor olur ayırın bence 
(1,019 puan) tarafından
Özgüveni olsun , hep bize bağımlı hissetmesin kendini diye ayırmaktan yanayım aslında ama eşimde illaki yalnız olmaz bizde onun odasında uyuruz diyor.
0 oy
Profil image (521 puan) tarafından
Canim 6 Ayda alışkanlıkları  başlıyor  bence. Ben kızımı  6. Ayina girdigi an atmıştım  odasına  ve coook rahat ettim. Telsiz de aldim. Kizim 3 yaşında  hala ayri yatıyor  ve korkmuyor de tek olmaktan. Bence ayır  cok rahat edersin sadece basta odadan odaya emzirmeye gitmek zor oluyor uykulu uykulu onun dışında  sıkıntı olmaz artik duyurur sana kendini.
(1,019 puan) tarafından
Benim kızım gece emmiyor , akşam yatıp sabah kalkıyor ama bazen üstünü falan açıyor. Zorlanmam bende diye düşünüyorum ama huyu falan değişip huysuzlaşır mı acaba yada yalnızlıktan korkar mı diye endişe ediyorum.
Profil image (521 puan) tarafından
Benim kızım  hiç  bir yabancılık  çekmedi  odasına  koyunca. Hatta o da biz de daha rahat ettik. Hem yabancılık çekse  bile illaki alışır  sonrasi daha zor olur ayirmak bence. Dediğiniz  gibi emmiyirsa daha kolay odasi sicaksa arada da üstünü  örtmeye  gidesiniz yeter
0 oy
(6,550 puan) tarafından
4 aylıktı odasını ayırdık şimdi 9 aylık 
(1,019 puan) tarafından
Erkenden ayırmakta fayda var yani.
0 oy
(614 puan) tarafından
Daha cok erken konuşamıyorlar Allah korusun sırt ustuyken kussa falan yada nebileyim hersey olabilir yaa bağırıp seslenemiyolarda.ama yanindayken kımıldansa hissediyosun.
(1,019 puan) tarafından
Pek sorunlu bir bebek değil sadece fazla hareketli o yüzden biraz çekiniyorum. Birde huyu suyu değişirmi acaba yalnız kalınca diye.
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Pedagoglar 2 yaşına kadar anneyle aynı yatakta, 2 yaşından sonra aynı odada farklı yatakta uyuyun çocuklarınızı diyor...
(1,019 puan) tarafından
Aynı yatak mı , bize asla aynı yatakta yatmayın dediler.
Profil image (587 puan) tarafından
Sağlıkçılar ve pedagoglar bu konuda farklı görüşteler zaten. Sağlıkçılar gece uykuda çocuğu ezme endişesi için aynı yatakta yatırmayın derler. Pedagoglar ise öz güvenin ne kadar önemli oldugu ve en temel olarak anneyle bağı sayesinde oluşmaya başlayacağını söyler. Uzun uzun makaleler var. Araştırınca karşıma çıkar. Ben onlar kadar anlatamam ama temeli bu canım. Ben de yanimda yatırıyorum ilk günden beri. 2 yaşına kadar da böyle planlıyorum. Herşey onların iyiliği için en doğru kararı sen verirsin
(1,019 puan) tarafından
Ayrı odada yatırma konusunda endişem çocuğum kendini terkedilmiş gibi hissedip huyu suyu değişir mi diye zaten. Bir yandan diyorum ayrı odada olursa özgüveni artar bir yandan da diyorum kendini yalnız ve terkedilmiş hisseder mi. Psikolojisini bozmak istemiyorum. Şimdi çok sakin ve mutlu bir bebek , odasını ayırınca değişir diye korkuyorum.
0 oy
(19 puan) tarafından
3.5 aylık bebeğim ilk günden itibaren kendi odasinda yatırıyorum. Benim uykum çok hafif yarı uyanık uyurum hep ondan bı sorun olmadı. Kendi odasına alışması açısından tercihen 6.aydan sonra ayrı yatabilir bence zaten

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 644 göst.
12 Mart 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Zynp. 1994 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 332 göst.
18 Nisan 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynep ada (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,252 göst.
23 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Çınarın Annesi (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 245 göst.
...