0 oy
224 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (180 puan) tarafından
Mrb 1 yasndaki kızımın henuz kelimesi yok. Bzm gibi cocugu gec kelime cikaranlar var mi? En gec ne zaman cikardi? Bu arada tv tel izlemiyor kitap okuyoruz 

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (391 puan) tarafından
Gorumcemin oğlu 23 aylik ih dan başka bisey demiyor anne de dahil 
(180 puan) tarafından
Peki doktora gittiler mi bi sorun cikti mi acaba?
Profil image (391 puan) tarafından
Yok gitmedi canim ya virusten falan korkudan
-Reklam-
0 oy
(7 puan) tarafından
Yeğenim hemen hemen üç yaşında konuşmaya başladı o da tam değil. Doktora götürdük doktor normal dedi. Canınızı sıkmayın. Üstüne de gitmeyin. Sadece içinizin rahat olması için bir doktora götürün. 
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ismine donuyor,goz temasi var ise ,anne babasini taniyor ise sizi anliyor komutlari yerine yetirmeye calisiyor ise babildamasi var ise sorun degildir.malesef sadece kitap okumak konusmasi icin yeterli degildir.sarki soylemek kelimelero uzerine vurgu yaparak soylemek ve bebekden de soylemesini istemek gerek.ama bunu gorev olarak degil de oyun gibi yapmak gerek.her bebegin oyrenme yontemi bir degil.bebeginize uygun olani bulmak lazim.demekki sizin bebek kitap okuyarak oyrenmek istemiyor.sarki soyleyin ve ya farkli bir yol bulun.
(180 puan) tarafından
Ismini soyledigimizde donup bakiyor. Biberon getirerken heyecanlanip agzini açıyor. Hadi gidelim dedigimde ellerini kaldiriyor. Guldurdugumuzde gülüyor goz temasiyla. Komutları yerine getirme yok henuz. kelime de yok maalesef
(8,034 puan) tarafından
Komutlari yapmasi icin oyretin.topu atin bak anne topu atti.sonra ona verin hadi sen de at.atmasa bile afferin ne guzel attin.hadi simdi sira annede diyib siz atin.sizi takib edib o da oyrenecekdir.
Bir de her bebek ayni sekilde oyrenmez.bazilari sarki ile bazilari bol bol tekrar yapma ile bazilari gosterme ile oyreniyor.bebeginizin nasil oyrendiyini biliyorsaniz onu uygulayin.ve 1 gelisim uzmanina goturmekde fayda olucakdir.
Sizi taklit etme durumu nasil?alkis bay bay gibi
(180 puan) tarafından
Gosteriyorum komut ama yapmiyor. Alkis dedigim zmn alkis yapiyor baska yok
(8,034 puan) tarafından
Bir doktora gotur canim.kelime soylememesi sorun olmaya bilir ama babildamasi lazim.komutlari anlamasi lazim.belki gelisim geriliyi vardir.olur oyle bebeklerde sonra arayi cabucak kapatiyorlar.
(180 puan) tarafından
Babildamasi mesela şöyle aaaaaaaaa vavvavavavav boyle ama bababbaba olarak degil
(8,034 puan) tarafından
Onlar babildama sayilyormu tam net bilmiyorum.bana doktorum babildiyormu diye sordugunda ba ba ne ne gibi heceler soyluyormu diye sormusdu.dediyim gibi siz bir gelisim uzmanina gitsenuz iyi edersiniz.boyle daha da kafa karisikligi olur.belki de bosu bosuna endiseleniyorsunuz.
Bir de burda gelisimci anne var ona da sora bilirsiniz yardimci olur.
0 oy
(412 puan) tarafından
Benim 19 aylık tek kelimesi anne möö  unun dışında bir şey yok 
(185 puan) tarafından
Ah kendimi gordum sanki bizim kinde 14 aylik sadece annem mö havhav ;)
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Kizim 18aylik olana kadar sadece baba ve mama diyordu. 18.aydan sonra masallah bi acildi tam acildi :) simdi 22,5 aylik. Sirali cumleler kuruyor, olaylari anlatiyor vs. Yani demek istiyorum ki yapmaniz gerekenleri yapiyor, herhangi bir sıkınti sezinlemiyorsaniz zamani var demektir. Sadece zaman zaman susmayi unutmayin. Susup, bebegin konusmasina firsat vermek de en az kitap okumak kadar degerli bence.
(180 puan) tarafından
Ismini soyledigimizde donup bakiyor. Biberon getirerken heyecanlanip agzini açıyor. Hadi gidelim dedigimde ellerini kaldiriyor. Guldurdugumuzde gülüyor goz temasiyla. Ama kelime yok maalesef
0 oy
(109 puan) tarafından
1 hafta sonra 13 aylik olacak. Anne baba dede gel gitti hadi at al kelimelerini soyluyor bazen bilincli cogu zaman bilincsiz. Bir yerde okumustum emin degilim ama 1 bucuk yasindayken 5 anlamli kelime soyluyor olmasi gerekir diye

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 290 göst.
15 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 252 göst.
0 oy
6 cevap 362 göst.
19 Mart 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Oyku20 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 168 göst.
6 Mart 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Tubaylmz (79 puan) tarafından soruldu
...