0 oy
291 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (10 puan) tarafından
Bebek 5 aylık 5 kilo 300 gram prematüre kızlar.  Günde 650 ml beslenmesi gerekirken 500 ml de kalıyor.:/  SİZCE?

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Tabiki su daima verilmeli
(10 puan) tarafından
Örneğin ne kadar verilmeli ?
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Yemesi gerekenden az yiyorsa bu boslugu suyla doldurmak ne alaka ben anlamadim? Yani su vereceksen gene ver canim ama susamistir diye ver, karnini doyursun diye degil.
(10 puan) tarafından
Alması gereken sıvı miktarından daha az aldığında yani bebek dehidrasyon yaşamasından korkuyorum. Doyması için değil canım.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Yani sirf almasi gerekenden daha az aldi diye susuz kalacagini sanmiyorum acikcasi. Sonucta o mahrum birakilmiyor, kendisi o kadar iciyormus. Yetiyor demek ki.
0 oy
(93 puan) tarafından
Ek gıdaya basladiginiz zamandan itibaren su verilmeli..Bence tükettiği miktar iyi.. Doktor kontrolünde yine de doktorunuz size bilgi verir.Fikrimce kilosu da tükettiği miktar da gayet iyi 
0 oy
(544 puan) tarafından
Ek gidaya başlayana kadar zaten şu vermemen lazım.  Su şişirip daha az yemesine neden olabilir.

Ek gidaua başlayınca da yediği ek gıda miktarınca içmeli diye biliyorum icmiyosada zorlamak yok
0 oy
(30 puan) tarafından
Benim de kızım 4 aylık ve artık yalnızca uyurken besleniyor ve günlük 750 cc içmesi gerekirken 400-500 ancak içiyor. İki ayrı doktora götürdük kilosu vs normal dediler (5600 gr kilosu) su da ilk 6 ay vermeyin dediler ama ben vermeyi denedim çünkü çok terliyor yetersiz besleniyor. Sütü içmeyen kızım suyu lıkır lıkır içiyor maşallah ben ne kadar versem de yok demiyor aynı biberondan sütü içmezken suyu içiyor ben hatta biberonu mu sevmedi diye düşünerek çeşit çeşit biberon kullandım ama yine de sütü içmedi suyu içiyor bence verilmeli hem idrarda koyu renk varsa verin yoksa vermeyebilirsiniz
(10 puan) tarafından
İdrarda turunculuk ve koku başlamıştı . Mamadan sonra 1- 2 çay kaşığı su veriyoruz .ancak yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum. 3-4 tane farklı biberon aldım 3-4 çeşit mama kullandım sonuç aynı içmiyor. En fazla 60 ml içiyor o kadar.  Çoğu zaman  30 -40 ml .  Nedir sorun bilmiyorum. Test vesaire de yaptırdık. Olumsuz bir şey çıkmadı.  İştahsızlığına çare bulamadık. Umarım yaşıtlarını bir gün yakalayabilir. Ama bu gidişle zor olacağa benziyor. En son gittiğimiz doktor 650 ml alması yeterli dedi. 550 ml den de az olmasın tükettiği miktar dedi.  Tabi o sırada dehidrasyonla ilgili mi dedi kilo alımıyla mı ilgili dedi onu kestiremedim.
(30 puan) tarafından
Bizim de aynı gibi idrarda turunculuk vardı su içmeye başladım birkaç gündür şimdilik iyi gidiyor mama ve anne sütü yarı yarıya besleniyor ancak öğünde bazen 60 bazen 90 içiyor şiz de uykuda iken vermeyi deneyin 60 mı içti uyuyorsa birbuçuk iki saatte bir verin bizimkisi öyle içiyor zor bir süreç uykusuz yorgun ama bu şekilde uyutup verdiğimde günde bi 200 cc fazla bile içtiği oluyor. Kundak yapıp telefondan süpürge sesini açıp yanına indiriyorum emziği de aldı mı uykusu daha çabuk geliyor belki böyle denerseniz işe yarar uykusunda burnuna dokunarak göğsünü sıvazlayarak uyandırır gibi yapınca içiyor ne kadar içse kardır diye düşünüyorum böyle sık sık veriyorum ben ama artık suyu her fırsatta veriyorum zaten sıcaklar başladı öyle bir iki cay kaşığı değil 10-15 cc veriyorum öğünde. Bi iki gün deneme yapınca umarım faydasını görürsünüz
(10 puan) tarafından
Evet benimki de uykusunda içmeye daha meyilli ,  ancak uyutmak bir mesele özellikle gündüzleri. Gece de 12 de uyuyor 9 da kalkıyor. O aralarda 60 ml verebiliyoruz .  Geri zaman huzursuz sıkıntılı aç gibi ama bir o kadar da uykusuz. Tavsiyelerin için teşekkürler.. umarım bu süreçleri sorunsuz atlatırız.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 333 göst.
0 oy
1 cevap 253 göst.
0 oy
3 cevap 262 göst.
8 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sedagul (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 370 göst.
21 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kuzeyin Anası (177 puan) tarafından soruldu
...