0 oy
340 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (160 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler

Önceki aylar bebeğimi 2 saatte bir vs uyanıp emzirirdim. Kendisi de zaten 2 3 satte Bi uyanıp isterdi.. Bu aralar çok az uyanıyor geceleri. Acıkma duygusu mu azaldı? Ben yine 2 kere filan gecede emziriyorum. Doğru mu yapıyorum? Sizde durumlar nasıldı? 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Uyanmıyorsa siz uyandırmayın. Çene kasları kuvvetlendiği için daha çok emiyor ve daha uzun tok kalabiliyor. Uyanırsa emzirin uyanmazsa dokunmayın. Büyüme hormonu en çok gece ve derin uykuda salgılanır :)
-Reklam-
+1 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Uyanmıyorsa hiç elleme 
0 oy
(71 puan) tarafından
6.ayda bizde 2 beslenme yapiyoduk ama oğlum kendi uyaniyodu uyanmasaydi da bende beslerdim 
0 oy
(589 puan) tarafından
6 aylık bebek gece acikmaz ki. Uyanırsa teklif edersiniz.
0 oy
(43 puan) tarafından
6 aylık bebek gece boyu uyuyabilir. Uyanmıyorsa uyandırma canım. Açıksa zaten kendisi uyanır. Şimdi sen uyandırırsan alışkanlık haline gelir. İlerde açıkmasa da uyanıp emmek ister. Büyüme hormonu uykuda salgılanıyor. Ve en çok salgılandığı zaman uykunun derin olduğu zaman sen uyandirip bunu bölmüş olursun. Ben 2 aydan sonra gece emmesini bebegime bıraktım doktor tavsiyesiyle. Doktorum 5 saate kadar bile uyuyabilir. Midesi büyüdü artık dedi. Şuan 4 buçuk aylık 6-7 saate kadar bile uyduğu oluyor. Gelişimi kilosu da çok güzel. Doktor kontrollerinde sor kac saate kadar uyuyabilir diye. Bebeğin gelişimine göre söyler doktorun. 
(863 puan) tarafından
Nasıl bıraktırdn canım biz bugün 3 ayı bitirdik geceleri 2 saat 15 dkk kalkıyor emmek için  saat kaç oldu uyumadı daha
(43 puan) tarafından
Ben 40 çıktıkdan sonra yavas yavaş gece besleme saatlerinin arasını uzattım. 2. Ayda da doktor tavsiyesiyle birlikte uyandırmayı bıraktım canım. Gece uyanırsa da asla ışığı açmam onunla konuşmam. Sadece alıp emzirip gazini çıkarıp ki çoğu zaman emerken uyuya kalır. Yerine yatırıyorum. Çok şükür dogdugunda gece gündüz ayrımını öğrendi şimdiye kadarda hiç geceyle gündüzümüz karışmadı. Bence gece uyanmamasi için gece gunduz ayrımını öğrenmesi çok önemli.
(863 puan) tarafından
Sarılık olunca ışıkta yattı kuvezde alıştı loş gece lambası var bizde kalkar emzirir yatarım sabah 6 7 de kalkar ayırt ediyor geceyi gündüzü akşam 10da uyuduysa 12 de kalkar 1 buçuktan önce uyumuyor
(43 puan) tarafından
Bende gece lambası kullanıyorum ne fazla aydınlık ne çok karanlık. Uyandığında hiç konuşmadan besleyip yerine koyduğunda ağlamıyorsa. Emzirip gazını çıkarıp yerine geri yatir canım. Yine uyumaz ağlarsa sevdiği bir müzik aç hafif tonlu onu uyutacak bişey. Ben genelde başını ve iki kaşının ortasını parmağımla hafif hafif seviyorum.
(863 puan) tarafından
Yatarak emziriyorum içi geçince yatağa koyuyorum sessizce loş ışıkta emziriyorum ama  12 ile 1.30 arasının düzenini oturmadık  2 saat 20 25 dkk kalkar zaten
(43 puan) tarafından
İnşallah düzene girer zamanla. Ara ara bebeklerin böyle huyları oluyor.
(863 puan) tarafından
InşaAllah canım ya

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 318 göst.
29 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Habibe45 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 677 göst.
17 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde k4rtanesi (164 puan) tarafından soruldu
...