0 oy
142 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (125 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler sizlere bir sorum olacak. Kızım 4ay 6gunluk 2gun önce 4.ay aşılarıni yapmak icin sağlık ocağına gittik ve ebemiz demir ilacına başlayalım dedi, dilerseniz bir çocuk doktoruna da gidebilirsiniz önerisinde bulundu.Bende bu platformdan annelerimizin tavsiyesi üzerine SIDEFER damla almaya gittim eczaneden ve eczacimiz doktor tavsiyesi üzerine mi, daha erken bence deyince bilemedim. Ilacı aldım fakat vermeden önce acaba bir çocuk doktoruna da mı gösteren kızımı. Su korona doneminde evden dışarı çıkmak pekte istediğim bir durum değil. Kızım 4aylik , sadece anne sütü ile besleniyor olcumlerine göre baş cevresi:41, boy:64 cm kilo: 6200 Gr ..  Tecrübelerinize dayanarak tavsiyelerinizi bekliyorum.. Hepinize sağlıklı günler dilerim..

3 Cevaplar

0 oy
(38 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Biz de bugün 4.ayımızı doldurduk ve kilo başına bir damla başladık canım. Rutin uygulama başlıyor sağlık ocakları her bebeğe bu ay bende çocuk doktoruna gidemedim ama geçen ay gittiğimde sormuştum başlayabilirsin 4. Ayda dedi tahlil falan yaptır da demedi ilk dozunu verdim bende bugün merak etme bişey olmaz.
(125 puan) tarafından
Teşekkürler..
-Reklam-
0 oy
(531 puan) tarafından
Bence geç bile vermişler ben 1.ayindan itibaren ver dediler veriyorum 
tarafından
D vit olmasın o
(8,985 puan) tarafından
1 alık bebeğe zorunda olmadıkça demir damlası verilmez.
(531 puan) tarafından
Olabilir  karıştırdım
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Başlamadan önce bu konuyu ben de çok araştırmıştım. Sağlık Bakanlığı'nın demir desteği prosedürüne göre 4. ayda tüm bebeklere demir takviyesi başlanması gerektiği sağlık ocaklar tarafından söyleniyor. Çocuk doktorumuz 6 aya kadar bekleyebileceğimizi söylemişti. Ben 6. ayda başladım. 4. ayda da kan tahlili yaptırıp eksiklik durumunda başlanabiliyor. Demir eksikliği üklemizde sık rastlanan bir durum olduğu için tedbir amaçlı her bebeğe başlanıyor. 4. ayda başlarsanız bir zararı olmaz. Sidefer gibi temiz içerikli damlaları da kullanabilirsiniz. 
(125 puan) tarafından
Yorumunuz için çok teşekkür ederim Merve hanim. Her anne gibi bende kızım için en iyisi ne olacaksa onu yapmak için temkinli olmaya çalışıyorum. Bu ay sağlık.ocaginin verdigi d-vit 3ten ocean marka d vitamini damlasına geçiyorum araştırmalarıma göre de SIDEFER demir ilacını aldım kullanıp kullanmamak konusundaki kafa karisikligimi giderme çalışıyorum. Tekrar ilginize teşekkür ederim
(8,985 puan) tarafından
Rİca ederim :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 278 göst.
9 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yeniianne (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
...