0 oy
208 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (238 puan) tarafından
Merhabalar ; Aptamil conformil kullanıyorum bir haftadır acaba en başta biraz alışmakta sıkıntı yaşadık ama şuan içiyor bebeğim merak ettiğim şey acaba bebeklerinizin kilo alımı nasıldı bu mamayla . Bebeğim prematüre doğdu o yüzden yağ dokusunun gelişimi önemli besleyici özelliği nasıl sizler de

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Bunu bilmiyroum ama  arkadaşım sma  kullanıyordu bebeğinin  Maşallahı  var  
-Reklam-
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Benimde kızım prematüre doğdu gazı olduğu için doktor bize Aptamil conformil 1 mamasını önerdi onu kullanıyoruz sürekli.kilo alımıda iyi gidiyor 5. Ayimizdayiz ek gıdaya başladık.

Aslında hangi mamayı verirseniz verin bebeğin vücudunun yapısı önemli kilo alma konusunda.
(238 puan) tarafından
İnşallah bize de iyi gelir sanki bir kaç gundur gözüme zayıf gibi geliyor 40 günlüğüz biz daha
(238 puan) tarafından
Bebeğiniz ne zaman yakaladı yaşıtlarını çok fazla soru işareti var kafam da
(2,106 puan) tarafından
Biz ilk önce Aptamil prematil mamasını kullandık belli kg gelene kadar.sonrada normal Aptamil e gecicektk çok gazlı olunca bu mamaya başladık halada kullanıyorm.yeni başladıysanız gösterir etkisini kg nu takip edin.ayrica en kaliteli anne sütü ne yakın mama Doktor kontrolü olmadan mama değiştirmeyin derim çünkü küçük bebeğiniz gaz kabızlık olur .
(2,106 puan) tarafından
Doktor bize ayrıca Fantomalt diye kilo aldırıcı mama önerdi her öğünde biberona 1 kaşık koyuyorum halada kullanıyorm.dogdugundan beri vitamin Demir ilaçlarıni kullaniyoruz.yani prematüre bebek olduğu için kuvezden ewe getirince herşeyimi kızımı harcadım bütün zamanımi ona ayırdım.sonucta 1000 kg doğmuştu 46 günde kuvezde yattı.kucuk halini görenler birde şimdiki halini görenler annesi nasıl baktin diyorlar şükürler olsn ki.doktor kontrolü hariç hiç dışarı cikartmadm kimseyide kabul etmedim.bir not defterim var herşeyi damlaları ,mama saatlerini saati saatine not alırım şuan 3 saatte bir besleniyor yani hiçbir mamanın ilacın vaktini geçirmem.genelde görenler şaşırıyor not defterimi görünce.sizinde bebeğiniz güzel bakınca gelişir. Prematüre doğanlar daha çabuk gelişiyor.ozel aşıları var onları yaptırın elinizden geldiğince doktorunuza sorun.3. ayda başlıyor çünkü bizim doktorumuz sizin aşıya daha çok ihtiyacınz var demişti.ek gıdaya yeni geçtik 5.ayimizda gelişimini beğendi doktor.biraz uzun yazdm kusura bakmayın.
(238 puan) tarafından
Estağfurullah çok teşekkür ederim uzunca yazmışsınız.  Bize dediğiniz şeyleri hiç başlatmadı doktorumuz en başında Aptamil prematil kullandık 2.5 kg dan sonra buna geçtik. Kızım her saniye ıkınıyordu çok şükür şimdi daha iyi. Kilo takibini yapıyorum haftalık ne kadar aldığını hesaplayıp bu hafta o kadar alacak mı diye bekliyorum inşallah ise yarar dediğiniz gibi. Bebeğinize sağlıklı güzel bir hayat diliyorum prematüre olanlar daha çabuk gelişiyor gerçekten :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 139 göst.
0 oy
0 cevap 64 göst.
23 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aslı25 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 630 göst.
9 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Busra3342 (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 256 göst.
26 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nurbahar (11 puan) tarafından soruldu
...