0 oy
341 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
Oğlum 4 gün sonra 6 ayını dolduruyor ek gıda hakkında yardımcı olur musunuz nasıl başladınız neler yedirdiniz ne kadar yedirdiniz vs. Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgili anneler:) 
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

+1 oy
(8,938 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Sebze, meyve, yogurt verebilirsiniz. 1 yasina kadar ana besini anne sutu olmali. Ek gida tadimlik olacak. Bebegin ayina uygun mevsim sebzelerini buharda pisirip ya da cok az suyla haslayip catalla ezerek verebilirsiniz. Ayni sekilde uygun meyveleri de cam rende ile rendeleyip verebilirsiniz. Ben 3 gun kuraliyla veriyorum. Mesela bugun 1 cay kasigi havuc veriyorum. Yarin 1 tatli kasigi, sonraki gun 1 yemek kasigi. Sonra kabaga geciyorum, onu da ayni sekilde veriyorum. Alerji ihtimaline karsilik her besinde bunu uygulamak dogru olur. 1 yasina kadar bal, ha.yvan sutu, tuz, seker yasak.

(13 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim uygulayacağım :)
Profil image (1,522 puan) tarafından
Veeee  kırmızı meyveler atlamsam  olmaz di:D
(8,938 puan) tarafından
Detaylandiracak olursak 2 yasina kadar patlican, mantar, bakla da yasak :)
Profil image (1,522 puan) tarafından
Dimiiiii  :))))
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim sevgili anneler  :)
Profil image (1,522 puan) tarafından
Rica ederim:)))
-Reklam-
0 oy
Profil image (77 puan) tarafından
İlk yoğurt ver canım bebekler yoğurdu sever meyveleri ez yoğurtla karıştır şimdi doyurmalık vermiceksin zaten tadımlık vereceksin kendini strese sokma
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim deniycem inşallah :)
Profil image (77 puan) tarafından
Bebek sütlacı da yapabilirsin youtubeden bak ben çok yapıyodum içinde formül mama su ve nişasta ile yapılıyo tam ölçülerini hatırlamıyorum birde ek gıda tarifleri diye uygulama var onu telefonuna indir ay ay birsürü tarif var :)
(13 puan) tarafından
Güzel bilgileriniz için teşekkür ederim tarif ve uygulama için ayrıca teşekkür ederim :)
Profil image (77 puan) tarafından
Rica ederim :)
Profil image (77 puan) tarafından
Özür dilerim nişasta değil pirinç unu olacaktı yanlış hatırlamışım
(13 puan) tarafından
Estağfurullah, tamamdır:)
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yoğurt ya da sebze ile başlayabilirsiniz. Üç gün kuralı ile örneğin yoğurt vermeye başladınız. İlk gün bir çay kaşığı yoğurt verip geri kalan zamanda normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam ediyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı yoğurt, üçüncü gün bir yemek kaşığı yoğurt. Bu şekilde tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Ben bütün sebze,.meyvelere üç gün kuralı uygulamadım ama bu doğru bu şekilde yapın demem. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Su tadım yaptıktan sonra biraz verseniz yeterli. Daha sonra yediği şeylerin miktarı arttıkça su miktarını da artırırsınız. Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

(13 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun :)
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Valla canım YouTube de kullaniosan da istegramda harika ötesi sayfalar var paylaşımlar var takip et derim cunku ucu çok açık bi konu yaz yaz btmes
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim Önereceğiniz sayfa varmı?
(1,554 puan) tarafından
İstegramdan çok sayfa takipteyim ama mammysbird sayfası çok şeker hem anne hemşire çok güzel paylaşımları var ekgida_anneleri var oda güzel YouTube de uzman doktor Osman gönülal takipteyim
(13 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 220 göst.
19 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde FYarenn (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 194 göst.
0 oy
8 cevap 475 göst.
0 oy
6 cevap 488 göst.
12 Ocak 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Mlktrn (84 puan) tarafından soruldu
...