0 oy
238 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (61 puan) tarafından
kizlar oğlum 6 ay 4 günlükek gıdaya başlamam lazim neler vermeliyim evde ne yapabilirim lutfen bilgi verin 
Bebek Ayı 6 ay 4 günlük

4 Cevaplar

0 oy
(8,938 puan) tarafından

Sebze, meyve, yogurt verebilirsiniz. 1 yasina kadar ana besini anne sutu olmali. Ek gida tadimlik olacak. Bebegin ayina uygun mevsim sebzelerini buharda pisirip ya da cok az suyla haslayip catalla ezerek verebilirsiniz. Ayni sekilde uygun meyveleri de cam rende ile rendeleyip verebilirsiniz. Ben 3 gun kuraliyla veriyorum. Mesela bugun 1 cay kasigi havuc veriyorum. Yarin 1 tatli kasigi, sonraki gun 1 yemek kasigi. Sonra kabaga geciyorum, onu da ayni sekilde veriyorum. Alerji ihtimaline karsilik her besinde bunu uygulamak dogru olur. Alerjisi olmayanlari daha sonra karistirip verebilirsiniz. 1 yasina kadar bal, ha.yvan sutu, tuz, seker yasak.

-Reklam-
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
3 gün  kuralı ile  veriyorsunuz  ben patates  veriyorum şu an yarın son 3 boyunca patates yemiş olacak  sonra başka sebze meyveler şekerli olduğu için  en son  öneriliyor  
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yoğurt ya da sebze ile başlayabilirsiniz. Üç gün kuralı ile örneğin yoğurt vermeye başladınız. İlk gün bir çay kaşığı yoğurt verip geri kalan zamanda normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam ediyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı yoğurt, üçüncü gün bir yemek kaşığı yoğurt. Bu şekilde tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Ben bütün sebze,.meyvelere üç gün kuralı uygulamadım ama bu doğru bu şekilde yapın demem. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

0 oy
(4,363 puan) tarafından
Önce meyvelerden git cnm haşlanmış ez ver sonra sebzeler verilebilecek olanlardan havuç tatli patates bezelye falan sonra yogurt mayala ama tabi bunları gün boyunca sadece çay kaşığı kadar ver midesini yorma 3 gün kuralı ile ver bir şeyi 3 gün ver cay kaşığı tatli kaşığı yemek kaşığı şeklinde alerji var yok daha iyi bilirsin yumurta sarısı bizde cok kötü pişik yapti onu 7 inci 8 inci aya bıraktım ben bu sekilde

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 164 göst.
14 Haziran 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 332 göst.
2 Ağustos 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Klbkbr (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
24 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ozlm.eyp (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 172 göst.
24 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...