0 oy
337 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (36 puan) tarafından
Kızlar 1 haftalık oldu doğum yapalı bebeğim sürekli meme ile uyumak istiyor emziği asla kabul etmiyor emse emse de ağzında meme ile durmak istiyor nasıl bıraktırabilirim

12 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Bilmiyorum ama ben bıraktırmak için uğraşmadım tek güvendiği sizsiniz  ben bol  bol  kucakladım emzirdim güvenli hissetmesi  için önemli ama şu an çok erken biraz zmaan verin
-Reklam-
0 oy
(390 puan) tarafından
Emzigi tutturmaya çalış bence canım  vazgeçme tutmuyor diye tutarsa çok yardımcısı olur size emzik farklı boyut dene bide benim kızım küçük emzik tutmadı 6 ay sonra emzigi tutdu zor alıyoruz ağzından:)
(390 puan) tarafından
Bir haftalık bebek aslında normal düzelir tek bildiği anne kokusu sizin yanınızda güvende hissediyor ben bir haftalık olduğuna dikkat edememisim kusura bakma canım
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Şu an daha çok küçük doğduğun bile farkında değil zamanla düzelir şimdi tek güvende hissettiği yer kucağınız. 
0 oy
(616 puan) tarafından
Daha çok yeni değil mi ? Çok normal orada uyuması.Şuan bir düzen oluşturmak için çok erken buraktırsanız da o düzen tutmaz.Emziktense memede uyusun tabi.Emziği emmeyi iyice öğrendikten sonra verin 1 aydan sonra çok erken şimdi onun için de.
0 oy
tarafından
Henüz 1 haftalık. Ona istediğini vermelisiniz.
0 oy
Profil image (342 puan) tarafından
Merhabalar,

Öncelikle bebeğiniz hoş gelmiş hayırlı olsun

Yaklaşık ilk 3ay, bebekler doğduklarının farkında değillerdir ve tek tanıdıkları bildikleri şey sizin kokunuzdur.

Doğmadan önce sıcak, karanlık, tenine temas eden su dolu bir yerden aydınlık ve havaya doğuyor. Önceden acıkmadan, göbek bağıyla sürekli beslenirken artık açlık hissediyor. Susuyor. Sıcaklıyor. Üşüyor. Etrafında bilmediği onlarca şey oluyor. Sesler duyuyor. Net görmüyor ama karaltılar görüyor, aydınlıklar görüyor. Dünyaya alışmaya çalışıyor. Ve dediğim gibi, tanıdığı tek şey sizin kokunuz, sesiniz ve sıcaklığınız.

Bu sebeple sürekli memede olmak istiyor. Orada güvende hissediyor.

Bu çok normal.

Evet biraz, yo hayır, çok yorucu.

Ama geçiyor.

İlk üç ay günün büyüüüüük bir çoğunluğu memede geçiyor. Bu çok normal. Alışacak diye korkmayın. İlk 4ay bebekler bir şeye alışmazlar, alışkanlık 4aydan sonra gelişen bir şey.

Bu sebeple doya doya kucaklayın yavrunuzu.

Her talebinde emzirin. Doymuyor mu acaba diye de düşünmeyin. Sadece aç olduğu için emmez, susamıştır emer kakası vardır emer uykusu vardır emer kucağınızı ister emer, emer de emer. Bu sebeple bebek gak dese meme, guk dese meme :) 

Günde 4-8 kakalı bezi varsa, ayda ortalama 500gr alıyorsa doyuyordur. Yutkunma sesini dinleyin yukunuyorsa sütünüz vardır. :) 

Bebeğinizin tok olduğundan emin olduğunuzda elbet emzik verebilirsiniz. Bizim doktorumuz ilk ay önermemişti. Önce annenin memesine alışabilmesi için. Bazen meme reddine de sebep olabiliyormuş çünkü erken başlamak. Yine de sizin de doktorunuza danışmanız faydalı olabilir. 
(36 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim :)
0 oy
(96 puan) tarafından
Valla öyle alışkanlık yapınca öyle gidiyor 55 günlük oldu hala meme ile uyuyor doktor bile keşke böyle alıştırmasaydın dedi ben kıyamadım daha çok küçük güven ihtiyacı falan diye izin verdim mene de uyumasına ama güvenle falan ilgili değilmiş esasında o o şekil de programlıyormuş kendisini. Deli gibi uykusu geliyor gözleri kızarıyor ama uyumuyor ille meme de uyuyacak emzik almıyor. Vazgeçiriyorum artık tabi çok zor oluyor ama bi şekil de geçircez bu alışkanlığı ayıyla ilgili değil yaşına girecek olanlar da bile aynı sorun var öyle gidiyor alışınca. 
0 oy
(273 puan) tarafından
Ah keşke benimkide emsede bırakmasa çok şanslısın
(150 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım gece olsun da uyusun emzireyim derdindeyim
0 oy
(392 puan) tarafından
Benimkide başlarda öyleydi 1.5 2 ay arası düzeldi biraz midesi büyüyünce kendi istemedi 
0 oy
(112 puan) tarafından
Su an kendi i guvende hissetmek istiyor oda sizin kucaginiz bırakın uyusun daha 1 haftalikmis benim kide öyle uyuyor yerine koyuyorum hatta bazen göğsümde uyutuyorum yatakta mışıl mışıl birlikte uyuyoruz senin sıcaklığın iyi gelir ona sonra kendi emme süresini azaltıyor zaten 
0 oy
(112 puan) tarafından
Emzigii ilk ay tavsiye etmiyor doktorlar ilk aydan sonra ver 
0 oy
(322 puan) tarafından
Kızım 54 günlük.. memeden ayrılınca nefesi kesiliyor sanki tabiri caizse..çok güzel bi duygu hep bunu istedim ama aşırı yorucu .. afedersiniz ama wc ye bile zorla gidiyorum ..duş zorla alıyorum.. emziği.zorla tutturdum ama asla bi aşkla emmiyor.. asla bu durumdan vazgeçsin istemiyorum inşallah bu bağımlılıkla emer 1 yaşına kadar ..ama gercekten cok yorucu yıpratici hele ki geceleri 

İlgili bir soru bulunamadı

...