+1 oy
457 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (58 puan) tarafından
Sorum yukarıda w buçuk saat oldu kaldırayim mi
Bebek Ayı 16 günlük

7 Cevaplar

0 oy
(181 puan) tarafından
Tabiki uyandirmaniz lazım. Gündüzleri iki saatte bir geceleri üç saatte bir diye hatırlıyorum 
-Reklam-
0 oy
(99 puan) tarafından
İyigeceler bebeğiniz henüz çok küçük .. 3 saat ara ile kaldırıp doyurmaniz gerekiyor kan şekerinin düşmemesi ve Allah korusun sarılık olmaması için. Bazı bebisler uykuyu çok seviyor uyandırmaya da kiyamiyor insan ama onun sağlığı için gerekli bu durum. Bizim doktorumuz bebek 5 kg yi geçtikten sonra uyandirmaniza gerek yok demişti ama benim kızım kendiliğinden de uyaniyordu 2 3 kez..
0 oy
Profil image (61 puan) tarafından
Doktorum 2 saatte muhakkak uyandır beslw uyanmazsa zorla kaldır besle demişti, sizde uyandırın kalkmasını beklemeyin
0 oy
(5 puan) tarafından
Uyandirmaniz lazım kontrol etmelisiniz sürekli ve beslemelisiniz anne sütü alıyorsa emzirin 3-4 saate bir 
0 oy
(23 puan) tarafından
Evet uyandırman gerekiyor, maalesef ben de sarılıkla tecrübe ettim bunu :( ben acıkırsa uyanır saniyordum ama 5günlükken sarılık çıktı, çok yüksek değildi şükür 1gecede atlattı ama doktor dedi ki acıktığını anlamadıkları için uzun süre uyuyunca kan şekeri düşüyomuş ve bu sefer daha çok uyuyolarmış, ben de ilk zamanlar 2saatte bir alarm kurup zorla uyandırdım. Bu arada zorla dediysem kimseyi dinleme, ayağını sık, canını yak uyanır falan diyolar ama daha çok minik kıyamiyosun. Ben altını açarak, ıslak mendili ayaklarına sürerek, gıdıklayarak uyandıriyodum aklında bulunsun. Zamanla tecrübe edersin, sonra zaten 3saatte bir falan kendi uyanmaya başliyo :) 
0 oy
(4,363 puan) tarafından
2 saatte bir emmmesi lazim sarılık riski var ben saat başı emdirirdim kizim kolikte hatta memeden ayrilmazdi simdide sütüm yok kesje olsa 7 24 verebilsem dikkat edin Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insallah
0 oy
(86 puan) tarafından

2 saatte bir kaldırılıp emzirilmeli çok uzun süre uyursa sarılık olur 

İlgili sorular

...