0 oy
571 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (463 puan) tarafından
Anneler bu ek gida benim gözümu cok kotkutuyor. Simdi olcegi iyi ayarlamazsam ya doyar emmezse sütüm azalirsa. Nasil ayarlayacagim kac ogun ve ölçüsü nasil olmalı yardim edin nolur. Internetten bakiyorum kafam cok karıştı siz deneyimlisiniz anlatir misiniz?
Bebek Ayı 7 aylık

7 Cevaplar

0 oy
(99 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İyi aksamlar kaderdasim kızım şuan 9 aylığa doğru gidiyor endişelerini çok çok iyi anlıyorum kolaylıklar diliyorum. Bizim rutinimiz şu şekilde ; 

Sabah uyandiginda emme.( Eskisi gibi memede uzun kalmıyor )
1 saat sonrasında kahvaltı 1 çay kaşığı labne + 1 siyah zeytin ( akşamdan suya koyuyorum ki tuzu gitsin iyice) + çeyrekten az muz üzerine keçiboynuzu özü ve ekmek içi.
3 saat sonra mevsim sebzeleri çorbası 1 çay bardağı kadar
3 saat sonra bebe bisküvisi + armut ezip veriyorum yarım kase 
Akşam yemeğinde ne varsa azar azar veriyorum.
Gece yatmadan önce pirinç unu.

Aralarda da emiyor. 
Gözüne 5 öğün ek gıda gibi gozukmesin çok az porsiyonlar da veriyorum bunları.

Dikkat edilmesi gerekenler 
* Emziriyorsan çilek , kakao , susam , dana eti uzak durulacak gıdalar.
* Peynir ve yumurtayı aynı anda vermek alerji yapabiliyor.

Günün sonunda her bebek farklı aslında sende deneye yanila göreceksin o kendini belli edecektir zaten.

(463 puan) tarafından
Allah razi olsun canim cok aciklayici olmuş. Ekmegi ve bebe biskuvisini kendin mi yapiyorsun peki?
(463 puan) tarafından
Birde pirinc ununu nasil veriyorsun ben baya cahilim bu konuda :(
(99 puan) tarafından
Rica ederim canım faydalı oldu ise ne mutlu bana :) malesef henüz o konuda kendimi gelistiremedim fakat doktorumuzun tavsiyesi üzerine Hipp markasının firinlanmis ve ilave şekersiz bebe bisküvisi ni veriyorum malesef 1 paketi 17 TL bence çok pahalı içinde çok az var 4-5 güne bitiyor kendin yapmak daha faydalı olacaktır YouTube da çok tarif var. Ekmek konusu ise eticici bebenin bebek ekmeğini aldim onu veriyorum bazen yoksa kendimiz ne yiyorsak :) Ben pirinç ununu normal 1 çay bardağı suya 1'5 tatlı kaşığı koyup pişiriyorum. Daha önceden hasladigim armut elma ne varsa birkaç parça koyuyorum karıştırıyorum beraber içine de az pekmez .. sütun fazla ise sagiyorsan kendi sutunle de yapabilirsin ozaman tatlanmasi için birşey koymana gerek yok. Ayrıca kayısı , şeftali , muz da koyabilirsin
(463 puan) tarafından
Ben elma ve armutu cam rendede rendeleyip cig verdim pisecekmiydi yaa:S
(99 puan) tarafından
Sert kalıyor yemiyor bizim kız bu sebeple haşlıyoruz biraz biz. Çiğ yiyorsa sorun yok buharda da birakabilirsin kolay ezilir vs. Zaten şimdi kayısı şeftali çıkınca ( şuan olanlar sera bence ) ezip içine katarsin kolay olur. Ben haslamayi ayrıca suyunu pirinç unu yaparken de kullandığım için daha iyi buluyorum. Kırımızı renkli meyveleri karpuz hariç 10 aydan önce vermiyoruz aklında olsun. Birde sabah kahvaltisina değinmek istiyorum hergun peynir zeytin vermiyorum sıkılmasın diye. 6 ayda bebekler yulaf yemeye başlayabiliyorlar mesela. Ben haftada birkaç kez ; 2 yemek kaşığı yulafi birkaç dilim muz ve 1 bardak su ile haşlıyorum ( 10-15 dk yumusacik olur ) sonra içine 1 çay kaşığı zeytinyağı + 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi koyup bizztliyorum hem çok tok tutucu hem besleyici hem de hazmı kolay. Sen şimdi yoğurda baslayacaksin eğer vermediysen en önemli husus güneş batmadan yoğurt yedirmek faydası maksimum oluyor. Bizim öğün saatlerimiz 10.00 , 13.00 , 16.00 , 19.00 ve 22.00 sonra gece uykusu bu düzene alışınca kendiliğinden rutine giriyor zaten.
(463 puan) tarafından
Canim Allah senden razi olsun cok faydali oldu bilgiler peki şimdi yulaf keci boynusu oeynir zeytin ben bunlari tattirmadim hic 3 gun kurali yapmam gerekiyir mu?
(99 puan) tarafından
Şöyle ki alerjik olabilecek besinlerin başında süt ve süt ürünleri geliyor eğer daha önce yoğurt verdiysen ve birşey yapmadı ise peynir de yapmaz sanırım. Ama 3 gün kuralını muhakkak uygula ben uygulamadim kıza dokunan gıdalar oldu anlamadım sonra pişman oldum ama oldu birkere :) alerji testi yaptırdım hepsi temiz çıktı . Şöyle yapabilirsin 1.gun 1 çay kaşığı peynir + ekmek dene , 2. Gün 1 çay kaşığı peynir + ekmek baktın birşey olmuyor 3.gun 1 tatlı kaşığı denersin. Zaten alerjik ise bebek muhakkak ya pişik olur ya kusar ya da kabarır sağı solu. Yulaf alerjik bir besin değil yani milyonda bir ihtimal ile belki olur onuda dene istersen 1 tatlı kaşığı 1 çay bardağı suda hasla 5-6 kaşık ver yesin. Kimsede pekmez alerjisi duymadım açıkçası dut üzüm keçiboynuzu en iyi ve sağlıklı olanlar. Zeytin de 1-2 ufak parça verip bakabilirsin .. ben kızı profa götürdüm 35 çeşit alerji testi yaptilar bunlar en alerjik olan besinler içindi. Bu testler içinde zeytin yulaf pekmez yok mesela.... Sebze çorbası yaparken de hiç 3 gün kurali uygulamadim. Kereviz dışında alerjik bir besin milyonda bir ihtimal yani havuç patates kabak hiç duymadım alerjisi olan bir bebeği..
(463 puan) tarafından
Anladim canim cok cok tesekkur ederim notlarimi alicam yola devam:D
-Reklam-
0 oy
(139 puan) tarafından
Bende bekliyorum
(463 puan) tarafından
Bekleyelim canım işin içinden cikamiyorum ben
0 oy
(282 puan) tarafından
Canım bebek kavanozu kadar verebilirsin ek gıda. Yumurta 4/1 ver 1 tatlı kaşığı lor yada labne peynir ver sabahları VS.

Sabah uyanma saatine göre gününü ayarla.
(463 puan) tarafından
Sabah ogle ve aksam mi verecegim 3 ogun mu?
(463 puan) tarafından
canim bu arada ben yumurta tadimi yapmadım sabah yarin onu vereyim 3 gün. Alerjik bunyesi var sona birakmistim
0 oy
tarafından
Doktorum cay bardağını geçebilir sivi iceceklerde demisti. İçiyorsa ver demisti yani. Agzini kapatiyor doyunca zaten merak etme :) cok zekiler.
(463 puan) tarafından
Sagol canim yersiz korkular benimki biliyorum ama iste ek besin beni baya tedirgin etti
tarafından
Ilk zamanlar oluyor oyle ama alışınca cok eğlenceli geliyor. Bi tas çorba içtiğini görünce mutluluktan ucuyor insan  :)
(463 puan) tarafından
Rabbim o gunleride gosterir inşallah :)
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Canım istegram kullaniyo musun çok guzel ek gıda sayfaları var ya harika bilgiler tarifler var.. 1 buçuk çay bardağını geçmeyecek şekilde ek gıda vereceksin çoğunluk süt olcak günlük olarrk
(463 puan) tarafından
Yani bir tek ogun mu 1bucuk cay bardagi toplam gunluk mu?
(139 puan) tarafından
Ben de bunu merak ediyorum. Kac öğün olmalı? Ben bazen püre bazen yoğurt veriyorum. Bir de corba versem yani gunde iki öğün cok mu olur onu merak ediyorum.
0 oy
(8,957 puan) tarafından
7. ayda artik kahvaltıya baslanmali. Ben bir de aksamustu ikinci ogun veriyorum.
Profil image (1,522 puan) tarafından
7 . Aya geleyim özel bilgi alacağım senden :))))
(8,957 puan) tarafından
Beklerim canim :)
(463 puan) tarafından
Canim kahvaltıda neler veriyorsun miktarlarini da yazabilir misin ?
(8,957 puan) tarafından
Yumurta sarisi, tuzsuz peynir, tuzsuz lor, tuzsuz zeytin ezmesi, pekmez veriyorum. Hepsini bir seferde degil tabi. Mesela bugun 1 yumurta sarisiyla yesil soganli, patatesli omlet yaptim. Sadece onu verdim. Baska gun 1 yumurta sarisi, lor ve zeytin ezmesi veriyorum. Bazen irmikli meyve veriyorum. Kullandigim sebzelerle yumurta da olabiliyor.
(463 puan) tarafından
Omleti eziyorsun degil mi? Sogan verildigini bilmiyordum. Off cok cahilim bu konuda internette kafsmi karistirdi iyice. Tesekkur ederim canım.
(8,957 puan) tarafından
Blw Turkiye sitesinde hangi besinlerin kacinci ayda verilebileceğini yazan cok detayli bir tablo var. Omleti karistirarak yapiyorum zaten yumusak oluyor. Yan damaklarina koyarsan guzelce ezip yiyor. 3 gun kuraliyla denedigin butun sebzeleri omlete koyabilirsin :)
(463 puan) tarafından
Cok  cok tesekkur edeim canim
(8,957 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Öğrenelim  bakalım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 199 göst.
20 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ezgipnrc (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.
21 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ebrualp (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 333 göst.
28 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Berilozer (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 402 göst.
2 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeydos03 (30 puan) tarafından soruldu
...