0 oy
340 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (187 puan) tarafından
Merhabalar. Bebegimin 10 aylık olmasına 7 gün kaldı. 1 haftadir ne yaptiysak uyutamiyoruz. Besikte, ayakta, carsafta salladik olmadı. Arabayla gezdirip uyutuyorduk evin icinde onuda istemiyor artık. Agladiktan sonra birbirimize sarilip kolumda salliyorum, besige koydugum an uyanıp cildiriyor. Basina boyle uyumama direnme olayı gelen varsa fikirlerine ihtiyacım var. Ust dislerde şişlik ve patlama var. Buda belki etki edebilir. Nasil uyutabilirim bebegimi.
Bebek Ayı 9 bucuk

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Uyku gerilemesi yaşıyor olabilir. Eğer dişlerden olduğunu düşünüyorsanız tetagil osanit gibi rahatlatıcı granüller kullanabilirsiniz işinizi görür. Ama uyku gerilemesiyse bir süre devam edecek maalesef
(187 puan) tarafından
Cevabınız icin tesekkur ederim. Normalde uyumazken çok mutlu bir bebek. Ama uyku zamanı cok fazla direniyor. Ilk kez boyle olduk. Uyku gerilemesi oldugunda nasıl bir yol izlemeliyiz peki.  Cok uykusu oldugu halde bile uyumuyor. O kadar içli agliyor ki bir kac kez aglamasina dayanamayip video gosterdim, susup izlerken hemen uykuya daldı. Böyle birseyi aliskanlik haline getirmesini istemiyorum. Bu konuda cok caresiz kaldık.
tarafından
Maalesef yapabileceğiniz pek bir şey yok. Uyku gerilemesi bebek yeni bişey öğrendiğinde yaşanıyor genelde. Mesela dönmeyi öğrendiğinde uykusunda da dönmeye çalışıyor ve uyanıyor. Duruma alışana kadar aynı şey tekrarlanıyor. Yani bu ara o ne istiyorsa onu yapın :) duruma alışınca eski düzenine dönüyor merak etmeyin :)
(187 puan) tarafından
Bu hafta yatar pozisyondan oturmayi öğrendi. Surekli düşüp kalkıp oturmak istiyor. Besiginde sallarkende aynı ben salladikca kalkip oturuyor. Galiba bunu cok sevdiki surekli alistirma yapmak istiyor :) 9 aydir bu kadar zorluk gostermedi bize. Umarım bu sorunla başa cikabiliriz
tarafından
Aynı sıkıntı bizde de var dün gece 3 de uyudu normalde 10 da uyuyan çocuk :D geçer merak etmeyin :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Dislerden olabilir. Oyle zamanlarda uyku sayisini azaltmak zorunda kalmistim ben. 
(187 puan) tarafından
Ust disler cok şişmiş. 2 tane patlamiş 1 tanede şişlik var. Yeterki perişan hale gelene kadar ağlamasın herseyi deniyorum. Ben ondan beter oluyorum. Uyku zamanı geçincede huysuz oluyorlarmış galiba. Uyku sayisini azaltmayi denerim. Ama yine uyumaz eminim
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tabi ki bebekten bebege degisiklik gosterebilir ancak kizim uyku saati geldiginde cok direniyordu. Hatta doktora bile goturdum bir derdi mi var neden bu kadar agliyor diye. Doktor muayene ettikten sonra disleri patlayacak ondandir demisti. Nitekim uyku sayisini dusurdukten sonra biraz daha rahat dalar olmustu uykuya. Disler cikinca da zaten rahatliyorlar.
(187 puan) tarafından
O zaman bizim sıkıntımızda dişler gibi duruyor. Gün içinde sakin ve mutlu ama uyurken nasil boyle birsey oluyor anlayamiyorum. Insallah kisa surede cikar dişleri de rahatlar yavrum. Cok tesekkur ederim yorumunuz için
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet bizim de sorunumuz uyku zamani patlak veriyordu. Rica ederim, ne demek. Gecer insallah en kisa surede.
0 oy
(544 puan) tarafından
Üst dişler biraz sıkıntılı çıkıyor. Arkadaşımın bebeği de aynı sekildeydi bı süre sonra düzeldi geçici bı durum sanirim.

Gündüz kaç kere uyuyor
(187 puan) tarafından
Umarim cabuk duzelir. Cok uzuluyorum haline. Gecen gece 4te uyandi ne yaptiysak uyumadi. O aglarken bende ağladım. Cok içli agliyor dayanamiyorum. Gunduz 2 bucuk 3 saatte bir uyuyor. Fakat uyku süreleri hep 20 ilâ 30 dk arası. Cok nadir 1 saat uyumuslugu var gündüzleri.
Mesela sabah 5 veya 6 gibi güne başlıyoruz. 2 saat sonra yorulup uykusu geliyor, yarim saat uyuyor. Sonra 2 bucuk 3 saatte bir uyuyor. Boyle devam ediyor. Ikindide uyuyup uyaniyor 4 saat aktif kalıp aksam 8de derin uykuya dalıyor. Ses duymazsa sabah 5 veya 6ya kadar uyuyor.
Gunduz uyku saatini cikardik yine direndi. Ne zaman gozlerini kaşıyıp esnerse o zaman uyutmaya basliyoruz. Buda 2-3 saatte bir oluyor.
(544 puan) tarafından
Bu aylarda bebeklerin iki uzun uyku yapması gerekiyor . yüksek ihtimal sizin bebeğiniz yarım saatlik uykuda verimli dinlenemedigi için ve gün içinde hareketlligi arttığından gece uykusuna çok yorgun geçiyor.
Her şeyden önce gündüz uykusunu düzene sokmaniz lazim
İnternetten felaket uykusunu araştırın ve uygulayın inanın çok farkediyor.

Benim kızımda o şekilde uyandırdı ben yanında oluyorum uyurken uyanma sinyali verdigi gibi hemen pış pış yapıyorum . Geri uyuyor 2saate yakın uyuyor o şekilde .

Ama bu evreye gelene kadar geri uykuya daldım diye 20dk salladigimi bilirim.

Gündüz uykusuna geçtiği odayı karartin isterseniz bide oda etkili olur.
(544 puan) tarafından
Gündüzleri uyurken yanında bulunuyorum genelde uyanmasına fırsat vermeden hemen emzigini verip pış pış yapıyorum o şekilde uyuyor.
Gün içinde işlerimi yapamıyorum ama güzel uyuyunca daha mutlu bı bebek oluyo
(187 puan) tarafından
Önerilerinizi yarın deneyeceğim. Bir kac aydir hep ayni surede uyku uyuyup uyanıyor. 1 haftadir ağlama krizlerinde. Bakalım herseyi deneyip gozlemlemem gerek. Uyku suresini cok açtığımda da oldu yorgun düşüyor. Tamam uyur diyoruz, yatirinca cildirircasina agliyor.
(187 puan) tarafından
Emzik tutmadı benim kızım. Eşimle keske tutsaydi diyoruz. Belki sakinlesirdi en azindan.
(544 puan) tarafından
Emzik gerçekten büyük rahatlık . Ama onu uykuya geri döndurcek bişey illaki var onu bulmanız lazim.
Ben bı ara normal kucağımda pış pış yaparak uyutup uyanma sinyali verdigi zaman beyaz gürültü açarak uyku süresini uzattım . Bı ara uzun uzun sallayarak uykuya geri döndürdüm. Önemli olan uykuya geri dönmesi. Uyurken yanında olun ya da işiniz yoksa sarılın beraber uyuyun buda uzatiyo uykuyu . Uyanma sinyali veridgi gibi hemen  dediklerimi deneyin umarım işe yarar
Bı uykusunda  bile uzatsa dinlenmiş olur en azından. .

Bide sizin bebeğiniz erken kalkiyyomus. bizimki 8gibi uyandığı için iki uyku bize yetiyo. Siz bebeğinize göre ayarlayın.
(187 puan) tarafından
Normal kucagimda uyuyor fakat tam daldığında besige koyuyorum uyanip aglamaya basliyor.  Sanki hiç uyumamiş gibi.  Onerileriniz icin tesekkur ederim.
0 oy
(195 puan) tarafından
Bende çok çektim uykusuzluğu benimkide 1 yaşında yavaş yavaş düzeliyor yeerde yatiriyorum artık daha rahat uyuyor
(187 puan) tarafından
Umarım en kisa surede bizde duzeliriz. Onun o hâline dayanamıyorum.  Aşılarında bile bu kadar ağlamazdı
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Bizde aynıyız atak dönemine girdiler ben memeden kesmeye uğraşıyorum şimdi geceleri Bi tık fark etti
...