0 oy
208 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (262 puan) tarafından
Ek gıdaya ne ile başladınız nasıl düzene girdirdiniz acaba ben napicagimi hiç bilmiyorum internettekke hep farklı şeyler var kafa karışıklığına sebeb oldu sizler önerileriniz nelerdir ben yoğurt yedirdim yiyor bundan sonraki süreç nedir..
Bebek Ayı 6

5 Cevaplar

0 oy
(127 puan) tarafından
Bende burda bekleyim
-Reklam-
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bizde 5.ayimizda geçirdi doktor ek gıdaya.meyve pureleri ve sularını birde yoğurt dedi.3 gün kuralı ile havuç püresi ve suyunu verdim yedi 3 günde elma suyu verdim sıkıntı olmadı yogurta verdm yedi.doktormla konusacam başka neler verebilirm nasıl ilerleyeym diye.
(146 puan) tarafından
Nasıl bir yoğurt verdiniz? Ev yapımı mı , inek sütü ile mi ?
(2,106 puan) tarafından
İnek sütü ile günlük bebeğime göre taze mayaliyorm yediriyorum.inek sütünün bir alerjisi falan da olmadı.silikon mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için.
(262 puan) tarafından
Meyve purelerini rondodan mi geciryorsunuz acaba yoksa hasla falan mı yani yorumlayamadim nasıl yapıyorsunuz ilk çocuk benimde ksuura bakmayin
(2,106 puan) tarafından
Benimde ilk çocuk biraz temkinli gidiyorm aslında doktor kontrolünde ilerliyorum.havuc püresi yapıyorm önce iyice haşliyorm blender dan geçiriyorum putursuz olana kadar sonra yediriyorum.
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Yoğurt ya da sebze ile başlayabilirsiniz. Üç gün kuralı ile örneğin yoğurt vermeye başladınız. İlk gün bir çay kaşığı yoğurt verip geri kalan zamanda normalde nasıl besleniyorsa aynı şekilde devam ediyorsunuz. İkinci gün bir tatlı kaşığı yoğurt, üçüncü gün bir yemek kaşığı yoğurt. Bu şekilde tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Ben bütün sebze,.meyvelere üç gün kuralı uygulamadım ama bu doğru bu şekilde yapın demem. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

(262 puan) tarafından
Cooooook guzellllllll demişsin canım çok teşekkür ederim ❤️ dediklerini uyguyluycam ekran fotoğraf alıyorum hemen Allah razı olsun
0 oy
(50 puan) tarafından
Öncelikle ev yogurdu ile başlayın 3 gun kuralına uyarak devam edin. Sebzellerden kabak, havuc, tatli patatates, balkabagi, taze fasulye, brokoli, bezelye, pirasa bunlari farklı günlerde başlayarak pure halinde hazırladım ben kabak la baslicaksaniz üç gun kabak verin alerjisi var mi test edin diğer sebzeleride aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra meyvelerde geçin elma, armut, avokado, kayısı, şeftali , muz gibi 

Tatlar bittikten sonra sebzeleri karisik vermeye başlayabilirsiniz. Mesela bezelye patates pirasa birlik başlayın pure halinde hazırlayın bunu bebekler için hazırlanmış ilik suları ile de başlayabilirsiniz.
(50 puan) tarafından
Birlikte haslayin olacaktı ilik suyu ile haslaya bilirsiniz olacaktı yazım hatası için özür diliyorum .
(262 puan) tarafından
Bunları yumuşaması için haşlama vs bişey yapmıyoruz demi sebzeler hariç rondodan geciryorsunuz sonrasında bilmedimden soruyorum kuusra bakmayin
(50 puan) tarafından
Bazi meyveleri hasliyorum mesela kayisi cekirdeklerini çıkarip hasliyorum yumusayinca kabuklarini soyup pure sekilde olması icin catalla eziyorum armutuda elmayida yumusamasi jcjn hasliyorum ve sebzeler zaten haslaniyor. Elma armut haslandiktan sonra catalla ezemedigim jcjn blendrdan geciriyorum.
0 oy
Profil image (224 puan) tarafından
Ben önce yoğurtla başladım bir hafta verdim sonra 3 gün kuraliyla havuç kabak patates balkabağı pure şeklinde verdim benim bebeğim kilosu az olduğu için doktorumuz akşam munusunu pirinç unu muhallebiyle kapat dedi akşamlarına meyveli muhallebiler yaptım o ayda yaptığın şeyler ara öğünde meyve suyu siktim
(262 puan) tarafından
Mmmmm bende yoğurt veriyorum zaten ama diğerleri ilk olacak Allah'ın izniyle inşallah

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 241 göst.
16 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gamze__ (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 190 göst.
18 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
16 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gamze çevik (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 477 göst.
1 Ağustos 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde .Su. (453 puan) tarafından soruldu
...