0 oy
143 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (89 puan) tarafından
Anneler oğlum tam 5.5 aylık.anne sütü ve günde bazen 1 bazen 2 biberon 90ml aptamil veriyorum.mamamiz bitti yarın alicaz.aptamil 2 mi almalıyız yada artık başka mamaya geçsem mi.arılac,kaşık mamasi gibi.biberonla verilen olursa daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü mamayi zorla tutuyor genelde uyku arasında veriyorum zaten.ek gıdaya daha geçmedik onunla ilgili daha sonra bilgi alcam sizlerden inşallah. Çok teşekkürler şimdiden. 
Bebek Ayı 5.5 aylik

2 Cevaplar

0 oy
(50 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Oncelikle mama da artik ikiye grceblirsiniz ister aptamil iki ile devam edin ister baska bir mama orasi size kalmis 5.bucuk aylik olmus ufaktan tadimlara da baslayablirsiniz oncelikle ev yapimi yogurt bir cay kasigi ile baslayip ikinci gun bir tatli kasigi ve ucun cu gun bir corba kasigi sekilde cogaltin uc gun kuralina uyarak gidelim bebeginiz besinlere karsi alerjisi var mj test edin. Daha sonra havuc kabak bal kabagi tatli patatates brokoli bezelye gini sebzeleride buharda veya haslayarak uc gun kuralina uyarak gunde sadece bir besin tattirmak uzere devam edin. Sebzeler bittikten sinra meyvelerden avokado kayisi seftali muz elma armut hurma bunlari da uc gun kuralina uyarak verelim. Ve tadimliklar bittikten sonra sebzeleri karisik ve meyveleri karisik sekilde verebilirsiniz. Mesela bezelye ile patates puresi ilik suyunda haslayip vereblirsiniz. Meyveleri de ayni sekilde vereblirsiniz armut ile elma puresi meyveli yogurt avokado ile muz puresi 6. Ayda hazırladığımız tum besinler bebegin yutabilecegi sekilde olmali pureler seklinde hazirlayin mutlaka.Eger alerji oldugu sebze ve meyve varsa da doktorunuza danisin derim. 
(89 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.gayet aciklayici.
(50 puan) tarafından
Rica ederim: )
-Reklam-
0 oy
(8 puan) tarafından
Benim oğlum 5 ay 1 günlük ben anne sütü+aptamil veriyorum 1 aydır günde 2 kez 60 ml  doğal kendi mayaladigim yoğurdu sulandırıp veriyorum. Dış çıkarma dönemine girdiği için ishali önlüyü uyku yapıyo bebeğim güzelce dinlenmiş oluyor. Bizim burda bütün çocuklara verilir bu şekilde. Çok şükür hiç bir sıkıntı yok. Çok güzel gelişiyorlar.  Geçmişten bugüne bir gelenek gibi olmuş bizde. 
(89 puan) tarafından
Biberonla mi kaşıkla mi veriyorsunuz yoğurdu.ne kadar veriyorsunuz. Bugün ilk defa mamasi bittigi icin çay tabağına yogurdu sulandirip 3 tane bebe bisküvisi kırıklayip verdim 3 kaşık falan yedi sonra ağzını açmadı.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 200 göst.
0 oy
6 cevap 224 göst.
14 Mart 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde İkikizannesi16 (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 396 göst.
0 oy
4 cevap 162 göst.
28 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esrabuglem (256 puan) tarafından soruldu
...