0 oy
227 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (182 puan) tarafından
Kızlar doktorumuz ek gıdaya geçirdi bizi 3 gün kuralı ile ama ne hazirlayabilirim kızıma internetten bakıyorum ama çorba şimdi verme suyla doldurmasin karnını dedi sebze vs haşla meyve falan ver dedi ama tatlıya başlamak istemiyorum tecrübelerinizden bana biraz bilgi verir misiniz

2 Cevaplar

0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bende şimdi sebzeler için post açtım ama yinede deneyimlerimi yazayım.bizede başlattı meyve pureleri ve sularını birde yoğurt dedi 3 gün kuralı ile.havuc puresi suyu elma suyu yoğurt mayaladm günlük bir sorun çıkmadı şimdilik yedi.azonce konuştum doktorumuz ile sebzelerden ve diğer meyveler den tadım yapın dedi.
(182 puan) tarafından
Bende yoğurt verdim yoğurdu güzel yiyor kendim mayaladim kayısı şeftali falan ver demişti cam rende ve buharda haşlamak için süzgeç aldım kabak verecem ama nasıl yapabilirim acaba yoğurtla mi karistirsam hasladikktan sonra
(2,106 puan) tarafından
Önce tek tek deneyin ilk tadimlarini 3 gün kuralı ile yapın baktinz sorun çıkmazsa bebeğinizde karisimlara geçin.silikn mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için.
(182 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim  bilgileriniz için
(70 puan) tarafından
Ben sebzeleri buharda hasliyorum sonra kasikla iyice ezip icine birazcik su katiyorum kivami muhallebi gibi oluyor oyle yediriyorum bide 3 gun kuralini gecen sebzeleri karistirabiliyosunuz
(2,106 puan) tarafından
Bnde koyuYorum su içine biraz.daha rahat yiyor.yedirirken arada çay kaşığı ile şu veriyirm yutkunmasi rahat olsn ağzında birikmesn diye.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Ben bütün sebze,.meyvelere üç gün kuralı uygulamadım ama bu doğru bu şekilde yapın demem. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

(182 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim yoğurt verdim acaba şimdi kabak verecem yoğurtla mi karistirsam çünkü kabağı haslyinca ne yapabilirim ki tuz şeker 1 yaşa kadar onerilmiyor sadece kabagida yemez sanırım yoğurt ile karistirsam da versem olur mu ki
3 gün kuralını doktorumuzda söyledi öyle yapacm da bilemedim ne versem nasıl versem diye
Profil image (1,148 puan) tarafından
Ben tek tek hepsinin tadını alması taraftarıyım. O yüzden o şekilde karıştırıp hiç vermedim sadece  haşlayarak verdim. Yemezse karışım yapabilirsiniz ama bebekler bizim gibi değil ki. Bu tuzsuz olmuş demez yani :))
(182 puan) tarafından
Ay doğru diyosun ya :):) bakalım deneyelim öyle sade bir şekilde
Profil image (1,148 puan) tarafından
Dene yemezse karıştırırsın  :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 595 göst.
10 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yeliz20 (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 593 göst.
20 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mrv14 (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 260 göst.
3 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Esmaanur (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 107 göst.
3 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Esmaanur (454 puan) tarafından soruldu
...