0 oy
257 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (8,815 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhabalar


Kızım 9 ay 5 günlük. Yatağına bırakınca kendi kendine uyuyan, ek gıdayı görünce çıldırıp üzerine atlayan çocuğum gitti. Bir süredir ek gıdaya direniyor, kaşık görünce ağzını kilitliyordu. Diştendir, atak dönemindendir dedim sabrettim. Dişi çıktı, atak dönemi bitti ama ek gıdaya direnme bitmedi.
Sadece devam sütü ile besleniyor. 10 gündür biberona da direniyor. Ağzına alıncaya kadar kan kusturuyor, çığlık çığlığa ağlıyor. Kedi geldi köpek geldi, kuş uçtu... Hiçbiri işe yaramıyor.
Gündüz uykuya geçinceye kadar yine kıyamet kopuyor. Bu durumu anlıyorum, 8-10 ay uyku gerilemesinden kaynaklanıyor ama 1 haftada falan düzelir deniliyor, bizde 15 gündür düzelmedi. Gece uykumuz çok bozulmadı ama gece beslenmesini kendisi istemeyip bıraktı, her zaman 6'da uyanırken gece beslemesi bitince 5'te uyanmaya başladı. 
Aslında düzenimizin bozulmasında babasına çok kızgınım. Son günlerde iş yoğunluğum nedeniyle sabah 3-4 gibi yatıyorum, kızım uyandığında 1-2 saat babası bakıyor. Çocuğu TV açıp oyalamış, mamasını da TV karşısında yedirmiş, ben izin vermiyorum, o zamandan beri direnme başladı.
Çok uzun yazdım ama ben bu kaşığa ve biberona direnmeyi nasıl çözeceğim? 
Bebek Ayı 9 ay 5 günlük

3 Cevaplar

0 oy
(298 puan) tarafından
9.5 ay civarı bizde de aynı sıkıntılar oldu. Mamaya, yemeğe deliren çocuk yemez içmez oldu. 3 hafta falan sürdü sanırım sonra yavaş yavaş normale döndü. Ama iyice hareketlendiği için ek gıdayı hala eskisi kadar iyi yemiyor oyalayarak falan yediriyorum. Babalar genelde kolayı seçiyor sanırım benim eşim de bazen yapıyor kızıyorum. Ben ne kadar yemese içmese de tv falan açmadım. 1 saatte uğraşsam yedirdim. 
(8,815 puan) tarafından
Bizde ek gıda tamamen ortadan kalktı, blw olarak başlamıştık, gayet güzel yiyordu, sonradan onda da sadece mıncıklsmaya dönüştü, ağzına götürmüyor bile
(298 puan) tarafından
Dönemseldir diye düşünüyorum. Umarım eski halinr döner.
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oncelikle babanin bu tutumunu degistirmek lazim, yoksa bosa kurek cekmis olursun. İnatla direnebilir ama eninde sonunda bebeginin direnci kirilacaktir diye dusunuyorum (eger olay tv istemek ise). 

Hastayken ilaci kasikla verdigimiz donemde kizim da kasik gorunce yemek istemiyordu. O ara meyveli yogurdu bile elimle yedirmistim hatirliyorum :) sen de blw yapabilir veya kendin ellerinle yedirebilecegin seylere yonelebilirsin. Ayrica ortam degisikligi de ise yarayabilir. Zorlandigim zamanlarda mama sandalyesini balkona cikarip yolda gelen geceni anlatarak yediriyordum. Belki sizde de ise yarar :)
(298 puan) tarafından
Aa evet bu bizde de işe yarıyor. Uçak geliyor diye diye yediriyorum. :)
(8,815 puan) tarafından
Biz ek gıdaya blw ile başlamıştık, gayet istekli ve becerikliydi, epey yiyordu, sonra onda da sadece mıncıklayıp bırakmaya dönüştü, kaşıkla denedim yine olmadı. Babanın tutumu konusunda çok haklısınız, o ayrı bir yara :( TV karşısında çocuk ağlamadan durunca veya mamasını itirazsız yiyince mükemmel başarılı baba olarak görüyor kendisini
0 oy
(33 puan) tarafından
Benim kızımda 9.ayını bitirmek üzere inanır mısınız 2 haftadır annemden emdiğim süt burnumdan geldi gündüz uykusu teke düştü ek gıdayla aramız fena değil ama uyku meselesi çok yordu bu aylardaki atak büyük ataklardanmış sanırım Allah yardımcımız olsun
(8,815 puan) tarafından
Bizim atak dönemi biteli 10 gün oluyor, çok umutluyum atak bitince düzelecek diye, daha da kötü oldu. Bedenen ve ruhen çok yoruldum gerçekten

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 707 göst.
0 oy
3 cevap 302 göst.
24 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Frezya (1,547 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.
...