0 oy
418 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (115 puan) tarafından

Bu dördüncü ayın sonunda verilebilir mi 

image


Bebek Ayı 80 gün

5 Cevaplar

+1 oy
(334 puan) tarafından
Canım verilir bebek severek yerde .fakat senin bir damla sütün o kavonozun tamamı etmez .bence acele etme ömrü boyunca zaten yicek öyle şeyler anne sütü öylemi bırak alması gerektiği kadar alsın benim kızımda zorla ayakta emziriyorum bı görsen bana acirsin ama sabır mamaya başlasam Kalkım hazirlamak daha zor kilo alımı benimkinde yavaşladı inan ama yedircegim hiç birşey benim sütumden daha iyi deyil alerjik bı bebek ona rağmen ben sütü mü kesmedim hiç birşey yemiyorum bence acele etme artılar eksiler ölç öyle düşün ver derim
(25 puan) tarafından
Aynen cnm + ladim ♡♡♡
(115 puan) tarafından
Ben emzirmiyorum canım mama veriyorum
(334 puan) tarafından
Aaa tamam anladim o zaman böyle bir iki çay kaşığı filan vere bilirsin sanırsam ama seksen günlük az dört ay bitmeli kapizlik olur sindirme zorluğu gaz filan ola bilir
(115 puan) tarafından
Evet zaten 4. Ayın sonunda vermeyi düşünüyorum
-Reklam-
+1 oy
(131 puan) tarafından
Kizim 10 gun sonra bir yaşına basacak. Ben hala böyle kavanozlu mamalardan vermiyorum. Bes bucuk aylikken doktorun baslayin demesiyle tadimlara başladık. Sonrası ilerledi gitti zaten. Evde hazirladim herseyi. Simdi et tavuk balik sebze meyve hersey yiyor. Ama hic bunlardan yemedi. Tavsiyem zorunlu degilseniz vermeyin. Hele daha simdi minicik. Hic vermeyin. Şahsi tavsiyem bu. Karar sizin. 
(115 puan) tarafından
Neler hazırladınız ve nasıl yaptınız
(131 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Once zaten tadim yapiyorsunuz. Sebzeleri tattirmakla basladim. 3 gun kuralina uyarak gittim uzunca bir süre. Sonra alerjik bir bebek olmadigi icin doktorumuz biraz gevsetebilirsin 3 gun kuralini dedi. Once buharda haslayip catalla ezerek verdim sebzeleri. Oglende bir ogunle basladik. Onu oturttuktan sonra ikindileri yogurt vermeye basladim. Sonra yogurdun yanina meyve pureleri de ekledim. Meyveleri sert olanlarini rendeleyip yumusaklari catalla ezip verdim. Tadimi yapilan besinler tarif hazirlayacak kivama gelince basit yemekler yapmaya basladim. Havuclu sehriyeli corba mesela. patatesli havuclu yemek gibi. Bir yaptigim yemeyi iki öğün yetecek kadar hazirladim. İlkini tabaga koydum digerini sicakken kavanoza koyup kapattim agzini iliyinca dolaba attim. Sonra kahvalti eklendi. Tek tek verdim yumurta peynir zeytin. Sonra aksam yemegi eklendi.   Ogun sayisi ogle yemegi ve aksam yemegi olarak artinca bir seferde iki ogunluk hazirlamak kolaylik oldu. 10. Aya ulasinca zaten artik kendi yemeklerimiz gibi oldu tarifler. Ama biz normalde biraz bol salcali baharatli yiyoruz. Ve tuzlu tabi. Ayni yemegin salcasiz baharatsiz tuzsuz halini hazirladim ona. Tatsizdir diye sakın dusunmeyin. Sebzelerin de besinlerinde kendi lezzetleri var. Bizim damagimiz salcaya baharata tuza alistigi icin aliskanlikla koyulmadiginda tatsiz olacak saniyoruz ama oyle degil. Kendi lezzetleri var. Kapya biberden bebek salcasi kullandim zaten ilk aylar. Sonra minicik parca koydum ev salcasindan. 11. Ayindan sonra hafif hafif tuz eklemeye basladim. Normalde tuzsuz baharatsiz yiyor olsak kendi yedigimizde veririm ama biz biraz baharatli yiyoruz. Ondan ona ayri yapiyorum halen. Yani eger vaktiniz enerjiniz varsa bu kavanoz mamalara hic ihtiyaciniz yok. Ben tavsiye edilen kurallara uygun ilerledim sindirim sikintisi da yasamadik mesela. Kabizlik olmadi. İlk aylardan beri zeytinyagi ekliyorum purelerine tabi. Yani acele etmeyin. İnternette sınırsız kaynak var. Videolar var youtube da tarifler icin. Hem miniginize kendi elinizden cikan icinde ne oldugunu bildiginiz seyler yedirmis olursunuz. Hem de beklediğimizde minigin sindirim sistemi de daha gelismis olur zorlanmaz. 4. Ayda daha anne sutunu ya da formul mamayi bile zor sindiriyorlar hala gaz problemi yasayanlar var. O mamalar zorlayacaktir minik bedenini. Umarim faydali seyler yazabilmisimdir. Bol istahli, alerjisiz, gazsiz ek gida sureciniz olsun insallah . :)))
(115 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim ki çok faydalı oldu bnm için ek gıdaya geçince zorlanmam artık :))
(131 puan) tarafından
Ek gida bebege göre az ya da cok zorluyor her anneyi. Ama bilgilerinizi bu konuda gelistirip size ve bebeginize uyan seyleri bulabilirseniz hem sizin icin hem minik icin guzel geçer bu surec. Bol bol istahli olsun insallah minik kuzu ;))
(115 puan) tarafından
İnşallah canım :))
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Dorduncu ayin sonu dediginiz 150 gunlukken mi?
0 oy
(532 puan) tarafından
Ek gıda için 6. Ayı bekle canım mümkünse böyle hazır şeyler yerine bebek için tarifler var onları yap evde en güzeli
0 oy
(748 puan) tarafından
Neden verilmesin verilir bebekte bir guzel yer bir cok annede bunu savunur ben verdim yedi hic birseyde olmadi simdi 20yasinda... Evet ama o bebegin bagirsaklari midesi karacigeri neden zorlansinki niye zarar görsün. 6 aylikken ek gida ürünlerini ogutmeye sindirmeye anca hazir olan bebege neden oncesinde zorlayip  zarar verilsin. Simdi bisey oldugu gozukmez ama ileriki yaslarda kolesterol seker organlarinda problem obezite kalp sorunlari hepsine davetiye bu kadar erken ek gida. Once anne sutu yoksa ayina uygun formül süt. 

Heleki 6aydan once bildigimiz patates havuc gibi basit tek gidalar bile zorlayacakken boyle hazir gidalari hic denememenizi tavsiye ederim. 

Tabiki son karar sizin bebek sizin. Annesi olarak en doğru kararı siz verirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 259 göst.
0 oy
13 cevap 715 göst.
2 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Büşra Atşş (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 850 göst.
28 Mayıs 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Lütfiye (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 526 göst.
...