0 oy
384 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (342 puan) tarafından
Yoğurtla basladım yoğurttam sonra neler vermeliyim bilgilendirir mısınız? 

7 Cevaplar

0 oy
(170 puan) tarafından
İlk üç gün kuralına uydunuz mu ? Ben yoğurt verdikten sonra cam rende de meyve rendeleyip suyunu sıkıp bir çay bardağının yarısını geçmeyecek şekilde verdim. 1 ay yoğurt ve meyve suyuyla devam ettim. Ondan sonra sabah kahvaltısına geçtik oda yumurtayı kayısı kıvamında haşlayıp sarısının çeyreği ve kibrit çöpü kadar tuzu alınmış peynirle devam ettim. Bunları üç gün kuralına uyarak her gün bir çay kaşığı artırarak devam ettim. ( Kafama göre değil dokturumuzla beraber ilerledim.)
(342 puan) tarafından
Yenı basladım
(9,011 puan) tarafından
Doktorunuz 1 ay sadece yogurt ve meyve suyu onerip sebzeleri hice saymanin mantigini acikladi mi?
(170 puan) tarafından
Biz sebzeye kahvaltıdan sonra geçtik adam profesör onlarca çocuk büyüttü onun yöntemini tartışacak değilim.
(9,011 puan) tarafından
Sizin cocugunuz sizin yonteminiz elbette ama profesorlerin de yanilabilecegini sahsen yasayarak ogrendim. Sadece mantigini merak ettim. Takip ettigim bircok cocuk doktoru sadece meyve suyunun hicbir faydasi olmadigi konusunda hemfikir. Amerikan Pediatri Akademisi de 1 yasin altindaki cocuklara meyve suyu onermiyor. Paylasacagim linkte de detayli bilgi mevcut. Doktorunuzun ismini paylasabilir misiniz? Bilimsel calismalarin okumak isterim. Belki bildigimiz yanlistir da okuyup duzeltiriz.

https://www.instagram.com/p/CM-QR1cLjXs/?utm_medium=copy_link
(170 puan) tarafından
Doktorumuz Vedat Köseoğlu araştırın isterseniz. Meyve suyunu kendim cam rende de meyveyi rendeleyip suyunu süzerek bir çay bardağının yarısını geçmeyecek şekilde verdim. Oğlum erken doğum olduğu için ek gıdaya hemen geçemedik biraz ağırdan aldık. Bağırsaklarının gelişmesi ve alışması için
(170 puan) tarafından
Paylaştığınız linki inceledim ama tadım aşamasındayken doysun ya da vitamin olması için vermedik zaten anne sütü ve mama gereken besini sağlıyordu. Oğlum şuan 10 aylık ve her şeyi çok güzel yiyor. Hiç bir zorluk yaşamadım.
(9,011 puan) tarafından
Sizin farkli bir durumunuz oldugu icin bu sekilde bir sistem uygulanmis. Standart bir bebegin bu sekilde ek gidaya gecmesi uygun degil.
(170 puan) tarafından
Evet haklısınız işi bilenlere bırakalım bu postu açan arkadaş da doktoruyla görüşsün
-Reklam-
0 oy
(1,092 puan) tarafından
180 günü doldurduysa sebzelerle devam edin 3 gün kuralıyla tatlılara alışınca sebze yemeyebilir ama doldurmadıysa sindiremez meyve verirseniz daha iyi olur. Doktorunuzdan liste isteyin ona göre devam edin acele etmeyin istemezse ısrar etmeyin zamanı gelince herşeyi yiyorlar zaten.
(342 puan) tarafından
180 gunu doldurmadı ama ek gıdaya hazır kasık götürünce acıyor ağzını 1 ıkı kere verdım denemek amaclı acıp aldı ağzına
0 oy
(721 puan) tarafından

Sayfalar karışık yüklenmiş olabilir ama yardımcı olacaktır. Doktorumuz vermişti ilk bir ay için. Devamı da var ama çok uzun. 

image

image

image


(342 puan) tarafından
Cok yardımcı olacak tesekkur ederim
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Bize doktor meyve pureleri ve suyundan birde yoğurt dedi 3 gün kuralı ile ilerliyoruz.meyve sebze herşeyi tadım yaptıracm
(342 puan) tarafından
Hımm tmm tesekkur ederim
0 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından

Tüm meyve ve sebzeleri üç gün deneyerek tadım yapıyorsunuz. Sebebi de eğer herhengi yedirdiğiniz bir yiyecek alerji yaparsa hangisi anlamanız için..hem de unutmayın en başlarda bebeğin sindirim sistemini, midesini katı gıdaya hazırlıyorsunuz. Bir de mesela üç gün patates tadımı yaptınız daha sonra üç gün havuç. Sonraki günlerde bu denediğiniz ve alerji yapmayan iki besini karıştırıp verebilirsiniz.

Aşağıya ayına uygun yiyebileceği sebze meyveleri bırakıyorum ordan bakabilirsiniz. Onun dışında tüm tadımlar bittiğinde (tadım aşaması uzun sürüyor) öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz. Yani şimdi bunlar doyması için değil alışması için :)

image

(342 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(9,011 puan) tarafından
Bebeginiz kac aylik ya da kac gunluk?
(342 puan) tarafından
5 aylık 159 gunluk
0 oy
(168 puan) tarafından
Bizde altı aylık olduk ve ek gıdaya başladık bize doktorumuz iki gün kuralı ile ilerlemenizi söyledi ve listemizde ilk öğlen başlayıp iki gün yoğurt sonra öğlen iki gün kabak akşam yogurt, sonrasında iki gün öğlen havuç, akşam yogurt ve kabak karışık, sonrasında öğlen elma akşam yogurt kabak havuç karışık bu şekilde öğlen deneme akşam önceki denediklerimizden ve miktar sınırini bebeğimiz belirleyecek şekilde aç karnina vererek devam etmemizi istedi sonrasında anne sütü. 15. Günden itibaren yumurta sarısı falan da başlayıp sabah öğle akşam seklinde öğün yapmamızı söyledi.

Ben açıkçası çok beğendim deneme yapıyoruz ama bı yandan da öğünlere de geçmiş oluyoruz. 

Tuz, baharat yok ilk on beş gün domates yok blender rondo kullanmak yok. Bebeğiniz kendi yemesi teşvik edilerek döke saça başladık bakalim tabiri caizse baştan aşağı hangi gidaysa ona bulaniyoruz  bebeğinizde bizde heyecanlıyız

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 673 göst.
0 oy
2 cevap 183 göst.
15 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Poyraz01 (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
13 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 263 göst.
3 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ozlem90 (33 puan) tarafından soruldu
...