0 oy
324 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlarrr bebeğim 8 ay 7 günlük yerde sürünüyor halının Bi ucundan en uzak kösesine kadar oyuncağını alabilmek için sürünüyo ama emeklemiyo desteksiz ben oturtunca oturuyor ama kendisi yattığı yerden kalkıp oturamıyo, oturduğu yerden Bi yere tutunup kalkmıyo ama ben ellerini tutunca kendi kuvvet verip kalkıyo yada oturuyo bu hareketleri ne zman yapar sizce daha dişi de çıkmadı baya şişti görünüyor ama çıkmadı ne zmana çıkar lütfen bilgi verin
Bebek Ayı 8 ay 7 günlük

6 Cevaplar

+1 oy
(8,819 puan) tarafından
Henüz erken. Kızım 9 ay 1 haftalık, 7 aylıkken desteksiz oturtma alıştırması yapmaya başladım, 1 haftada desteksiz oturdu. 8 ayı dolduğunda beri komando gibi sürünüyor ama 4 ayak üstü durmaya 9 ay biterken başladı. Bizim mobilyalar biraz yüksek, tutunup kalkabileceği yer bulamıyor, boyuna uygun birkaç şey getirdim odaya, 1-2 gündür tutunup dizinin üstüne kalkmaya başladı, ayağına basarak kalkma ancak ben tutarsam oluyor. 1 aydır yattığı yerde tek kol üstünde sanki yarı yan oturur gibi kalkıyordu, 2 gündür sırt üstünden ve yüzüstünden tam oturmaya geçti. Sanırım abartmayı seven anneler ve sosyal medyadaki hiç işi olmayıp dadılarla çocuk eğiten annelerin bebeklerine bakarak fazla beklentiye girip normal gelişimlerini gecikmiş sanıyoruz. Ben de neden yapmıyor diyordum, dün doktor kontrolümüz vardı, ayına gününe göre yapmadı gereken her şeyi yapıyor dedi
(6 puan) tarafından
O kadar çok tesekkür ederim ki canım uzunn uzun yazmıssın bazıları diğerleri ile çocuğunuzu kıyaslamayın falan demiş kıyaslama değil benm ki gelişimi için tecrübeli annelere soru sormaktı tek amacım. Çok tesekkür ederim gerçekten yorumun içimi çok rahatlattı daha zamanı var demekki bnde destekli oturmayı 7. Ayında 1 haftada öğrettim hani bnm yapabileceğim bir şeyler var mı diyede merak ediyordum açıkçası çok teşekkür ederim tekrardan
(8,819 puan) tarafından
Ben hiçbir şeyi erken yapsın diye uğraşmıyorum. Benim de ilk çocuğum, hangi ayda ne yapabilir diye araştırıyorum ve onları yapmasını kolaylaştırmaya çalışıyorum. Mesela 5.ayda destekli oturuyordu, belki uğraşsam 6.ayda desteksiz oturacaktı ama ben hiç müdahale etmedim. Son anına kadar bekledim. Başkalarının bebekleri 9 aylıkken tutunup yürüyor belki ben sadece ona tutunup kalkabileceği boyuna uygun eşyalar buluyorum. Yani yarış atı yetiştirmiyoruz, önce kendisinin yapmasını bekleyip son dönemine gelip de yapamazsa ben destekliyorum. Bu arada ben daha çok küçük kaslar ve ince motor gelişim için destek veriyorum. Parmaklarını kullanacağı kitaplar alıyorum, oyunlar uyduruyorum.
-Reklam-
0 oy
(3,667 puan) tarafından
Allah ol diycek ve olacak canım :) benimkide 9ay 6gunluk. Dediklerinin hepsini yapiyor. Bakalim ne zaman kalkacak acelemiz yok. Allah ne zaman izin verirse :)
(6 puan) tarafından
Öyle tabiki seninki de mi emeklemiyo
(3,667 puan) tarafından
Yok canim sadece surunuyo baya hizli sekilde
(6 puan) tarafından
Anladım kuzum benmde aynı öyle  Rabbim hepsini korusun
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Her şeyin zamanı var bebegin kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yapacak kasları ne zaman musade ederse :) oğlum 10 aylık olana kadar hep komando gibiydi 10 aylik oldu emekledi 10.5 aylık oldu tutunup kakmalara başladı 11 ayligiz duvara tırmanıyor artık gerisini sen düşün:) 
(6 puan) tarafından
Yaaaaa demekki var vakti zamanı gelince olur inşallah çok sağol kuzum yorumunn içimi ferahlattı
0 oy
(136 puan) tarafından
Dis kismi genetik.Bazilarinin 3.ayinda cikar bazilarinin 1 yasinda.Benim 2.oglum ilk oglum 3 aylikken ilk disini cikardi digeri 3.5 ayinda.Emekleme kismi her cocuk farkli bir yol izliyor kimisi emeklemez direk yurur bazilari emekler yurur.Benimki suan ters emekliyor mesela 7.5 aylik.Abisi emeklemeden 10 ayinda yurudu.Bebekleri kiyaslamak dogru degil yani arkadasinda dedigi gibi Allah ne zaman isterse ozaman yurur.Saglikli olsunlarda canlari saolsun.
(6 puan) tarafından
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Benim ilk acemiliğim olduğu için buraya yazdım çünkü tanıdıkların her kafadan bir ses çıkıyor. Asla çocuğumu kıyaslama gibi bir niyetim de yok sadece tecrübeli annelere danışmak istedim.
0 oy
(965 puan) tarafından
Acele etme canm kızım 11 aylık bende senin gibi hep aceleci anneyim sürünsün yürüsün kalksın otursun gibisinlerdeydim şimdi 11 aylık kızım emekliyor kendine oturuyor tutunup kalkıyor hepsini kendi isteyince yaptı anne olarak sabretmemiz lazım biraz :)
(6 puan) tarafından
Ay kuzum ne kadar haklısın biz ne kadar istersek isteyelim o hazır olunca hepsini yapıyor zaten
(965 puan) tarafından
Aynen öyle canm bizim istememiş boş yani:)
0 oy
(684 puan) tarafından
Evet canim benim oglumda aynen yazdigin gibiydi 11 ayligiz daha bir kac gundur dediklerinin hepsini yapmaya basladi.Disimiz de 8.ayda cikmisdi.Acele etme derim)ben de bir kendi haraketlense de beni biraksa isimi yapsam diyordum.Ama haraketlenince daha fena oldu)İs yapamaz oldum surekli yaramazlik pesinde)Lavaboya girmek icin 2 3 defa goturup uzaga koyuyorum hemen yetisiyor ya bu ne hiz))kemdini lavaboya atiyor ))evin halini gorsen her yer kavanoz dolu hepsini onune katip yuvarlaya yuvarlaya goturuyor))))
(6 puan) tarafından
Yaaaa bende öyle düşünüyorum bu günler iyi günlerim o zaman tadını çıkarmakta fayda var
(684 puan) tarafından
Aynen canim tadini cikar)))diyorlardi da ben de inanmiyordum bi haraketlense bi emeklese yoluna dusecek diye hep umud ediyordum ama hakliymislar soyleyenler daha da zorlasti isler)bi de hic bir sey yapmayan bebek hepsini birden yapinca ben iyice sasirdim kaldim.Bakalim insAllah zamanla alisip yeni haline islerimi ayarlaya bilirim
(6 puan) tarafından
İnşallah canım benmm çok tesekkür ederim içim çok rahatladı yorumun ile çok sağol canım
(684 puan) tarafından
Rica ederim canim)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 273 göst.
3 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sariii (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 403 göst.
2 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Balanza (1,639 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 337 göst.
26 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Keremalim (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
...