0 oy
173 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Bebeğime anason rezene ve kimyon veriyorum ara sıra gaz ve uyku için 2 çay kaşığı zararı olurmu bu çayları verince çok güzel uyuyor 2 aylık 

3 Cevaplar

+2 oy
Profil image (4,552 puan) tarafından
Bebeği uyuşturuyorsun o yüzden uyuyor. 6 aydan önce su verilmez kaldı ki yetişkin insanlara bile ağır gelecek bitki çayları vermeyin lütfen bir kaşık iki kaşıktan ne olur demeyin ileride mide ve bağırsak hastalıkları ile boğuşacak olan yine sizin yavrunuz olacak. 
(697 puan) tarafından
Artılıyorum sızı +++  ah anlasalar şu anneler bebeklerıne zarar verdıklerını bı bılseler .
(8,935 puan) tarafından
Rezene zararli diye kamu spotu yayinlanmali. Tehlikeli derecede zararli.
(26 puan) tarafından
Rezene gerçekten çok zararlıymış istegramda takip ettiğim bi sayfa post paylaştı hormonsal bozukluğa neden oluyormuş.
Profil image (4,552 puan) tarafından
Aynı zamanda DNA hasarına sebep verebiliyor
(8,935 puan) tarafından
Ayni zamanda nobet tetikleyebiliyor.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Bitki çayları özellikle anason rezene bebeklere kesinlikle verilmemesi gerekiyormuş. Hatta sütten bebeğe geçtiği için annenin de içmemesi gerekiyormuş. Bununla ilgili bir yazı okumuştum ve gerçekten emzirdiğim dönem rezene içtiğim için pişmanlık duymuştum. Bebeklerde ağır zihinsel hasara neden olabiliyormuş. Dna sını bozuyormuş. Daha bir çok şey. Yazıyı bulursam atayım buraya da. 
(8,935 puan) tarafından
İnanmiyorlar, bilimsel makalelerle geliyoruz yine de inanmıyorlar.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Evet. Bununla ilgili post açılsa başa tutturulsa iyi olur. Çünkü her gün o kadar çok post açılıyor ki bununla ilgili.
(8,935 puan) tarafından
Ben bunlari kac kere makalelerle anlatmaya calistim ama bana hala 'internetten duyduklarini gelip buraya yaziyorsun' diyen var. Biri bana 'elma cocuga zararliymis' dese onu bile ayrintili olarak kac farkli kaynaktan arastiririm. Nasil bir cesaretle boyle seyleri cocuklara verebiliyorlar, gercekten aklim almiyor.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Evet bende öyleyim. Bebeğime  bir şey vermeden önce araştırırım. Allahtan rezene türü şeyleri bebeğime hiç vermedim ama emzirirken her gün olmasa da haftada 2-3 kez 1 fincan içiyordum. Sonradan okuduklarımdan pişman olup bıraktım içmeyi. İnsanlar araştırmak yerine buraya soruyor. Buradaki çoğu insan da duyduklarının doğruluğunu sorgulamadan uyguluyor. Doğruyu söyleyeni de yargılıyorlar " çok biliyorsunuz annelerimiz böyle büyütmüş bize bir şey olmamış" gibi :)
(8,935 puan) tarafından
Onu zaten hic anlamiyorum. Evet cok biliyoruz. Cunku artik her sey elimizin altinda. Ben yabanci kaynaklara varana kadar arastiriyorum. Artik her seyde kolaylik var. İngilizce bilinmese bile otomatik ceviriyor. Bize bir sey olmamis diyorlar ama bize o kadar cok sey oldu ki. Gecenlerde cok sevdigim bir yakinimi 38 yasinda kanserden kaybettim. Arkadasimin oglunda 3 aylikken bobreginden buyuk tumor cikti. Kendi oglum direncli bir epilepsi turuyle savasiyor. Cogu bebekte sut ve bir cok farkli alerji var. Gercekten bize bir sey olmamis mi?
Profil image (2,029 puan) tarafından
Evet kesinlikle katılıyorum. Bu arada geçmiş olsun. Allah şifa versin. Pinpirikli anne diye adım çıktı çevremde. Sadece yediğine içtiğine dikkat ediyorum her şeyi zamanı gelince yediriyorum diye :)) örneğin ateş düşürücüleri dönüşümlü kullanmak yanlışmış. Büyük yan etkileri olabilirmiş. Burda yorumlarda görüyorum dolven ve calpolü dönüşümlü verdiklerini. Söylesen dert söylemesen bebeğe yazık.
(8,935 puan) tarafından
Evet, o bilgiyi ben de duydum. 6. ayda ek gidaya basladik, su an 8 aylik. Annem diyor ki bu cocuk ne zaman ek gidaya gececek. Bu ayina gore verilen miktarlari yemekten saymiyor. Her gun bir yeni yiyecek fikriyle geliyor. Reddedildikce daha da hirslaniyor :)))
Profil image (2,029 puan) tarafından
Evet ya :)) zaten ömrü boyunca yiyecek aceleye gerek yok her şey olması gerektiği gibi :))
0 oy
(256 puan) tarafından
Hiç bir zararı olmaz canım hatta biraz daha verebilirsin mesela 2 tatlı kaşığı iki oğlumu da onlarla büyüttüm profesör doktorumuz ona sordum verebilirsin hiçbir sıkıntı olmaz demişti
(8,935 puan) tarafından
2 tatli kasigi mi? Yenidoganin mide kapasitesi ne kadar ki iki tatli kasigi hem de tehlikeli olan rezene oneriyorsunuz?

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 291 göst.
13 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nur27 (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 226 göst.
0 oy
2 cevap 109 göst.
16 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde meralgunes (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 275 göst.
31 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gelecegenefes (30 puan) tarafından soruldu
...