0 oy
239 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhabalar kızım şuan  5 aylık. 3 buçuk aylıkken emmeyi bıraktı sütümü sağıyorum ama eskisi gibi gelmiyor. Bugün doktorumuz ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi ama daha erken değil mi eşimle kararsız kaldık normalde bildiğim ilk 6ay sadece mama yada anne sütü verilmeli sizde de aynı durumu yaşayan var mıdır yardımcı olursanız sevinirim. 

4 Cevaplar

0 oy
(2,107 puan) tarafından
Bizde 5 ayligiz başlattı dokturumuz.meyve pureleri ve suyundan birde yoğurt dedi başlangıç olarak 3 gün kuralı ile silikon mama kaşığı ile yedirin dişlerine zarar vermemesi için.elma suyu havuç püresi suyu denedim birşey olmadı iki gündür muz deniyoruz birşey olmadı sonra sebzelere gecicem.

Yani şuan mevsimindeki meyve ve sebzeleri tadım yapicaksnz.gerci doktorunuz detaylı anlatmıştır.
(1 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederimm
-Reklam-
0 oy
(475 puan) tarafından
Canım 5 aylık oglum bizede ek gıda baslayın dedi bugün yarın bende baslıcam benimki hevesli yemeğe mama kullanıyorum zaten. Doktor onay verdiyse sıkıntı etme yogurtla baslayabilirsin
(1 puan) tarafından
Önce sebze öorbasıyla başlayın sonra meyve suyu sonra pürelerr ve yoğurt dedi de bilemedim ya
(475 puan) tarafından
Valla kaç doktorla konuştum canım banada yogurt dediler ilk
0 oy
(9,031 puan) tarafından
Bebeginizin kilo aliminda bir problem yok ise 180 gune kadar mamayla beslemeye devam edebilirsiniz. Mamayla kilo alimi dusuk bebeklere erken ek gida oneriyorlar.
0 oy
(289 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Ya 6 ay kalıplaşmış bir şey çokta takılmayın biz de 2 haftamız var 5 de başlıycaz doktorumuz öyle e dedi doktor ne dediyse o öyle sağdan soldan kalıplaşmış şeylere bakmayın hiç şimdi gelir bir kaç kişi linçler 6 ay dolmadan verilir mi siz bebeğinize napıyosunuz v.s :D 
(9,031 puan) tarafından
Bu gece sizin de benim gibi uykunuz kacmis anlasilan :) Kaliplasmis sey dedikleriniz yillar suren bilimsel arastirmalar sonucu belirlenen ve bebegin sindirim sisteminin en hazir oldugu zamani gosteren gun. Yani sizin deyiminizle kaliplasmis soylemlerimizin alti dolu. Bosa sallamiyoruz :)
(289 puan) tarafından
Her postta doktorlardan daha iyi bildiğinizi belirtiyorsunuz artık randevu verinde size muayene olsun herkes :D doktorların hepsi boşa okuyo
(9,031 puan) tarafından
Siz cok yanlis anlamissiniz, doktorlardan daha iyi bildigimi iddia etmiyorum. Dunya capindaki pediatri orgutlerinin ve Dunya Saglik Orgutu'nun konu hakkindaki kesin goruslerini belirtiyorum. Elbette bebeklerin farkli durumlari olabilir, doktorlar bebege gore oneride bulunuyor olabilirler ama zekanizla doktorun dogru yonlendirip yonlendirmedigini de sorgulayabilirsiniz. 1 sene cocuk nörolojide calistigini soyleyen bir yetiskin norologu cocugumun bir epilepsi nobetini 'her bebekte olur, normal bu' diye yorumladi. Teshis konup tedavi devam ederken fikir almak istedigim, cok iyi oldugu iddia edilen baska bir emekli cocuk norolojisi profesoru oglumun iyilestigini, ilaclari 1 hafta icinde kesebilecegimizi soyledi. Kesseydik muhtemelen su an yogun bakimda olacakti. Evet, kesinlikle doktorlara guvenin ama kararlarinin dogrulugunu da sorgulayabilin. Umarim anlatabilmisimdir.

İlgili bir soru bulunamadı

...