0 oy
528 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde tarafından
tarafından kapalı
Kızlar ayrı ayrı post acmaktansa topluca sorayım dedim. 

1. Sorum bebeğim 2700 kg 47 cm doğdu. hastanedeyken 2500e dusmustu. Neyse Şuan 56 günlük 5 gün sonra 2 aylık olacak. Bugün doktora gittik kalça ultrasonu için. Bebeğin kilosunu ve boyunu ölçtü 4 kilo ve 54 cm çıktı. Boyu iyi ama kilosu sınırda dedi. Sizce nasıl? 

2. Sorum kafasında doğduğunda konak yoktu şimdilerde kepek tarzı birşey çıkmaya başladı Dalin kullanıyorum ondan olabilir mi?

3. Sorum bebeğimde ufak dilalti var doktor emmede sıkıntı olmuyorsa birşey olmaz dedi. Bebeğinde ufak dilalti olup ileride konuşma sıkıntisi olan oldumu?

4. Sorum yüzünde 2 haftalıkken sivilceler çıkmaya başladı ilk başta isilik gibiydi daha sonra iltihaplı olmaya başladı. Doktor arkadaşıma sordum oda isiliktir o geçer dedi. Ama şuan siyah nokta olup delik oluşmaya başladı. Bugün doktor kontrolüne goturdugumde sordum. Sütlü şeyler yeme ondan olabilir dedi dondurma Sarelle hazır paketli gıdalar yeme. Süt içme ama yoğurt yiyebilirsin dedi. Yoğurt nasıl yiyebiliyorum onu anlamadım. Herneyse ben sütten olacağını düşünmüyorum çünkü vücudunun başka yerinde yok. İleride yüzündeki o delik olan yerler iz kalacak diye korkuyorum. Arkadasimin bebeğindede çıkmış bir krem önerdi bana ama krem 150 tl. Geçici birşeyse o kadar para vermek istemiyorum.. Sizin bebeklerde çıktıysa siz neler yaptiniz?

5. Sorum rota virüs ve menenjit aşısı. Duyduğuma göre rotavirus aşısı 2 doz menenjit 5 dizmiş. Rotavirus 300 kusur menenjit 500 küsürmüş. Çok değil mi ya? Tamam bebeğimiz için herşey değer ama bana fazla geldi fiyatı. Yinede mecbur vurdurcaz. Bu aşilarda iz kalıyor mu?

6. Sorum spiral taktirmayi düşünüyorum ama adetsizken istiyorum. Kanamam varken doktora gitmek istemiyorum. Çok farkeder mi sizce?

7. Sorum sezeryan dikiş iziniz ne zaman tamm anlamıyla iyileşti? Şuan benim hala dikiş yeri taş gibi ve bazı yerleri mor. Bazı yerleri pespembe. Normal rengine ne zaman dönecek?

 Tecrübeli anneler cevaplarsanız sevinirim
Bebek Ayı 56 gün
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

7 Cevaplar

+1 oy
(2,106 puan) tarafından
Sınavda gibi hissettim :)) Rotavirus asisini bitirdik menenjit yaptırıyoruz sırasıyla 533 TL alıyoruz doz fiyatını ewet çok zorluyor fiyatları ama çocuğum için yaptırıyorum.rota aşılar ağızdan zaten menenjit te de iz kalmıyor.dogum yapalı 5 ay oldu sezeryan dikislerim artık bütünleşiyor yani ayrılık kapandı sayılır az biryeri kaldı ama yinede dikkat ediyorum.banyo yaptırırken iyi durulayın kafasını köpük kalmasn ondan oluyor konak.bnde uni baby kullanıyorm memnunum.
tarafından
Tek tek sormak yerine aklimdakileri sıralayın dedim. Dikişlerin birleşik ama rengi hala mor. İyi duruladigimi düşünüyorum ama bilmiuorum
(2,106 puan) tarafından
En iyisini yapmışsınz tek tek post acmaktansa.
(283 puan) tarafından
Menenjit tek doz mu 500 acaba 5 doz toplam.mi
(2,106 puan) tarafından
Tek tek doz fiyatı 533 TL malesef:(
(283 puan) tarafından
Kaç doz peki 5 doz dimi bu
(334 puan) tarafından
Yaa süpersin ilk soru soruları bı okuyimde cevaplarım dedim unuttum neye cevap vercemii
(2,106 puan) tarafından
3.5.7.13.aydan iki doz var ewet 5 doz oluyor.
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
1.ilk 3ay ozellikle 500-1000gr araliginda kilo almasi bekleniyor her ay.bebeginiz az kilo almamis ama daha fazlasi her zaman daha iyidir ilk aylar icin.bol bol besleyin.kilosu kotu degil.

2.konak zamanla olusuyor bebeklerde.ben bebek yagi suruyordum 15-20dak sonra banyo yapdiryordum bebekler icin tarak oluyor onlardn kullana bilirsin.iyice yikamak gerek.geciyor zamanla.

3.bebegimde oyle bir durum yok.gorumcemin kizinda dudak bagi var.kesdirmek istemisler peltek olur diye.Rusiyada doktor izin vermemis emmesinde sorun yok ise gerek yok demis.6yasinda Masallah cok guzel konusuyor.diksiyonu felan mukemmel resmen.

4.doktorun tavsiyesine uy derim.

5.rotavirus damla seklinde

6.spinal adetli iken takilyor bildiyim kadariyla.kardesim de takdirdi.

7.sezeryan yeri bunyedn bunyeye deyisiyor.benim.19ay oldu yeri nerdryse belli degil.beyazladi tam.o tas gibu durum da cok erken duzeldi.ama gorumcem 4yil oldu hala hissizlik devam ediyor.
tarafından
Teşekkür ederim canim
0 oy
(301 puan) tarafından
1.Benim oğlumda 2940 kg doğmuştu iki aylıkken 4950 kg olmuştu senin çocuğunda doğum kilosuna göre ıyi almış bence 

2. Konak çoğu bebekte oluyor mustelanin şampuanı var ıyi geliyor 

3. İleride dilde bir patenlik oluyor eğer olursa küçük bir operasyonla dil bağı kesiliyor o zaman bir sorun kalmıyor 

4. Böyle bir sorunumuz olmadı ama isilik tarzı sivilceler cıktı onlarda kendiliğinden düzeldi 

5. Evet aşılar pahalı ama yapılması gerekiyor çocuğun sağlığı için aslında bunların devlet tarafından ücretsiz yapılması gerekiyor her hangi bir iz bırakmıyor 

6. Spral hakkında bilgim yok

7. Ben sezeryan olalı 13 ay oldu hala pembelik duruyor 
tarafından
Senin bebiş iyi kilo almış nasıl besledim canım. . Mustelanin şampuanı da pahalı canım ya. İsilik ne zaman geçti.
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
1. Kilosu bana gayet normal geldi sadece anne sütü alıyorsa iki ayda 1bucuk kilo almış demektir bu da ayda 750gram yapar normal ama doktor bir emzirme düzeni verdiyse mutlaka uy faydası olacaktır. 

2. Dalin içerik bakımdan çok temiz bir şampuan değil ve birçok bebekte alerji yapıyor şuan sadece kepeklenme ise sorun yok ama önlem alınmaz ise ilerde konak yapabilir öncelikle temiz içerikli bir şampuan almanı öneririm. Saçlarını haftada sadece 2 kez şampuanla yıkamak yeterli ve şampuan kullandığın zaman mutlaka iyice duruladigina emin ol. 

3. Bu konu hakkında bilgim yok maalesef.

4. Doktorun dediğine uy derim çünkü süt alerjisi olabilir bir süreliğine süt ürünleri tüketme ve geçecek mi diye kontrol et.  Bilmediğin dokror önerisi olmayan kremleri alma büyük ihtimalle geçici bir şeydir cok sicak zamanlarda benim kızımda da oluyor geçiyor. 

5.rotavirus aşısı ağızdan alınıyor yani iz  yapma gibi bir durum söz konusu olamaz ama menenjit aşısı hakkında henüz bilgi sahibi değilim daha  o aylara gelmedik :) fiyat konusunda Cok çok çok haklısın ama yapacak bir şey yok mecburuz keşke zorunlu olsa ve devlet bütün çocuklara ücretsiz bu imkanı sunsa çünkü çok berbat hastalıklar. Arkadaşımın çocuğu Rotavirus kaptı neler neler çekti hatırladıkça kötü oluyorum bu yüzden ta hamilelikte karar vermiştim yaptıracağım diye. 

6. Hiç spiral taktırmadim bu konu hakkında da bilgi sahibi değilim maalesef.

7. Bu konu biraz kişiden kişiye değişkenlik gösterir mesela benim çok berbat bir vücudum var birçok ameliyat oldum hepsi net şekilde duruyor izleri. 3 yıl önceki Sezaryen yerim bile kabak gibi ortada. Bu da henüz tam anlattığın gibi şiş mor taş gibi belli büyük ihtimalle bu da iz kalacak. Lakin 3 4 ay sonra dikişler iyileşmeye basliyor 6 ay sonra falan rahatlıyorsun uyuşukluk ilk sezaryende 7 ay geçmedi bunda da henüz geçmedi 
tarafından
Yok canım günde 3 4 kez mamada veriyirum. Takviye amacli. Banyosunu 1 gün durup birgün yıkıyorum. Onerdigin şampuan var mi
Profil image (4,556 puan) tarafından
Mustela kullanıyorum memnunum. Önceden unibaby kullanıyordum petrol türevi içeriği varmış hemen bıraktım.  Banyosunu istersen hergun yaptır hatta iyi bile olur bu sıcaklarda ama dediğim gibi şampuanlı şekilde sadece haftada iki kez yeterli
0 oy
(167 puan) tarafından
1. kilosu cok dusuk degil. gelisimi geri kalmadigi surece ve alt sinirin altina düşmedigi sürece problem yok 

2. bizde de konak oldu. sampuani degistirmedim. zeytinyagi ile banyo oncesi 30 dk beklettim saclarini. banyo sonrasi taradim dokuldu konaklar. tekrarlamadi.

3.bizde olmadi. diger muayeninizde farkli dr. seçerek 2. bir bir gorus alabilirsiniz iciniz rahatlar 

4.egzemaya benziyor dediginiz insallah degildir. nedenine gore diyet gerektirebilir. sut  ve sut urunleri kesildiğinde yogurt dahil kesilir gecmis olsun ilerlemeden tedavinizi baslatin 

5.rota 2 doz ve tanesi 300 kusur. agizdan veriliyor.

menenjit icin her dr. farkli takvim veriyor. bizimki 1 yas sonrasi yapilsin pandemi donemi zaten insan gormuyor dedi. ozellikle menenjitin agir gecmesi telafi edilemez sekeller birakiyor. ben yaptiracagim. risk risktir:) malesef ki cok cok pahali haklısıniz. 

6. adetli iken takilir. 

7. 7bucuk aylik olduk hala pembe ara ara kasinir iyilesme donemi dikise ve cilt donemine gore degisir ama 6. aydan  sonra iyilesme baslar dedi dr.
tarafından
Çok teşekkürler canim
0 oy
(247 puan) tarafından
2. Soru. Benim bebeğim 10 aylikken kafasında konak oldu. Büyüyünce de olabilir yani. Bebeklerde fazla yağ birikimi sonucu konak oluşur. Bir hastalık değildir. Her banyosundan 1 saat önce zeytinyağ sür yıkamadan önce ince tarakla saçının tersi yönüne bastirmadan tara yıka. 1 2 haftaya gEcer.

4. Sütlü şeylerden sadece yüzünde oluşur doğru. Benim kızımında süt ürünleri alerjisi çıktı ek gıda verirken. Peynir yoğurt verdim sadece yüzünde pullanma ve soyulma oldu. Süt ürünlerinı kesince 2 hafta içinde düzeldi. Tekrar denemek için 1 yaşını bekliyorum.

5. Rota 2 doz. Tanesi 310 TL. Menenjit 3 doz. Tanesi 535 TL. İz kalmıyor. Rota zaten iğne değil damla. Menenjit iğne benim kızımda aşıdan sonra ateş yaptı menenjit bilgin olsun. Mecbur yaptircaz yapacak bir şey yok. 

Bilgim olan sorular hakkında yardımcı olmaya çalıştım :) 
tarafından
Ama ben ek gıda vermiyorum ki. Mecbur yemiycem bakalim ama doktorum ne alkaysa yoğurt yiyebilirsin dedi
(247 puan) tarafından
Tamam ek gıda  vermesen de sen emzirdigin için yediğin ictigin sütünden ona geçiyor
0 oy
(215 puan) tarafından
Canım konak zamanla oluşuyor kafasında dalinden kaynaklı değil baş kısmını yıkarken zarar gelmesin diye çok iyi temizleyemiyoruz o yüzden oluyor banyo yapmadan önce kafasına zeytinyağı sür sonrasında da bebek fırçası ile yavas yavaş konakları tara. Alerji konusunda bence doktorunu dinlemelisin çünkü benim bebeğimde de dediğin gibi sadece yüzünde sivilceler çıkıp beyaz su topladı sonrasında küçük küçük yaraya dönüştüler süt alerjisi olabilir diyet yaparak bir deneyelim dedi doktorumuz deipi gibi yaptım gerçekten de süt alerjisinden dolayı oluyormuş 4 aydır hala diyet yapıyorum emzirdiğim için. 
tarafından
Ay süt türevlerinede bayılırım. Paketli gıdalarda tüketme dedi
(215 puan) tarafından
Bende çok severim özellikle de doya doya çikolata yemeyi çok özledim ama bebeğim için onun sağlığı daha önemli

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 188 göst.
26 Nisan 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Sultankeskin (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 170 göst.
12 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde NurBayburt (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 155 göst.
0 oy
5 cevap 456 göst.
...