0 oy
282 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Arkafaşlar 7 aylık bebege şehriye çorbası yapsam salcasız tuzsuz olurmu yani evde ne verebilirim yumurta yogurt hariç meyve püreleri yapıyorum ama yetersiz kalıyor sanıtım kilo almıyor

5 Cevaplar

0 oy
(936 puan) tarafından
Yoğurt çorbası, tavuk suyuna çorba, mesela tarhanayi pişirirken önce kıyma kavur besleyiciligi artar. Sebzeler verebilirsin. İster parmak şeklinde hasla eline ver ister püre yap.
-Reklam-
0 oy
(247 puan) tarafından
7. Aydan itibaren artık kuzu kiyma ve tavuğa geçiş yapıyoruz. Şuan mevsiminde olduğu için bezelye, taze fasulye, semizotu, enginar verebilirsiniz. Kabak havuç patates zaten veriyoruz. Soğan sarimsak da artık koyabilirsiniz yemeklerine. Kapya biber ekleyebilirsiniz ya da kapyadan salça yapabilirsiniz. Yumurta sarısı ve yoğurt verebilirsiniz. Kuzu ilikli kemik suyu hazırlayıp yemeklerine 1 2 küp koyabilirsiniz. 

Mesela normal yemek yaparmış gibi tencere kiyma sogan taze fasulye kapya biber koyun icine de biraz sarimsak koyun pissin çatalla ezip verin. Ya da tencereye sogan tavuk arpa şehriye havuc koyun çatalla ezin verin. Yemekler katı kıvamlı olsun sulu olmasın. 
(137 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım denicem
(354 puan) tarafından
cok saol banada yardkmci oldunuz) 7aylik kizim alerjik)  sogani kiymayla top gibi yapib kynatip vermek olurmu? ya sogan nasil yapiyorsunu yeçeklerde?
(247 puan) tarafından
Soğanı minik minik doğrayin kavurun kıymayı koyun bir ceviz büyüklüğünde olsun onu da kavurun üstüne de sebzeleri ekleyin :)
(354 puan) tarafından
ben soganjde etide makineden cektim sonra kaynatdim iki kere sonra verdim ( yalnismi yaptim?
(247 puan) tarafından
Evet :( o kadar çok pişirmeyin blender dan çekmenize de gerek yok ki, besin değerlerini öldürmeyin.
0 oy
(63 puan) tarafından
Yoğurtlu şehriye yaptım ben bugün 6 aylık sonra kemik suyuna çorbalar yapablrsin kabak hasla içine bulgur koy çorba yap baya var çeşit
0 oy
(512 puan) tarafından
Canım bebekler için irmik unu, yulaf unu, tam buğday unu faln satılıyor nette. Aşçı anne sitenin ismi. Bebek tarhanası var. Ben irmik pişiriyorum içine meyve püresi katıyorum. Yulaf pişiriyorum içne yoğurt katıyorum. Ne bulursam işte. Sebzeleri haşlayıp katıyorum faln. Yiyo baya valla. 
(137 puan) tarafından
Hepinize teşekkür ederim
0 oy
(54 puan) tarafından
Tel şehriye canım köy zeytinyağı ile kavur rengi dönünce 1 domates rendele üstüne et suyu tavuk suyu ne varsa birde normal su nane bem öyle yapiom kızım yio benim kızımda malesef zayif:(
(71 puan) tarafından
Domates 1 yaşa kadar yasak. Alerji yapma riski yüksek olan sebzelerden.

İlgili bir soru bulunamadı

...