0 oy
304 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (664 puan) tarafından
Eşimin işi yüzünden başka sehirdeydik bebeğim 9 aylık olana dek. Bir buçuk aydır memleketimize geldik.  

 Canım kızım bana çok düşkün çünkü hep yalnızdık, bı komsumuz vardı orda. Hep kucagimdaydi, tuvaletin kapısını bile tam kapatmazdim. Buraya geldik yine çok kimseye gitmiyor, çocuklara gidiyor yaşça büyük kuzenlerine, babaannesi deresinde duruyor ama geçen gün bi saatliğine pazara gittim evin odalarında beni aramis bulamayınca ağlamış kucakta gezdirmisler dışarı çıkartıp uyuyakalmis çocuk. 

 Ve ben de ona çok bağlıyım. Uyuyunca ne zaman uyanır diye bekliyorum. Uyuyunca kucagima alip Ben de uyuyorum, tırnaklarını kesmeye kıyamıyorum, bezini açarken bile kontrol ediyorum ne yemiş ne zaman çıkarmış diye, mideniz bulanabilir, kusuruma bakmayın. Çok seviyorum onu. Kokusu sesi nefesi ya ona birşey olursa diye aklım çıkıyor. Bı yere gitsem defalarca arıyorum, banyoda bile 15 dakikadan fazla durmuyorum. Hep emzirmek istiyorum. Ya ona birşey olursa sorusu aklımdan çıkmıyor. Biri zarar verirse, biri bı yerine dokunursa biri kötü birşey yaparsa diyorum. 

 Babaannesi çok iyi bakar bebeğime, benim gibi çorbalar yapamaz çileğin bir yaşına kadar verilmemesi gerektiğini bilemez ama kendi 9 çocuğuna bakmış büyütmüş. Neyin vitaminli olacağını bilmiyor, çaya ekmek doğrayıp veririm ona diyor mesela, tabiki kasıtlı veya art niyetli değil ama belki sağlıksız veya faydası olmayan birşey verir diyorum. Ya namaz kılarken çocuk bir yere gitse fırını açsa merdevenleri çıksa diyorum. oğullarından olma ilk torunu, kızım diye seviyor kızımı anne kurban olsun diyor ama ben kiskandigimi da belli ediyorum hemen. Izin vermedim diye saçını kesmedi kızımın keselim dedi izin vermedim karışmadi. Çok iyi bakar ama ben mi pimpirikliyim bilmiyorum. 

Çocuğumu nasıl bırakacağım, memurum atandım. Binbir emekle okudum. Evlendim atandım. Hamile kaldım korona çıktı. Doğurdum ücretsiz izin aldım. Bebeğim 11.ayinda dişleri çıktı yürüyor birkaç kelime söylüyor. Çalışacağım yer evimden bı saat kadar uzakta araba ile.  Çok uzun ve karmaşık oldu kusuruna bakmayın. 

Neler yaşadınız neler yaşayacağım ne yapmalıyım sizce 

1 cevap

0 oy
(379 puan) tarafından
Öğretmenim . Ilk oğlumu 5 aylıkken bıraktım çalışmaya başladım. Baslarda  Zor oldu tabi. Bi boslukta gibiydim.Hep aklım evdeydi. Ama alıştık.. Çünkü hem onu  hazirladim az az bir yerlere giderek onu birakarak  hem kendimi kafa olarak hazırlamıştım.  Şimdi 2.Oğlum 25 günlük ve eylülde yeni okul dönemiyle yine başlayacağım. Ücretsiz izin almak gibi bi durumum yok. Oğlum da 3.5 aylık olacak. Yine bir şekilde hazırlayacağız birbirimizi. Bence sizde önce kendinizi hazırlayın kafa olarak bu duruma sonra da çocuğunuzu.  Dediginiz gibi bırakacağınız kişi yabancı değil babannesiymis. Gözü gibi bakacaktır eminim. Kolay gelsin şimdiden
(664 puan) tarafından
Bir saat bir saat bırakayım sonra alışınca iki saat olsun sonra arayı uzatayim diyorum ama yapamıyorum. Nasıl hangi gün başlayayım bilmiyorum
(379 puan) tarafından
Bence siz hazır değilsiniz daha. Siz kendinizi hazırlayın önce sonra bebek alışır zaten.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 135 göst.
0 oy
5 cevap 425 göst.
0 oy
4 cevap 515 göst.
...