0 oy
698 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (7 puan) tarafından
tarafından kapalı
45 gün once sezeryan ile sağlıkli bir bebek dunyaya getirdim cok sukur. Ilk 1 hafta hic ummadigim bir sekilde lohusa buhrani yasadim o da gecti. Normalde çocuktan once cok becerikli aynı anda bir cok isi halledebilen bir insandim. Simdi sadece cocukla ilgilenebiliyorum, evin isleri ve yemek ile maalesef cok az ilgilenebiliyorum. Annem toparla kendini artık diyor ama bebek uyumazsa ben nasil islerimi yapacagim ki. Kendimi cok aciz ve beceriksiz hissediyorum. Ne zaman duzene girerim, bebek ne zaman biraz daha adapte olur? Herkes 3 aydan sonra her sey cok daha kolay diyor ama insan inanamiyor tabii.
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

16 Cevaplar

0 oy
(502 puan) tarafından
Postunuz kapanabilir sohbet kısmına yazarsanız daha iyi olur
-Reklam-
0 oy
(602 puan) tarafından
Öncelikle çevreden gelen olumsuz şeylere kulağınızı tıkamanizi öneririm. İlk günler daha zor oluyor evet amabebek büyüdükçe bı düzen oluşuyor yavaş yavaş tabiki herşeye yetisemiyo insan evi çocuğu halletsem kendine vakit ayırıp ilgilenemiceksin zaten. Sana tavsiyem bebeğinle olan zamanın tadını çıkar ev işi yemek herzaman yapılır ama bu günler geri gelmez.
0 oy
(284 puan) tarafından
Cnm bir kac aya kadar düzelir merak etme Allah yardimcin olsun bende öylrydim simdi ise com sukir hergun temuzlik yapiyorum bebegim 8 aylik cogu kisi bebekli is yapamiuor yemek yapamiyor bosver sen bebrkle ugras bebekten farz degil ya isler
0 oy
(8,985 puan) tarafından

Şu anda bebeğiniz ev işlerinden daha önemli. Anneniz yakınsa 'toparla kendini' diyeceğine destek olma amaçlı iki kap yemek yapıp getirse keşke. Bunun beceriksizlikle hiç ilgisi yok. Kendinizi öyle hissettirmelerine izin vermeyin. 3 4 ayda bebek biraz daha düzene giriyor. İşler kolaylaşıyor. Tecrübeyle sabittir :)

0 oy
(202 puan) tarafından
Canim bende hep boyle gidicek zannediyodum annem olmadan bakamam zannediyodum ama suan 4 aylik dedgin gibi rahatliyosun icini ferah tut hersey rayına oturacak cocugun huyunu suyunu ogrencen bakışından bile ne derdi oldgunu anlican sadce sabret
0 oy
(684 puan) tarafından
Canim beceriksizlik degil bu her cocuklu ev oyle,aldirma kimseye zamanla bir duzen olusacak merak etme,simdi isleri dusunme onemli bebegin ve sensin.
0 oy
(1,370 puan) tarafından
2 buçuk aylık bizde de durumlar aynı malesef, bazen kendimi bile doyuramıyorum. Su içmeyi, lavaboya gitmeyi unuttuğum oluyor. Ev işi Allah'a emanet. Ağlayan bebeği bırakıp iş yapacak değiliz. İşler bebekten kıymetli mi?
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Bende inanamiodum annemler gideriz yakında dediğinde ağlamıştım bana acidilar 3 ay yanında kaldılar şuan hayal edemediğim kadar güçlü bir anne oldum 2 aydır bebişime bakıyorum evimin işini de ihmal etmiyorum ki çok kötü 4. Ay atağı geçirdiğimiz halde sabret şimdiden bunlar için uzulmebe erken ev değil öncelik bebeğin olsun temizlik zaten nankör su zaman geri gelmiyo biz 5 aylık olduk dönüp bebeklik resmlerine bakiorm
0 oy
(3 puan) tarafından
Merhaba cnm bende 49gunluk senin gibi taze anneyim.bende aynı sorun var üzülme ve bana yardım eden yok doğru düzgün çok gunler öyle agladimki bebbegim kilo kaybetti ve az kalsın sarılık oluyordu oylemi ev darma duman sütüm yok ama şimdi maslalhh toparlandı .banada diyorlar üç ay sonra rahatsın yok hiç bir zaman olmayacak herkes kendinden pay biçerek yorum yapıyor valla eşim salla dedi işi önemli olan bebeğimiz sağolsun sadece eşim yardımcı oldu o olmazsa ben bırak depresyon Allah korusun çünkü çok acemiyim ilkkez anne oluyorum.sana ve kendime tavsiyem bebegin sağlıklı mı en önemli bu yavaş yavaş toparlancaz eminim üzme kendini annedasim.yakinda o özgür günler bizi bekliyor burayada yazarız.sevgiler bebeğinize op yerime.
0 oy
(1,942 puan) tarafından
6.aydan bildiriyorum. İşler daha da zor ek gıda başladı ona da ayri ye.ek yapılıyor ve ben ona bolunuyorum. 
(129 puan) tarafından
Demı al bndende o kadar ek gıda dısımız cıktı yanımdan gıdıyım aglıyo saglıklı olsunda
0 oy
(43 puan) tarafından
Öncelikle bende doğum yapalı daha 17 gün oldu bende 1 hafta duygusal olarak çöküş yaşadım ama bu dönemde eşim ve annem çok destek oldu ve kesinlikle dışardan olumsuz söylemleri düşünme annende sana öyle birşey söylemesi ne kadar doğru bilemdim cnku insan dışardan yanına bir destek arıyor ki bu kişi annen olmalı. Evet 3 ayı herkes söylüyorsa demekki gerçekten öyle banada çok öyle dediler sabret çocuğunun kokusunu içine çek uyumasını izle emzir göğsünde uyut. Evin işi gelip geçici yapılır. Hiç bsey senden ve bebeğinden önemli değil unutma.
0 oy
(147 puan) tarafından
Yeni doğan bebek yoğun ilgi gerektirir o yüzden insan bir çok şeye yetişemiyor ama yavaş yavaş sürece adapte olursunuz. Artık yavaş yavaş uzun uyumaya başlayacak bende ilk zamanlar gündüz fırsat bulamıyordum her işimi gece bebek uzun uykuya geçince yapıyordum. İşleriniz ayırın her gün bir işinizi bebeğiniz uyuyunca aradan çıkarın. Ve benim yöntemin şu toplamamak için evi dağıtmamaya temizlememek için evi kirletmeye özen gösteriyordum. Aşırı dağılıp aşırı kşrlenmezse günlük işler 1 saatte biter. Mesela tuvalete  girdiğimde hemen elimde tuvaleti yıkayıp lavabosunu köpürtüp öyle çıkıyordum. Günde 1 defa lavaboya girdiğinde bunu yapsan yetiyor.  Kısıtlı zaman olunca kendime böyle çözümler ürettim ne yapayım. Bulaşıkları biriktirmşyordum mesela elimde su bardağı varsa tezgahın üstüne bırakmıyordum hemen makineye birilşnce hiç yapılmıyor yemek yaparken bile bulaşık kirletmemeye özen gösteriyordum halbuki eskiden 1 yemek yaparken 10 tane kaşık kullanıyordum. 
0 oy
(532 puan) tarafından
Daha çok küçük canım normal böyle olman sen bebeğinle ilgilen herşey zamanla düzene girer 
0 oy
(690 puan) tarafından
Sezeryan doğumdan sonra eve çıkınca kayınvalidem geldi sakin kucağına alma alışmasın işin kalır dedi bende işim ,yemeğim kalsın bebeğim bidaha bu kadar küçük olmayacak ben tadını çıkarıcam dedim.aynende öyle yapıyorum yetişirse akşama yemek yetişmezse makarna,yetişirse ev süpürüyorum yetişmezse 3 günde bir .napayım bu kuzular çabuk büyüyorlar valla laf söyleyen gelsin kendi temizlesin sizede tavsiye ederim. 
0 oy
(334 puan) tarafından

Canım üç çocuk annesiyim büyük oğlum 20yasinda kapıdan geçince yemek varmı .bı duş alır banyo içler acısı su gömleğimi ütüle anne bı giyinir bı gör küçük 15,yasida bı su bı emmek alır aksama kadar telefon elinde derste tim diyo kız bebek 4aylik oldu kimseden  fayda yok bide istekleri bitmiyo gece kızımı uytuyorrum zor dallan bı bebek yemek ne yapcaksam bı on hazrlik yapıyorum ertesi gün rahat oluyo sonra salonu bebek uyanıkken mutfağı uyuyunca yatak odasını onla topluyodum nyani bebekle yaptığım işler onsuz yaptığım işler diye böldüm resmen kendi banyomuda o uyanıkken yapıyorum su  sesini seviyo perdenin arkasında ana kucağında duruyo sonra saçımı kuruturken rahhatliyo evi süpürge yaparken çok mutlu oluyonyani başında dursam bende oda daha çok daralicak işlerine onuda dahil et bak daha iyi olucak yavaş yavaş dene derim ilk oğlumun basidan ayrılmadım bensiz oyun bile oynamiyodu ikinci. Her işime dahil ettim beni hiç üzmedi cami bile silsem camsil onun elindeydi büyük oğlum hiç bişey bilmiyo eline aldığın suya atiyodu kumanda filan belki annen toparlan derken bunu kast edmistir canım inşallah anlata bilmistirimm biraz uzun oldu:angel:

0 oy
(235 puan) tarafından
İlk 2 ay biz de öyleydik evde annemler ve eşim de destek olmasına rağmen sadece kızıma odaklandık. Çok şükür 3 aylık olmasıyla hem ev işlerini hem ofis işlerini yaptım hem de bebeğimle tek başıma ilgilenmeye başladım. Her günümüz biraz daha iyiye gidiyor çünkü bebek büyüdükçe etrafa ilgisi artıyor. Sağa sola bakıyor kendi kendine oyun yapıp durabiliyor. Ya da beni uzaktan takip ediyor. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 433 göst.
0 oy
4 cevap 340 göst.
8 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Süt kuzusu (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 165 göst.
19 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Baharda papatya (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 563 göst.
...