0 oy
277 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (62 puan) tarafından
Merhaba kizlar, çarşamba gunu 3 ayıni dolduracak erkek bebeğim var.İlk başlarda gündüzleri de kucak dışında uyuyordu.40 imiz baya zor geçti.Cok ağlayan huzursuz olan bir bebekti.Husursuzlugu 40 tan sonra özellikle de 2 aydan sonra baya düzeldi ama daha 40 i cikmamisken bir süre sonra gündüzleri yattığı yerde uyumamaya başladı.Onceden mesela poposuna hafif hafif vurup yattığı yerde pispisleyince uyuyordu uyansa bile devam ediyordu ama daha oyle olmuyor.Emzirirken uyuyakaliyor genelde ağzından da kendi çıkarıyor memeyi.Ne güzel uyudu yerine koyayım diyorum ama uyanıyor  kısa surede.Uykusunu alsın huzurlu olsun diye mecbur kucagimizda tutmaya başladık hep gündüzleri uyurken.Geceleri beşiğinde uyuyor sıkıntı olmuyor ama gündüz inanın hiçbir şey yapamıyorum.Hep kucağımda uyumak istiyor.Aferdesiniz ama WC ye bile gidemiyorum böyle olunca.Bende diğer anneler gibi çok istiyorum bebeğim uyurken dinlenebilmeyi veya bir iş yapabilmeyi.Ama inanın olmuyor.Yatacagi yere koyunca ya 2-3 dk sonra uyanıyor ya da en fazla yarım saat uyuyor.Boyle olunca da uykusunu alamadığı için huzursuz oluyor.Ama kucakta uyuyunca uzun süre uyuyor.Kac kez denedim ama olmuyor yani huzursuz olmasın diye mecbur yine kucakta tutuyorum.Gunduz de keşke gece gibi kucak dışında uyuyabilse de bende işimi yapsam veya dinlenebilsem.Boyle olunca oturduğum yerde kalıyorum öyle 1 saat 1 buçuk saat.bazen 2 saat.Mesela bakıyorum kucağımda uyurken de bir süre sonra gözleri açılır gibi oluyor ama sonra yine devam ediyor uyumaya.Ama yerde olunca böyle olmuyor ağlıyor kısa surede.Cok uzun oldu ama benimle aynı sorunu yaşayan var mı acaba varsa sizler bu duruma nasıl çözüm buldunuz bu hep böyle mi gidecek bilmiyorum.
Bebek Ayı 3

4 Cevaplar

0 oy
(62 puan) tarafından
Iyice içi geçtikten sonra beşiğine koyup sallayınca hiç uyanmıyor ilk koydugun anda gözünü açıyor ama 5 dk sonra uykuya tekrar dalıyor bebekten bebege değişir tabi ama bu şekilde düzene giriyor yavaş yavaş 
(62 puan) tarafından
Valla kaç kez denedim ama en fazla yarım saat uyuyor o şekilde.
-Reklam-
0 oy
(213 puan) tarafından
Bizim de 3 ay bitmesine 9 gün var. İnanın aynı durumdayız. Uyurken arada emzik alırdı onuda almıyor. Sürekli yumruk yapıp ellerinş emiyor. Sürekli inliyor. Meme de uyumak istiyor. Normlde emzirip bırakırdım uyurdu. Beşiğinde ilk günden beri uyumuyor anakucapında Yada Reflü yatağında uyurdu şimdi sadece yüzüstü ve koltukta uyumak istşyor. Sol mene yi emiyor sağ meme görünce eti çekilmiş gibi ağlıyor. Uyuyor en fazla 20 dk sonra ytanıyor. Uykusunda kıpır kıpır. Ben de inanın delirme noktasına geliyorum. Emziğe alışmadığına çok pişmanım zorla verseydim diyorum.
(62 puan) tarafından
Benimki de bazen emmek istemiyor kavga gürültü emzirmeye çalışıyorum :) Bazen de çok istekli oluyor.Emzige gelince benimki başlarda biraz biraz tutuyordu ama sadece aciktigi zamanlar tutuyordu.Bir süre sonra daha tutmamaya başladı.Cekip de ağzına bişe gelmediğini fark edince sinirlenip ağlıyor atıyor emziği :) Bende diyorum keşke tutsa işimiz daha kolay olurdu belki de
0 oy
(2 puan) tarafından
Benim bebegim de 3 ay 10 gunluk. Yaklasik bir aydir yüz üstü yatırarak çözüm buldm. Yoksa kucagimdan indirdigm anda gozlerini aciyordu. Bu sekilde bazen 4 saat bile uyuyur.
(62 puan) tarafından
Peki kucağınizdan yere yüz üstü koymaya çalışınca uyanmiyor mu ki
0 oy
(799 puan) tarafından
Bide yarım kundak yapıp yatır canım
(62 puan) tarafından
Doğduğu günden itibaren hep tam kundak yapıyorum.Ama yarım kundağı da bir denerim sağolasıniz

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 881 göst.
0 oy
1 cevap 276 göst.
0 oy
6 cevap 576 göst.
0 oy
2 cevap 245 göst.
...