0 oy
209 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
Kızlar inek sütünü biraz sulandırıp yoğurt mayalasak bebegimz için sakıncası olur mu ? Pastörize sütten ziyade elimde organik köy sütü var ziyan olsun istemiyorum o şekilde bebeğine yoğurt mayalayan var mı ?

12 Cevaplar

+1 oy
(3,669 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Kiz Allahaskina herkes inek sutu yasak demis 1 yasina kadar. Hayir direk inek sutu yasak icirmek yani. Yogurt mayalayabilirsin sulandirmana gerek yok direk mayala ver afiyetle yesin :)
(114 puan) tarafından
Çok şükür teşekkür ederim :)
(3,669 puan) tarafından
Rica ederim canim :)
-Reklam-
0 oy
(74 puan) tarafından
Galiba 1 yasina kadar inek sutu verilmiyor bebeklere cnm 
(275 puan) tarafından
İnek sütü nu sormamis ki yoğurt sormuş. 6. Ayda başlanıyor yoğurt
0 oy
(209 puan) tarafından
1 yaşına kadar inek sütü yasak canım devam sütü ile yada keçi sütü ile yapılıyormuş ben araştırdım ama tabi sen bilirsin okuduğuma göre vermeden önce yoğurdu bebeğinin üst dudağına ve bıyık bölgesine sürüp 1 saat kadar beklemen gerekiyor alerjik reaksiyon gösterecek mi diye yada doktoruna danışmalısın
(275 puan) tarafından
Yok öyle bir şey. Yoğurt için günlük süt yada mandıra sütü öneriyor doktorlar. İnek sütü sadece direk içmek için yasaklar arasında.doktorlar lor yapın kefir yapın yoğurt yapın inek sütü ile verin bebeğinize ama inek sütünü icirmeyin direk olarak diyor sadece
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Güvenliğiniz bir yerden aldıysanız önce kaynatıp sonra yoğurt yapabilirsiniz. Sulandirmaya gerek yok. Aşağıda yorum yapan arkadaşın yanlışı var. Pastörize süt zaten inek sütüdür. Yoğurt şeklinde 6. Aydan sonra rahatlıkla verebilirsiniz.
0 oy
(59 puan) tarafından
Benim kardesim kızına ben oğluma  falan hep ev yoğurdu yapıp yedirdik hiç bisey olmadı biraz tattır yerse yesin 
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Ben inek sütüyle mayaliyorm.
(114 puan) tarafından
Bi alerji oldu mu meyve falan koyup veriyomusuniz içine nasıl öğünleri
(2,106 puan) tarafından
Günlük taze mayaliyorm 3 gün kuralı ile verdim bir alerji falan olmadı.diger meyveleri de 3 gün kuralı ile denedim.yogurdun içine artık muz koydum verdim bugün yedi.once tadım yaptirin tek tek sonra karışıma geçin.
0 oy
(14 puan) tarafından
Bizim doktorumuz kesinlikle pastorize olmayan sutculerden alinan sutlerle yogurt yapmami soyledi ve ben 6 aylik oldugu an itibari ile yogurt veriyorum. Ayni zamanda pirinc unlu ya da irmikli mama yaparken de yari inek sutu yari au kullaniyorum. Bence sen doktorun ne diyorsa onu yap. Herkesin kafasindan cikan sesle olmaz. Ben olur diyorum cunku doktorum oyle diyor ama baskasi 1 yasina kadar inek sutu yasak diyor. Karar senin
0 oy
(284 puan) tarafından
Ilk basta tatirin inek sutu alerji  olasigi var alerjisi uoksa bir sakincasi uok
0 oy
tarafından
Hiçbirsey olmaz verebilirsiniz
0 oy
(684 puan) tarafından
Ozellikle sut urunlerine alerjisi olan cocuklari diyemem,ama direkt inek sutunu verince alerji olur diye biliyorum ben,yogurt yogurt seklinde degisime ugruyor verile bilir diye biliyorum ben.Ben hep oyle  verdim canim,6 ayin ustundeyse bebegin tadim yaptir 3 gun bisey olmazsa ver.Alerjisi olsa zaten 3 gunde belli edecek.Ha benim oglum yogurtdan alerji oldu ama ben erken vermistim o yuzden sonradan verdim bisey olmadi sutu alip alip guzelce evde kaynatiyorum,kendimi mayalıyorum.
0 oy
(106 puan) tarafından
O yasak bu yasak. Bu ikinci cocugum

İnek sutu satin aliyorum. Yogurdumu herzaman kendim yapiyorum. Bebegim simdi 6 aylik

Dolaptan az bisey yogirt cikartiyorum. (Kendi yedigimizden) ılıdigi zaman bebegime yediriyorum. Cok da seviyolar. Diger coxugumda 6 yasinda. Masallah hep yogurt yer cok da sever. 
0 oy
(275 puan) tarafından
Sulandirmaya ne gerek var ki onu anlamadım ama. Ben hep inek sütü ile yoğurt mayaliyorum. Pastörize süt tercih edecekseniz de günlük süt olmalı zaten. Hepsi inek sütü yani. Doktor lar mandıra sütünü daha çok öneriyor 10 dk kaynatın mis gibi yoğurt yapın sonra. Ev yoğurdu ile beslensin kuzucuklar ben çocuklarımı öyle büyüttüm asıl paketli gıda ne varsa ondan uzak durmak lazım diye düşünüyorum :)

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 508 göst.
25 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mevakuş (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
16 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Didemkle (359 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 158 göst.
27 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İfteri (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 138 göst.
8 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bebeksincap (21 puan) tarafından soruldu
...