0 oy
190 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde tarafından
Arkadaslar pudra kullaniyor musunuz annem koltuk altlarina falan sür diyor ama doktora hala danişamadim sizler kullaniyor musunuz

10 Cevaplar

0 oy
(36 puan) tarafından
Ben kulanıyorum 
-Reklam-
0 oy
(799 puan) tarafından
Ben kullanıyorum 5 aylık oldu
0 oy
(320 puan) tarafından
Kullanmıyorum. Gerektiği zaman pişik kremi sürüyorum fakat pudrayı kendime dahi kullanmıyorum
tarafından
Neden kullanmiyorsunuz mesela iceriginde falan mi bise var detayli bilgi verebilir misiniz
(320 puan) tarafından
Pudranın uçup ciğerlere zarar verme riski var canım.
tarafından
Cok sagol canim kullanmiyordum zaten ama kullansam mi diy3 dusunmustum bunlari duyunca hic kullanmam artik
0 oy
(1,174 puan) tarafından
Hiç kullanmadım pişik kremleri daha etkili
0 oy
(8,987 puan) tarafından
Pudranin zararli oldugunu artik bilmeyen kalmadi herhalde. Niye surecekmissiniz?
tarafından
Ne gibi bir zarari var aydinlatir misiniz ben bilmiyorum mesela
Profil image (4,556 puan) tarafından
bebek pudrası, aslında vücuttaki nemi çekerek içine hapsediyor. Bu da cildin kurumasına yol açarak pişiği geçirmek yerine, aksine tetikliyor. Pudra toz halinde olduğu için dökülürken akciğerlerdeki alveollere inebiliyor. Bu da akciğere yabancı cisim etkisi yapabiliyor. Pudra toz olma özelliğinden dolayı boyun altı, koltuk altı, genital bölge ve kıvrım yerlerinde birikiyor. Birikme sonucunda da ikinci enfeksiyonların o bölgelerde yerleşmesine neden olabiliyor. Bebek pudrasının içeriğinde yer alan asbest, akciğer zarı kanserine yol açabiliyor. Bu sebeple başta Amerika olmak üzere bazı ülkelerde bebek pudrası kullanımı yasaklanmış. Bebek pudrasının toz parçacıkları ürogenital sistem boyunca hareket ederek yumurtalıklara yerleşebiliyor. Yapılan araştırmalara göre genital bölgede sıklıkla kullanılan bebek pudrası, yumurtalık tümörlerine yol açıyor.
(8,987 puan) tarafından
Daha detaylı yazamazdım :)
tarafından
Cok tesekkur ederim bilgin icin canim ya hakkini helal et o kadar uzunca yazmissin kullanmamistim bunlari duyunca asla kullanmam
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Ben kullanıyorum özellikle banyodan sonra annemin tavsiyesiyle eskiden kullanirlarmis bizlere.eczaneden bebekler için ilaçsız pudralar var.
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Pudra gözenekleri tıkar yetişkinler için bile zararlıdır kaldı ki el kadar bebeğe neden kullanılır hâlâ anlamış değilim. Hadi eskiden krem vs kolay bulunmazdı pahalıydı pudra yaparlardı ama şimdi öyle değil ki hâlâ şu eskilerin kafasından gitmeyi bırakmak gerekiyor. Tamam tecrübe iyi bir şey ama bu büyük bir gerçek eskiler her zaman doğruyu yapmadı. 
0 oy
tarafından
Yetıskınlere bile pudralı deodorant önerilmiyor ciltteki gözenekleri tıkıyor devamında tahrıs yapıyor. Saf pudranın daha hassas bir cilde uygulandığını düşünürsek sonucları tahmin etmek zor olmasa gerek. Pudranın mantıgı pişikten önce cildi kuru tutmak Baska alternatifler bulunabilir, zaten pısık olmuşsa hıc bir yararı olmayacak hatta pişiği daha kötü yapacaktır. 
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Hayır kullanmiyroum onun yerine kremler kullanın çok sağlıklı değil ve astıma kadar yolu var allah korusun  araştırın isterseniz 
0 oy
(213 puan) tarafından

Johnson & Johnson markasının Bebek pudrasında Asbest katkısına rastlandığı ve bu Asbest in kadınlarda özellikle yumurtalık kanseri yaptığı açıklanmıştı. Pudralardaki "Talk" özelliğini Asbest maddesi gerçekleştiriyormuş ve bunu içeriğinden ayırt edemiyormuşsun. Bu yüzden kullanmıyorum. Heryerine pişik kremi sürüyorum :)

tarafından
Cok tesekkur ederim bilgin icin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 287 göst.
20 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ayşegulleren (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 394 göst.
26 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hiram ❤Arasım (478 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 154 göst.
28 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Papatyapapatya (122 puan) tarafından soruldu
...