0 oy
187 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (69 puan) tarafından
Merhabalar anneler kızım 10 aylık olmak üzere 2 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi.nefroloji takibindeyiz.ilaç kullandık 10 gün sonrasında böbrek ultrasonu çekimdi temiz çıktı bir tahlil verdik ods temiz çıktı aylık vermek için gittim tahlil şimdi yine enfeksiyon var . Kızıma ıslak mendil çok nadir kullanıyorum hep  evdeyiz poposunu hep yıkıyorum banyoda suda oturtmamaya dikkat ediyorum kurutuyorum. Anne sütü alıyor hala ve mamalarını doğal alıyorum hep. Bayağı da titizim. Hatta kakasını yaparken anlıyorum yüz ifadesinde günde 1 kere yapıyor ve altında kalmıyor bike.

Sormak istediğim bu süreçten geçen anneler neler yapıldı bebeğinize. Benim kızım tahlil vermese gayet sağlıklı belli bile etmiyor asla .ne ateş ne kusma ne iştahsızlık hiçbiri yok ında .
Bebek Ayı 9.5

1 cevap

0 oy
(438 puan) tarafından
Aynı sorunu yaşadık ve toplam 3 kez antibiyotik kullandık. En sonuncu antibiyotik igneydi bir tek o iyi geldi. 2.3 ay bununla uğraştık hiç bir belirti yoktu kızım çok iyiydi ama bakteri çıkıyordu. Bizimki e.coli diye bi bakteriydi hepimizde var olan ama kızımda yüksek çıkan. Kesin sebebini bulamıyorlar. Şundan ya da bundan diyemiyor kimse. Aşırı titiz biriyim bebeğime karşı özellikle. Yediği her şeyi defalarca yıkar herseyini kendim yaparım. Ekmeğinden, içeceğine ama yine de sakınan göze çöp battı. Her bebekte oluyormuş bakteri ama hepsinin vücudu farklı bakteriye tepki veriyormuş doktorumuz öyle dedi. Sadece ilaç iyi geliyor maalesef. Ben emzirdiğim için ısırgan ve kekik otundan çay yapıp icio iltihap sökücü özelliği var ve süte iyi geliyor. Kızıma kekik tadımı yaptırdım alarjisi olmadığı için çok az çorbalarına kattım. Çok yorucu bir süreçti. Bebeğin bir şeyi yok ama tahlillerde var sonda takılacaktı bu seferde bitmiş olmasaydı, hiç istemiyordum. Allah yardımcınız olsun. 
(69 puan) tarafından
Ya peki aylık takip falan yaptılar mi benimde antibiyotikle bitti ama tekrar etti nefroloji ye gidiyoruz bu diper böbrek için olan işlemleri ilerleyen zamanlarda yapabiliriz demişlerdi .bende geçse de bir önce uğraşmasak istiyorum.
(36 puan) tarafından
Ne tür belirtiler veriyor acaba
(69 puan) tarafından
Benim kızımda belirti yok  işte ben bezi koku yapıyordu değiştirdim bir 2 aylıkken olmuştu sonta işte 6 aylıkken bir ara oldu oda o ara yeni ek gıdaya geçince fazla kaka yapıyordu o zaman kapri diye düşündüm doktor aylık takibinde tahlil alıyor oradan anlıyoruz. Ama bebek huysuzsa ağrısı okuyorsa tuvaletini yaparken ağlıyorsa iştahsızlık kusma ishal varsa belirtiler bunlar  .
(438 puan) tarafından
Bir bakteri vardı o rahatsız etmişti kızımı o zaman test yapıp anladık tam o geçti mi diye test yapınca o bakteri geçmişti bu e.coli çıkmıştı. 2 ay uğraştık hep ilaçsız bekledik test yaptık hastahneye güvenmedik başka yerde yaptık. Evde yapistiriyorumdum ben önce duş aldırıp evde alıyordum idrarı yarım saat içinde eşim götürüyordu. Belirti de yoktu kızım masallah iyiydi. Çok şükür kurtulduk iğnelerle
(19 puan) tarafından
Canım hangi iğne bu benim oğlumda sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyor çözüm bulamıyoruz
(438 puan) tarafından
Antibiyotik iğnesiydi adını hatırlamıyorum ama doktor yazması lazım yoksa alamazsınız:( çok geçmiş olsun
-Reklam-

İlgili sorular

...