0 oy
563 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (90 puan) tarafından
Herkese merhaba. Çok merak ediyorum süt nasıl akar sürekli mi ara ara mı? Benim oğlum emmeye başlıyor 3 dk sonra süt geliyor 5 kere yutkunuyor sonra yine boş boş emiyor atıyorum 5 dk boyunca boş boş emiyor süt gelmiyor falan filan. Haliyle mama veriyorum krizlere giriyor. Zaten az sütüm var bi de bebeğimi boş boş uğraştırıyrum süt gelmiyor zaten diye çok üzülüyorum. Normal miyim merak ettim. Çeşme gibi mi akması lazım.20 günlük bebeğim bu arada
Bebek Ayı 20 gün

3 Cevaplar

0 oy
(337 puan) tarafından
Merhaba ilk ay sütünüz az gelebilir emzirdikçe süt artacaktir. Süt gelmese bile emzirin boş  bile olsa ne kadar fazla emerse sonraki günlerde o kadar fazla süt olacaktır. Normal şartlarda sütun hemen gelmesi gerekiyor ve biraz daha  uzun yutkunmasi gerekiyor. Sagmayi denediniz mi? En azından ne kadar geldiğine az çok fikir olur. Mamayı eds yöntemiyle verin. Böylece hem gogsunuz uyarılmış olur hemde bebeğin karnı doyar. Benim de ilk ay sütüm azdı. Mama vermek zorunda kalıyordum. Emzirdikçe arttı. Çok şükür mamayı bıraktı. 10. Aya kadar sorunsuz geldi emzirdim.  Sizin de artacaktır.
(90 puan) tarafından
Allah razı olsun içime su serptiniz.. elektrikli pompala sağdığımda 2 göğsümden toplam 30 ml çıkıyor malesef. Su içiyorum hurma yiyorum ancak bu kadar geliyor . İnşallah benim de sizin gibi olurr . Sütüm artar zamanla
(42 puan) tarafından
Benim 10 cc geliyordu baslarda hic uzulmeyin artiyor.
(337 puan) tarafından
Artar merak etmeyin. Sagimla da süt artıyor.  Emzirdikten sonra da 15er dk sağım yapın mümkünse günden güne fark eder.
(90 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim
(90 puan) tarafından
Çooook teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(463 puan) tarafından

Canim nobetlese akiyor gibi düşün once doluyor bebek cekip bitiriyor sonra bebek bos cekiyor memede sut dolunca yine akmaya basliyor.  Bebek bitirecek ki sut tekrar dolsun. Emmese bile sag ver ki surekli meme çalışsın.

(90 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(42 puan) tarafından
Ozellikle basimizdaki annelerimizin sutu tastigi icin (surekli o sekilde anlatiyorlar) insani stres ve sucluluk duygusu hissettiriyorlar. Benimde oyledi cok az geliyordu baslarda. Ilk anne oldugum icinde bilemiyordum bende hemen fiskircak zannediyordum. Ama oylr olmuyor 40 in cikana kadar oturuyor canim. Sen hic panik yapma mama takviyesi bende yapmistim. Bebek hem guzel uyuyor hemde huysuzlanmiyor. Aksam 10 da yatardim esim 12 de 1 doz mama verirdi. Bende daha fazla uyumus olurdum hem. Zamanla duzeliyor stres ve uykusuzluk sutu azaltiyor. Sen o fiskiranlari dinleme :) 
(90 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim:)

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 581 göst.
0 oy
3 cevap 627 göst.
0 oy
3 cevap 427 göst.
...