0 oy
126 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (22 puan) tarafından
Bebeğim 8. aya girecek.. 6.  ayda ek gıdaya başladım.. başlarda kaşıkla yemeye çok hevesliydi.. sonra kaşıkla yemeyince ara ara elimde yedirdim.. sebze haşlayıp eline verdim.. iki haftadır kaşık gördüğü an ağzını kapatıyor(bu arada hiç zorlamadım.. istemediği an hemen bıraktım..) pankek, krep, köfte vb.. yapabiliyorum.. çorba gibi sıvı gıdalar veremiyorum.. kaşıkla yemeyi sevmesi için ne yapmam gerek..

3 Cevaplar

0 oy
(1,971 puan) tarafından
Muhtemelen artık kaşıkla da kendisi yemek istiyor oğlumda öyleydi mecburen onun eline de kaşık veriyorum sende bana yedir diyorum tabaktan kendi oyalanirken ben hemen yediriyorum tabi biraz ortalık batıyor ama sorun değil :)
(22 puan) tarafından
Eline yiyebileceği şeyler veriyorum ya da önüne koyuyorum bebeğim yiyor.. kaşığı da diş kaşıyıcı olarak kullanıyor.. sen de bana yedir demek için küçük gibi geldi.. yine de deneyeceğim belli mi olur.. :) ortalık her şekilde batıyor bizde..
-Reklam-
0 oy
(697 puan) tarafından
Bende ek gıdaya yenı basladm 1 hafta oluyo 6 aylıgız bızdede var o durum ya. Kasıgı gordugu anda kafasını cevırıyo agzını acmıyo kızım. Daha yenı baslıyoruz ne yapacam bende blmıyorum ınan 
(22 puan) tarafından
Sizin için tadım ayı zaten.. sebzelerin, meyvelerin tadını bilse yeter.. haşlanmış sebze veriyorum kaşık istemediği zaman..
(697 puan) tarafından
Agzını acsa tadını bılecek ama agzını  acmıyokı kızım :)
(22 puan) tarafından
Biz ek gıdaya başlamadan önce yemek masasına beraber otururduk.. yemek için çok hevesliydi.. mama sandalyesinden atlıyordu resmen.. sonra hevesi kalmadı.. yine beraber oturduk.. kızıma hiçbir şey vermedim bir gün.. göstere göstere kahvaltı yaptım..mmm çok güzel olmuş vs.. ağzı şap şup yapmaya başladı.. dayanamadım kahvaltı hazırladım yedi.. tabii elimden yedi.. hiç zorlamadım.. öyle böyle alışacaklar işte..
(697 puan) tarafından
Bnde zorlamıyorum canım . Zorlarsam hıc ıstemıycek cnku blıyorum. Bazı zamnlarda dedıgın gbı agzını şapırdatıyo vrıyorum alıyo ama cogunlukla almıyo alısacak inşallah   yaknda :)
0 oy
(334 puan) tarafından
Dişlerinden ola bilir bı ara benim oğlumda öyle yapmıştı dişler çıkınca geçti kaşık acitiyo sanirsamm
(22 puan) tarafından
Hiç dişi çıkmadı.. yeri belli alt dişlerin, fakat kabarma dahi yok.. silikon yumuşak kaşık kullanıyorum halbu ki..

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 400 göst.
0 oy
3 cevap 1,399 göst.
0 oy
4 cevap 123 göst.
19 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nurayy _123 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 91 göst.
15 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Busraburk (3 puan) tarafından soruldu
...