0 oy
662 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından
tarafından kapalı
Oğlum 22 aylık, kızım 2 aylık. Kızı beşikte sallıyorum, oğlumu yanıma yatırıyorum, ikisini aynı anda uyutmaya çalışıyorum.

Kızım emmiyor sürekli süt sağma makinesiyle bütünleşik yaşıyorum. Bir taraftan kızıma sütünü içirirken diğer taraftan oğlumla oyun oynamaya çalışıyorum. Ama bazen öyle bir an oluyor ki ikisi de ağlıyor ve ben çaresiz kaldığımı hissediyorum. O kriz anını yönetemiyorum. Kızım zaten çok gazlı kolik bir bebek. Oğlumu çok ilgiye alıştırdım, sürekli beraber birşeyler yapalım istiyor. Kendi kendine uzun zaman oynamıyor. Her türlü oyuncakları var aslında ama genelde benimle oynamaya alıştı. Ben bu durumda çok yoruluyorum. Yaş aralığı yakın anneler tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu arada bana yardım edebilecek kimse yok, eşim çalıştığı için elinden geleni yapıyor ama her an yanımda olamıyor maalesef. 
notu ile kapatıldı: Eski post

11 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından
Büyük oglum 28 aylık küçük oğlum 2 aylık ve kolik ben bakamıyorum çok zor. 

Küçüğü kolik olmasa kolay olurdu belki 
(1,296 puan) tarafından
Kolik benimki de ve hiç dinlenemiyorum.
-Reklam-
0 oy
(663 puan) tarafından
Bnımde kızım 24 aylık oglum 3 aylık bızede ılk kolık dedılwr meger degılmıs ne annne sutunu alıyo ne maya alerjıymıs alersı mamasınıda ıcmıto bnde tekım kızım ywmez ıcmez zorakı bn yedım kfayıda sızı bıl2mem:) 
(1,296 puan) tarafından
Benimde oğlum çok yemek seçiyor ve benim yedirmemi istiyor. Sadece kahvaltıyı kendi yiyor. Elim bir bezden çıkıyor, diğerine giriyor. Bende de durum farklı değil :)
0 oy
(1,544 puan) tarafından
Uasları cok yakın. Büyuk bu donem oyun ister hem de 2 yas sendromu olacak yakinda. Bebek zaten bakima muhtac. Sabretmekten baska care yok malesef. Ama tavsiyem kucukle ten temasi kurun. O esnada sadece onunla ilgilenin. Onu beslerken digeri ile oynarsaniz 2 cocuk da sizden doyum alamaz. Kucugu ayri odada uyutun. O cok uyir zaten. O yurken buyuk ile ilgilenin. . 
(1,296 puan) tarafından
Küçüğü ayrı odada uyuturken büyüğü ne yapmalıyım?
(1,544 puan) tarafından
Vakit geçirin oyun oynatın:)
0 oy
(973 puan) tarafından
Allah kolaylik versin zordur tabiki 2 bebek birlikte. Ikisi de ilgi istiyor şu an. Büyük tek oynayamaz zatn siz onu ne kadar aliştrmasaniz da o aydaki hiç bir bebek daha kendi kendine oynayamaz inşallah kolik dönem çabuk geçer de biraz rahatlarsiniz. Tavsiyem maddi durumunuz iyiyse yarim gün kreşe gondermeniz bebeğinizi hem sosyalleşir hem de siz biraz rahatlarsinz yarim gün olunca o da zorlanmaz tüm gün için pek o aylarda onerilmiyor ama yarim gün çok iyi olur 
(1,296 puan) tarafından
Henüz bezden kesmedim, kreşi de 2 yaş öncesi önermiyorlar.
0 oy
(997 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun bacım benim 2 cocugum yok ama bunu demek istedim sadece benimki de kolikti ve onu sakinlestirmeye calisirken o gerginlikle ayagima dolanip oyun oynamak isteyen bi cocuk dusunemiyorum. Cok zordur eminim ama ana dizi alabilirsin ben onunla rahat ettim 200 tl biseydi sanirim onda sallayip uyutuyorum gaz sancisina da iyi geliyo sallaniyo ya hosuna gidiyo. Bebegine sut icirirken oglunla oynayamazsin ikisini ayni anda yapmak zor olur ama biberonu ogluna verip senin gozetiminde kardesini onun beslemesini saglayabilirsin hem kardesine bagliligi artar hem de senden o esnada oyun istemez
(1,296 puan) tarafından
Puset var arada koyuyorum biraz duruyor. Biberon cam ve ağır, henüz o kadar tutamaz.
0 oy
Profil image (397 puan) tarafından
Büyük kızm 3 yaşını doldursu küçüğü 2.5 aylık. Bizimde şartlarımız aynı. Bir şekilde günler geçiyor koşturmaca içinde. Allahtan küçük kızım emiyor oyüzden sizin işiniz çok zor sağıp vermesi sabır ve boş zaman istiyor. onlarda çok az kalıyor bizim gibi annelerde :) büyük kızımda bende sağarak vermiştim uzun bir süre.

Büyük kızım kendi kendine oynuyo ama uzun süre değil onunla da etkinlik yapmam gerekiyor tam öğrenme çağı. Küçük kızım da sürekli emiyo uyuyo, bide kucakta uyuyup gezmeyi seviyo. biyere yatırdığımda kısa uyuyor. yemek hazırlamak ev işleri falan nezaman fırsat bulursam öyle yapıyorum acele acele. büyüğe yemek yedirirken küçüğü de kucağıma alıp emziriyorum yoksa durmuyor.

gece uyurken de küçüğü emzirerek uyutuyorum. birini sağıma birini soluma yatırıyorum çiftkişilik yatakta. yanlarda korumalar var tabi. küçük gece ağlarsa odadan çıkarıyorum hemen büyüğü uyandırmasın diye. bazen de büyüğü babası uyutuyor.

az yaş farkı iyidir derler birlikte büyürler derler ama ilk zamanlar çok zor gerçekten Allah sağlığımızı bozmasın da bebişlerimize bakabilelim.
(1,296 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun sizinde. Ben diğer işleri ikisi de uyuyunca yapmaya çalışıyorum ama bu seferde ben hiç dinlenemiyorum. Enerjim bitiyor.
Profil image (397 puan) tarafından
Aynen öyle ben zombi gibiyim günde 3 saat falan uyusam ooo çok uyudum, çok da iyi uyudum ha diyorum :) küçük kız 6 aylık olsun şöyle mama sandalyesinde oturcak kıvama gelsin işler birazdaha kolaylaşır diyorum ama bakalım yaşayıp görücez...
(1,296 puan) tarafından
Biri emekleyerek o zaman, diğeri yürüyecek bana daha da zorlaşacak gibi geliyor :)
0 oy
(1,668 puan) tarafından
allah sabir ve kolaylik verain valla benimki tek 3 aylik her leyi zor yeriştiriyor eözşr gazşni çikart uyuyt bşde gunduzleri kisa kisa uyıyor yrmwk falan zor yeriştiriyorum bide kocamda ilgi istiyor bşr tarftan onu iyice ihmal etmişim valla 
(1,296 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun sizinde.
0 oy
(118 puan) tarafından
Canım valla hep aynı benimde oğlum 2.5 yaşında kizim üç aylık.kizi emzirip hemen yatağa bırakıyorum hep buyukle ilgileniyorum.cunku sendromlu ve kızla ilgilenirsem hemen kıza vurmaya çalışıyor.bende hep yalnız bakıyorum eşim işten geldikçe yardım ediyor işte.Cok çok zor inan yalnız değilsin ama ilerde arkadaş gibi olacaklar deyip avunuyorum 
0 oy
(2 puan) tarafından
Kizim 26 aylık oğlum da 15 günlük bebek emiyor uyuyor kizmda kendi kendine oynuyor yordugu zamanlar oluyor tbi
0 oy
(11 puan) tarafından
Benim de kızım 3 yaşında oğlum 1 yaşında gercekten çok zor bir süreç ben daha yeni yeni rahat etmeye başladım küçük büyüdükçe, bazı şeyleri anlamaya başladıkça, tepkiler vermeye başladıkça herşey çok daha farklı oluyor bir de beraber oynamaya başlamışlarsa tamamdır. 

Ben de aynı anda uyutuyordum hala öyle yapıyorum küçüğü emzirirken büyüğü yanıma yatırıyorum seviyorum saçlarını okşuyorum öyle uyuyup kalıyor ikisi de mutlu oluyor.
0 oy
(358 puan) tarafından
Kızım iki buçuk yaşında oğlum bir yaşında 10 gündür doğum yaptım sırayla hepsini yapıyorum kaynaanamda yardım ediyo ama daha çok görev bana dusuyo valla bazen oğlum ayağımda salkiyorum oğlumda meemnin önünde sen dusuun artık sırayla yatırıyorum işte Allah yardım ediyo canım ❤️

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 702 göst.
0 oy
0 cevap 215 göst.
3 Mart 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Şevvalk (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 335 göst.
0 oy
6 cevap 526 göst.
6 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gebe44 (334 puan) tarafından soruldu
...